Miért tűnik valószínűbbnek az ateisták számára, hogy
a világ "véletlenül" keletkezett, mint hogy Isten
teremtette?
41/93 A kérdező kommentje:
Hogy a hívők mutatják a természettudományos oktatás kudarcát? Akkor mivel magyarázod azt,hogy az egyházi iskolákban is oktatnak biológiát,kémiát,fizikát stb.?
És könnyű a hívőket lehordani,hogy mit oktatnak ki másokat,és miért ítélnek el másokat,de a válaszok között is nem egy a-hívők-hülyék-típusú válasz volt,ennyit erről...
Láttál már tyúkot? Nézd meg a lábát és ott a bizonyíték!
2013. szept. 2. 20:13
Hívők! A tudomány nyitott. Az érveket,bizonyítékokat nyugodtan meg lehet cáfolni. Ezt még egy vallásos sem tette meg. Miért?
35-ös. Én is jobbulást kívánok. A gondolataid a feneketlen mélységgel egyenértékűek,érvek nélküli karakterpazarlás.
2013. szept. 2. 22:27
Inkább bizonyítani kellene, nem cáfolni.
2013. szept. 2. 22:29
Ami bizonyítva van cáfold meg,a " Miért alakult ki az élet",meg a "Mi volt az ősrobbanás előtt"...stb. felesleges elméleti kérdésekre a tudósoknak sincs válasza,de nem is kell. Ezek lényegtelenek. Nem komoly kutatási területek. Cáfold meg az evolúció folymatára adott tudományos elméletet,cáfold meg a biológia,genetika,mikrobilógia...stb eredményeit,elméleteit.
2013. szept. 2. 23:10
Szép kis csávába kerültünk, mármint ami a világ nagy dolgait illeti. Mi nem tudjuk, a vallásos emberek pedig csak elhiszik, hogy tudják. Vajon mire mennénk vele, ha mindent tudnánk és értenénk? Egy szemvillanás alatt elveszítenénk mindent ami miatt érdemes volt embernek lenni. Nem tudom ti, hogy vagytok vele én szeretek ember lenni, minden nap új dolgokat megismerni, alkotni, rácsodálkozni valamire, felfedezni, megismerni másokat, stb. Addig jó, amíg van mit megismernünk, engem nem zavar, hogy ki milyen módon teszi és számára mi az elfogadható, vagy igaznak vélt.
2013. szept. 3. 03:46
A megismerés újdonsága az egyik legjobb dolog a világon-na jó,még a szex,metal,mákos beigli...-,de a vallásos szempont ezt nem tartja fontosnak. A birkáknak csak az számít,amit a terelőjuhász "vezényel"...Ha általuk haladna a világ,még a Föld forgása is leállna. Igazi böszmék!!!
2013. szept. 3. 08:01
Már sokszor leírtam, nem kell ezt a kérdést túlbonyolítani.
Azoktól a hívőktől, akik szerint a tudomány marhaság, meg nincs evolúció és ősrobbanás meg hasonlók, meg kell vonni mindenféle műszaki cikk, jármű vásárlási, használati jogát, valamint mindenféle orvosi ellátást.
Megmarad nekik az egyetlen dolog amiben hisznek, a kedvenc istenük, akihez imádkozhatnak szabadidejükben meg akkor is ha valamelyikük megbetegszik.
Szerintem így lenne igazságos, ha már ők a pokol tüzével fenyegetik az ateistákat...
2013. szept. 3. 12:29
A laptopot meg kellene hagyni, hogy vitatkozni lehessen velük, bár meglehet, az internet amúgy is a sátán találmánya...
2013. szept. 3. 13:06
2013. szept. 3. 13:07
Kapcsolódó kérdések: