Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tűnik valószínűbbnek az...

Miért tűnik valószínűbbnek az ateisták számára, hogy a világ "véletlenül" keletkezett, mint hogy Isten teremtette?

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 12:29
 11/93 pelgrim ***** válasza:
30%

Azért mert az ateisták úgy tudják, hogy a hívők egy személyes istenben hisznek, és abban nagyrészt igazuk is van, a hívők túlnyomó többsége valóban egy személyes Istenben, egy valakiben hisz, aki mindent teremtett, holott Isten egy személynél, egy valakinél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb hatalmasabb, bölcsebb, stb. stb. ...

Az igazság az, hogy Isten nem teremtett semmit, Isten mindenné fejlődött, a világ Isten fejleménye, nem teremtménye.

Én is Isten-párti vagyok, de szerintem Isten, - habár válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, - nem egy valaki, nem egy személy, közelebb áll ahhoz amit nyelvtanilag elvont fogalomnak nevezünk; ... Szerintem Isten az egyetlen Mindenható Törvény, saját törvényének egyetlen kivétele; Isten az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, melynek minden más a fejleménye, nem teremtménye; Isten, - mivel minden belőle fejlődött ki, - a vezérlő alapelv mindenben; Isten minden hatalom (mindenható) bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt.

Isten fejleményei szükségleteik és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az isteni forrás minden kiáradásához. Az ember, mint Isten legelőbbre haladt fejleménye szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik e forrás minden kiáradásához, amit csak érdeklődése határoz meg.

2013. szept. 1. 14:03
 12/93 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszolóknak! És akik azzal érveltek,hogy miért nem lehet elfogadni,hogy a világ csak úgy lett,akkor miért nem lehet elfogadni,hogy Isten csak úgy volt? Ugyanaz.És a keresztények nem tartják alsóbbrendűeknek az ateistákat,legalábbis nem kellene.A Bibliában is benne van,hogy az Evangélium a pogányoké is.És sörpocak:ki jött itt a Sátánnal???
2013. szept. 1. 14:13
 13/93 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes meglátás kedves előttem szóló!

Amúgy itt jön a képbe még egy gond. A hívők még csak egy közös Istenképpen sem tudnak megegyezni, s mégis nekünk kell bizonygatni az irracionalitását? Minden kereszténynek az alapja egy ezer féle -képpen értelmezhető könyv, aminek a tartalma megint csak nem bizonyított, és csak úgy nem ellentmondásos ha vannak kivételek a törvények előtt, valamint ha egyik törvény akármikor felülírhatja a másikat stb. Egy idő után azt veszem észre, hogy az emberek nem azért tartanak ki Isten mellett, mert meggyőződésük, hogy létezik, hanem mert azt akarják, hogy létezzen, és ilyenkor az akaratával szemben érvelek az egyénnek, aminél sose jöhetek ki "győztesen".

2013. szept. 1. 14:15
 14/93 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Senki sem jött a Sátánnal most, de ilyen a beütése azoknak a válaszoknak, akik az ateizmus ellen érvelnek. Nem csak itt, hanem általában máshol is. Néhányan rossz tapasztalatokat gyűjtenek az ateistáknál és innentől kezdve előítéletesek lesznek (általában). Azt se mondta senki, hogy az ateisták alsóbbrendűek, de mindig így viselkednek általában, tisztelet a kivételnek.

2013. szept. 1. 14:20
 15/93 A kérdező kommentje:
Ja és Isten leküldte a földre Egyszülött Fiát,Jézus Krisztust. Aki ugye a Szentháromságban a Fiú.És a Szentháromság tagjai(Atya,Fiú,Szentlélek) egyenrangúak.Szóval igen,Isten lejött a földre.
2013. szept. 1. 14:34
 16/93 anonim ***** válasza:
100%

"És akik azzal érveltek,hogy miért nem lehet elfogadni,hogy a világ csak úgy lett,akkor miért nem lehet elfogadni,hogy Isten csak úgy volt? Ugyanaz."

Te miért nem tudod elfogadni az első oldalon írt csillámos nyuszis teremtéstörténetemet? Ugyanaz...

"És a keresztények nem tartják alsóbbrendűeknek az ateistákat,legalábbis nem kellene."

Van aki kimondja, van aki nyíltan nem, de burkoltan ott van több megnyilvánulásban, hogy a hívők jobbak, kevesebben drogoznak, nem lopnak/csalnak stb.

2013. szept. 1. 14:42
 17/93 A kérdező kommentje:

Figyelj,mostanában mindenki úgy értelmez mindent,ahogy akar,szóval biztos lennének a csillámos nyuszis sztorinak is követői :) De a lényeg ugyanaz: te sem tudod,én sem tudom,hogy hogy keletkezett a világ,de egyikünk elmélete sem valószínűbb a másikénál.Én csak azokat nem értem,akik szerint a véletleneknek nagyobb az esélye,mint az,hogy egy felsőbb hatalom tudatosan tette mindezt.

És ugyanez áll az Isten mindig volt/anyag/világ mindig volt vitára is.A kérdés ugyanaz:ki teremtette Istent/világot?

2013. szept. 1. 14:50
 18/93 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak azokat nem értem,akik szerint a véletleneknek nagyobb az esélye,mint az,hogy egy felsőbb hatalom tudatosan tette mindezt. "

Én meg azokat nem értem, akik szerint a teremtésnek nagyobb az esélye mint a véletleneknek. :-)

2013. szept. 1. 15:13
 19/93 A kérdező kommentje:
Nem értelek titeket komolyan.Ti akik mindenben a tudást látjátok,miért valószínűbbek a véletleneket? De valamelyik válaszoló jól mondta:Istenben nem akartok hinni,de valamivel meg kell magyarázni a világ létezését és ha tudományos válasz nincs rá,hát legyen ez!
2013. szept. 1. 15:19
 20/93 anonim ***** válasza:
Isten egy frászt jött le a Földre, de ha igen, akkor direkt úgy csinálta, hogy ne legyen bizonyítható! Igazából ez megint csak értelmezés kérdése.
2013. szept. 1. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!