Kedves Keresztények! Ha valakinek joga van a gyilkosságra, akkor az azt is jelenti, hogy nem elítélendő, vagy rossz dolog?
Azért egy érző élőlény felett dönteni nem ugyanaz, mint mondjuk egy konyhaasztal sorsa felől dönteni.....
Annak nem fáj, ha szétverem baltával.
Amit amúgy meg miért tennék?
"Valószínűleg, nincs olyan vallás, ami logikus lenne."
Az attól függ :) Az ember SAJÁT agyszüleménye az logikus...(számára) és így van ez, ha csoportokról van szó. A logikátlan is lehet logikus egy bizonyos szempontból és motivációból. Egyébként meg a diktátor nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnali büntetést szab ki. Lehet az életben Isten nem diktátor, de a túlvilágon lehet, hogy az stb. stb. Az egész vallás csupán egy feltételezés, ahogy az összes többi vallás is.
"Isten természetfölötti, ezért sem értelmünkkel, sem fizikailag nem tudjuk őt teljesen megtapasztalni."
Ezzel tökéletesen értelmetlenné tettet a vitát. Valamiért minden isten megnem érthetetlen, épp ezért meg sem kérdőjelezhető. Már nem azért, de egy skizofrén mentális beteg egyént te megértesz? Mert, ha nem, akkor a logikát követve ő is isten...Na jó, ez csak egy pitiáner következtetés, de az amit te mondtál nem érv, hanem egy kibúvó.
Valamint nem kell, hogy megértsük őt 100%-osan, nem kell, hogy ismerjük, de nem ártott volna, ha elmondta volna, miért voltak logikusak a döntései, mert még a hívők többségének SEM logikus. (Ettől függetlenül elfogadják)
+ nem egy önéletrajza vagyok kíváncsi, hanem egy indokot, egy magyarázatot, egy okot, amiért Isten azt cselekedte amit, és amikor cselekedte. Ha úgy tetszik én abból a 100%-ból most csak 2%-ra kérdeztem rá.
"Ha a diktátor szó annyira tetszik neked, akkor a szeretet diktátora."
A te feltételezésed és hitet szerint. A kérdésre meg a válasz: Talán nem fogom befogadni hajlékomba, de nem is fogom kitenni a "gettó"-ba szenvedni, meglopatni, megerőszakoltatni stb. stb. max. annyit fogok tenni, hogy megtéríttetem vele a kárt. Viszont Isten esetében én még a lábamat se tettem be a "nyaralójába" mégis egyből bedugott engem a gettóba. Tudod,,,ha legalább lenne valami bizonyíték természetfelettire...A hit még akkor is megmaradna.
Egyébként ne vett olyan negatívan a "diktátor" jelzőt. Attól még, hogy a legtöbb diktátor a történelemben véreskezű zsarnok volt, az még nem változtatott a szó szoros értelmén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!