Kedves Keresztények! Ha valakinek joga van a gyilkosságra, akkor az azt is jelenti, hogy nem elítélendő, vagy rossz dolog?
"Egy jó és egészséges közösségben úgy vélem, hogy a hatása is "kifizetődő", ha mondhatom így."
Ha erre gondoltál, akkor úgy gondoltam, hogy a "hatása" a Bibliának környezet függő is. Egy szekta is élhet a Biblia szerint, de egyértelműen tönkreteszik az embert.
Mondhatjuk, hogy nem ilyen a Biblia "igazi" hatása, de kétségtelen, hogy az eredeti hatás mindig átszűrődik még a közösség "hálóján" ami, képes eltorzítani azt.
Uhh...nem tom XD így érthetőbb?
És a diktátoros rész... Itt valóban kaptam néhány, jó észrevételt, ezért a diktátor szó, szerintem most már nem a legjobb kifejezés. Szerintem Isten, inkább egy érthetetlen, olykor igazságtalan "vezető", aki adott eseményekkor számunkra logikátlan lépéseket tett. Lehet jó a célja, de nem a legjobban próbálja azt elérni. A lehető legnagyobb kompromisszum iránti igényemmel is, csak ezt jelenthetem ki,feltéve, ha nem akarok hazudni magamnak, vagy meghazudtolni magamat.
A jogos (ön)védelemre gondolsz? Én vallásos vagyok, bár szerintem is eléggé életidegen felfogás, hogy "ha megütik a bal orcádat, tartsd oda a jobbat is!" Meg hogy vállalja az ember a mártírhalált.
Ha engem is megtámadnának mondjuk az utcán, én először a menekülőutat keresem, de ha nincs, akkor bizony felvenném a harcot.
Isten úgyis megbocsájtja, hiszen ő az igazságos és irgalmas Isten, és majd azt gondolja, hogy a támadó kereste magának a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!