Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tűnik valószínűbbnek az...

Miért tűnik valószínűbbnek az ateisták számára, hogy a világ "véletlenül" keletkezett, mint hogy Isten teremtette?

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 12:29
 61/93 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel magyarázzátok a sok keresztény tudóst?"

Mit kell ezen magyarázni? Rengeteg emberbe gyerekkorában beleerőszakolják a kereszténységet, semmi választása nincs.

Egyrészt azért, mert már annyira fiatalon és annyira erőszakosan nyomják belé, hogy nem tud nem hinni benne, másrészt azért, mert a családtagjai barátai kitagadnák, ha felvállalná, hogy ateista...

Tudod a keresztények csak a B betűs könyvben elfogadóak és szeretőek, a valóságnak a leggyűlölködőbb és kirekesztőbb társaság.

Régen meg mindenki keresztény volt, főleg nem volt választása senkinek, csoda és hatalmas szerencse, hogy ennek ellenére valaki a kutatást és gondolkodást választotta...

"Mert ha hiszitek,ha nem a keresztények már rég nem azok,akik a középkorban voltak."

Ő ez így elég sok mindent takarhat, szóval valójában nem mondtál az égvilágon semmit sem.

2013. szept. 4. 16:43
 62/93 anonim ***** válasza:
De úgy látszik sokkal hülyébbek,ha még a XxI. században is egy mesekönyvben akarnak hinni. A keresztény természettudósokról csak annyit,hogy még egy olyan birkán vallásos bigott országban ,mint Amerika a Tudományos Akadémia 93%-a ateistának vallja magát,a maradék tartózkodó,meg nem természettudós. A vallásnak és az Istenhitnek sem tárgya,sem kutatási területe nincs. Ha valaki hinni akarja a sok maszlagot,higgye csak,addig,míg nem válik más kárára.
2013. szept. 4. 16:52
 63/93 anonim ***** válasza:
100%
És ha vannak vallásos tudósok? Nem az szabja meg, hogy valaki hívő vagy sem, hogy meg van keresztelve, és el jár a templomba, hanem a hozzáállása. Az is számít, hogy miként értelmezi a Biblia azon részeid, amelyek bizonyos szempontokból ellentétesek a tudományt illetően. Pl. egy Pünkösdista, vagy Jehova Tanú érvelhet, azzal, hogy vannak hívő tudósok, de csak akkor lenne értelme, ha azok a tudósok pontosan Jehova Tanúi, vagy Pünkösdisták.
2013. szept. 4. 17:03
 64/93 A kérdező kommentje:

Ki beszél itt Jehova Tanúiról meg Pünkösdistákról?(utóbbiakról életemben nem hallottam)

És vannak olyan keresztény tudósok is,akik gyakorolják is hitüket,vagy megtérnek.

2013. szept. 4. 18:14
 65/93 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az igazán hívő tudósok száma körülbelül annyi, mint az ateista papoké. Tehát elenyésző. (A kreacionista, Kent Hovind-féle áltudósokat nem tekintem tudósoknak.)
2013. szept. 4. 18:22
 66/93 A kérdező kommentje:
Anno Semmelweis Ignácnak is elenyésző ember osztotta a véleményét,mégis ő lett az anyák megmentője.
2013. szept. 4. 18:25
 67/93 anonim ***** válasza:
Régen, meg mindenki hívő volt. És nézz körül most. A hívők száma egyre csökken és csökken...
2013. szept. 4. 18:28
 68/93 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem mindegy, hogy hithű keresztény, vagy csak egy felekezet tagja, oszt annyi. Abban azért egyetérthetünk, hogy nem ugyanaz a kettő.
2013. szept. 4. 19:10
 69/93 anonim ***** válasza:
100%

Én már a kérdést se értem.

Ki mondta hogy a világ véletlenül keletkezett?

És mért pont a keresztény isten teremtette volna, mikor annyi isten van mindenfelé, hogy meg se lehet számolni őket?

2013. szept. 5. 13:45
 70/93 A kérdező kommentje:

"Régen, meg mindenki hívő volt"

Azok a régi szép idők..de most komolyan,arra az időre esett Magyarország "aranykora"

2013. szept. 5. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!