Miért tűnik valószínűbbnek az ateisták számára, hogy a világ "véletlenül" keletkezett, mint hogy Isten teremtette?
Mert Istenben azért nem hisznek, mert nincs rá bizonyíték.
Többen pedig abszolút nem látják a jelét sem annak, hogy van egy vallások által elképzelt Isten.
A világról pedig mondani kell valamit. Isten nélkül két dolgot lehet mondani.
1. Magától lett a világ.
2. Mindig létezett a világ.
A legobjektívabb válasz, hogy még nem tudjuk a tudomány eszközeivel, hogy hogyan és miért.
Én mondjuk Isten párti vagyok.
Mintha a véletlen olyan ritka lenne.(nem sértésképp írtam)
Ha mit tom én,ha a Marson élnénk, zöldek lennénk és az Isteneteket Zebulomnak hívnák és más elmélet született volna az univerzum keletkezésére, ugyanezen vitatkoznánk.
Nem véletlen? :')
Olyan nagy feneket keresnek a véletleneknek, pedig nem olyan nagy cucc, mint ahogy azt hiszik. Az igazság az, (szerintem) hogy soha nem tudjuk meg 100%-osan, hogy hogyan keletkezett az univerzum, de ettől még nem lesz logikusabb a teremtést választani.
Szia!
Nem nagy ügy Istent véletlennek hívni. Ez egy ateista átkeresztelési mechanizmus.
Egyébként bárki bármiben hihet. Akár a vezérlő nélküli vezérlésben is. A kérdés az, hogy ennek mennyi a realítása. Az Ősrobbanás elve szerint valaha információ, energia és anyag nyilvánult meg és hozta létre az univerzumot. A fölött meg nem biztos, hogy megfontolt dolog elsiklani, hogy az információ kitől, mitől származik.
Mert a legtöbbjük nem akarja, hogy más mondja meg nekik, hogy hogyan éljenek.
"Nekem ne parancsolgasson senki se se Isten se Jézus stb. a magam ura vagyok!!" -Szeretnék, gondolják.. aztán jön a banánhéj.
De, elgondolkodtam, és elképzelhető, hogy az ősrobbanás nem is történt meg, hanem másképp, más módon jött létre, csak az ember tudása még kevés ahhoz, hogy ezt megértse.
A teremtés viszont az a kategória, mintha azt mondanák, hogy egy óriás csillámos nyuszi körbeugrálta az univerzumot és ahová pottyantott, ott létrejött egy új bolygó, majd a Földre rátüsszentett így létrejött az ember.
Ezt annyira bírom, mikor így ítélkeznek az ateisták fölött, miközben egyáltalán nincs hasonlóság közöttük, ha a hit hiányát nem vesszük számításba.Mintha alsórendűek lennének, vagy tudatlanok, miközben semmi sem támasztja ezt alá.
Még csak az okokat sem tudják, hogy ki miért lesz ateista, de egyből a Sátán ármánykodását látják bele a dologba.
Hát így összefoglalóan egészségetekre!:')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!