Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolucionisták! Mit gondoltok...

Evolucionisták! Mit gondoltok erről a szövegről?

Figyelt kérdés

A kérdést nem provokálásként tettem fel, nem várom hogy ezután megtérjetek vagy valami, csak érdekel mit gondoltok. Én egyébként keresztény vagyok.

a szöveg:

"Az egyik oka annak, amiért evolúcióellenes vagy más szóval nem-evolucionista álláspontra kezdtem helyezkedni az, hogy a múlt évben hirtelen rádöbbentem valamire. Már több mint húsz éve azt gondoltam, hogy valamilyen formában az evolúción dolgozom.

Egy reggel felébredtem, és mintha történt volna valami az éjszaka, belém nyilallt a felismerés, hogy habár már húsz éve foglalkozom ezzel, mégsem tudok róla semmit. Elég nagy megrázkódtatás, amikor az ember rájön, hogy ilyen sokáig félre lehet őt vezetni...

Az utóbbi hetekben egy egyszerű kérdést próbáltam feltenni különböző egyéneknek és csoportoknak. A kérdés a következő volt: Tudnál - e nekem olyat mondani az evolúcióról, amit biztosan tudsz, egyetlenegy olyan dolgot, ami szerinted igaz? Feltettem ezt a kérdést a Területi Természettörténeti Múzeum geológus csapatának, de csak mély csend volt a válasz. Nekiszegeztem a kérdést a Chicago-i Egyetem Evolúciós Alaktani Szemináriuma tagjainak is - egy köztiszteletben álló csapatról van szó -, de a válasz ez esetben is hosszan tartó csend volt, majd az egyikük a végén megszólalt: "Egyet biztosan tudok: nem szabadna az evolúciót a középiskolában tanítani."

Az evolúcióról való ismereteink tehát meglehetősen sekélyesek. Tudjuk, hogy nem kellene a középiskolákban tanítani, és ez minden, amit tudunk róla."

Colin Patterson, Ph.D., a múltban vezető paleontológus a londoni British Múzeum Természettörténeti osztályán, valamint a múzeum folyóiratának szerkesztője. A fenti idézet Nem York-ban, az Amerikai Természetrajzi Múzeumban megtartott beszédében hangzott el 1981. november 5.-én.

2013. dec. 3. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
16%

Remélem nem fázol nagyon Tom Benko? Vagy már azt sem tudsz mert annyira lefagytál 310 kelvin hőmérsékleten?

Látod nem is rossz hogy eszembe juttattad az abszolút Kelvin hőmérsékletet.

Valaki felhozta előbb hogy a semmiből még Isten se keletkezhet és ebben igaza van, - a természet nem ismeri az abszolútumot se.

De az se igaz hogy egy kis csomag valami felduzzadásából és nagy Bumnak köszönhetően keletkezett minden.

Ha még nem volt elem, nem voltak atomok vagy égitestek, akkor energia se volt-- ha nem volt energia akkor mozgás se volt ha nem volt energia akkor nem volt hőtermelés se, akkor mire fől robbant volna fel bármi.

Viszont ahhoz hogy bármi keletkezzen szükség volt minimum parányi atimi résznyi porszemekre amely behintette a végtelen Teret és mivel nem volt energia se hő a Tér a legnagyobb abszolút Kelvin hidegre kellett hogy lehűljön a Tér és benne a porszemcsék. S fizikailag elképzelhető hogy egy hatalmas erejű Tér-rianás történt amely megteremtette a mozgást, a porszemcsék feszültségét, ütközését félgyűrődését, félforrósodását és a feszültséggel a tömörülését minden rianás keltette Csomónak!

I)gy keletkezett a Földünk is és le is hűlt az univerzum hidegétől. S vagy marad a közepén még olvadt izzó anyag vagy a Nap energiája keltette életre az energiáit.

s mivel nem létezik Abszolútum igy a Földünk negatív töltésű energiájának párja, szintén jelen van mint pozitív töltésű energia az anyagán belül-- ez okozza a gravitációs vonz erejét a földnek és ez száguldozik az anyagán belül azóta is és fokozatosan átizzik a földünk anyaga belülről kifelé haladva!

Ha a kezdetekben a két energia egymást keresztezve a felszínközelben volt, akkor a szervetlen anyagot felbonthatta és minél több élet keletkezett ezen aktusuk közben azokat érintve tudatot információt hordozó teremtő energiákká válhattak.

Csak jusson eszetekbe miért irkálunk itt? mert az energia részecskék információt képesek felvenni és ha kell továbbítani--- miért nézhetünk tv műsort-- szintén ezért!

Tehát mitől válhatott az élet tudatossá? mert ezek a teremtő energiák információt vettek fel alkotás közben és információt adtak le a alkotás közben,- minél több életet alkottak, annál tökéletesebb teremtmények keletkeztek-- de minden infó nem csak tovább lett adva a következőbe, hanem ott is maradt annak a nyoma a már kész alkotásban-- amit aztán a saját tudata, még több infóval töltött meg mint tanulással, tapasztalással-- legyen az egy ősi dinoszaurusz vagy épp a korunk hangyája.

2013. dec. 7. 17:49
 42/75 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudjátok, hogy a 310 kelvin az 37 Celsius fok
2013. dec. 7. 17:59
 43/75 anonim ***** válasza:
14%

én másképp tudom minél nagyobb a kelvin annál hidegebb

pl. 70Kelvin felett cseppfolyósítható a nitrogén

a szupravezető anyagokat 90 - 100 Kelvin felett hidegnek vetik alá ha jól emlékszem-- szóval nem tudom mire gondoltál a sima Celsiusszal

2013. dec. 7. 18:48
 44/75 anonim ***** válasza:
16%

Én ugy tudom van a Celsius annak plusz fokai és mínusz fokai ezt használjuk a gyakorlatban

viszont a fizikai kísérleteknél és technikailag használják az ismert hidegnél nagyobb hideg hatást ezt nevezik abszolút zérus hideg előállítását és ezt nevezték el Kelvinnek.

minél bonyolultabb egy elektronikus szerkezetet gyártanak számgép tv. annál valószínűbb, hogy több száz fokkal a viz fagypontja alatti hőmérsékleten gyártják. Ha jól tudom ezt nevezik termoelektromos hatásnak (80-160)

(hőelvonás)

2013. dec. 7. 19:04
 45/75 anonim ***** válasza:
100%

"Remélem nem fázol nagyon Tom Benko? Vagy már azt sem tudsz mert annyira lefagytál 310 kelvin hőmérsékleten?"

Miért fagyna le 37 Celsius fokon?

2013. dec. 7. 19:05
 46/75 anonim ***** válasza:
86%

29%-os! ( :D )

Rosszul tudod!

2013. dec. 7. 19:06
 47/75 anonim ***** válasza:
16%

epano ha valamit több száz fokkal a viz fagypontja alatti hőmérsékleten gyártanak és hatnak rá elektromosan, 70-160 K fokon, akkor hogy lehet meleg a Kelvin?

Úgy tudom a víz fagypont alatti hőmérsékletétől kezdve nevezik kelvinnek.

Te hogy tudod? - akkor írd már le nekem ne maradjak ????

2013. dec. 7. 19:24
 48/75 sadam87 ***** válasza:
100%
2013. dec. 7. 19:33
 49/75 anonim ***** válasza:
100%

Olyan aranyos mikor egy fanatikus próbál tudományosan érvelni. Tudjuk, hogy nekik okosnak hangzik, de valójában kb annyi értelme van mint nokia 3310en fulhd filmet nézni.

K=C-273 (ahol K a kelvin és C a Celsius fok)

Tudom, hogy ezek nem valós fizikai jelek, de nincs kedvem alsó indexelni őket

2013. dec. 7. 19:53
 50/75 Tom Benko ***** válasza:
100%
Nem, pont jó. :-) Képzeld, mami, kezdetben tér sem volt...
2013. dec. 8. 11:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!