Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sátán miért ekkora balf@sz?

Sátán miért ekkora balf@sz?

Figyelt kérdés

Szinte minden teremtést vagy hasonló témát boncolgató kérdésnél előjönnek a hívők részéről az ismerős frázisok hogy :"A Sátán mindig csak azt ember elpusztításán,lelke megszerzésén,a világ fölötti hatalom átvételén,a nyomorúság elhozatalában és az Istentelen világ létrehozásán ügyködik".És erre szokták felhozni az ilyeneket hogy "a vírusok,betegségek mind a sátán élet elleni háborújának a fegyverei,az olyan események mint egy egy természeti katasztrófa szintén Sátán eszközei az emberi életek kioltására".De ne keljen mesélnem ,mind ismerjük ezeket a mondókákat.

Mivel nem akartam/nemakarok és nem is szeretnék soha se hülyegyerek módjára valamit élből elvetni,ezért tőletek (hívők) szeretném megkérdezni:Ha már ennyire berágott Istenre (az hogy miért szintén kérdéses,de hagyjuk,azt majd másik kérdésben),és mindenre ami vele kapcsolatos (emberiség) akkor miért nem célszerűbb,gyorsabb,hatékonyabb módokat választ végső céljának elérésére,a világ kiirtására?Őszintén mondom,ennyire idétlen személyt mint Sátán még életembe nem láttam.Nézzük csak végig a jellemét:

1.)Megharagudott a semmiért.Hisz semmiből nem szenvedett hiányt,minden szép volt,és semmi problémája nem lehetett.Valamint állítólag(minden keresztények által látogatott oldalon,fórumon ezt olvasom) Sátánt iszzonyú intelligensnek teremtette Isten.Egy okos ember szokott olyat csinálni hogy nekimegy egy nála végtelenszer erősebbnek?Egyáltalán egy okos ember abból a helyzetből,szeretett volna kilépni?Egy okos ember mikor vágyik háborúra (tessék tudománytöreténetet olvasni.Szinte minden zseni tudós pacifista,baloldali nézeteket valló,humanitárius gondolkodó volt)Én még nem láttam olyan tudóst aki ilyen hülye lett volna.Ez számomra annyit tesz hogy Sátán nem hogy természetfelettien okos lett volna,hanem még egy embernél is hülyébb volt.

2.)Na mindegy,megúszta egy büntivel a sarokban,de még mindig visszapártolhatna Istenhez.Ennek ellenére még mindig a batárnagy IQ-jával olyan hülye,hogy nem látja be tévedését (melyik tudós is nem látja be ha mondjuk rossz volt egy elmélete?)

3.)Aztán a hatalmas nagy eszével tervbe vette hogy kiírtja a világot,mert valami kis farok szindróma miatt állandó kisebbségi komplexusa van.Na és itt bújik elő az igazi balf@szsága.Már az elején tisztáztuk hogy természetfeletti hatalma van .Tehát ő (nem tudom honnan kezdődik Isten,de Sátán elég közel lehet hozzá) csak nevet a természeti törvényeken.Szóval rá nem vonatkozik mondjuk az anyagmegmaradás törvénye se.Ezek után nem értem miért nem teremt egy bazinagy kisbolygót,és küldi bele a Földbe?Vagy tudjuk mit?Ennél sokkal kisebb dolgok is elegek lennének!Egyszerűen csak le kéne állítania mondjuk 1 percen belül a Föld mágneses terét,és a napszél AZ EGÉSZ EMBERISÉGET ELPUSZTÍTANÁ!!!...Nem...A mi Sátánunk olyan hülye,hogy ilyen bacikkal játszik,néha néha nagyon megerőlteti magát és csinál egy tornádót,sőt esetleg még egy nagyobb földrengésre is futja.Kérdem én:Milyen szupergonosz,abszolút rossz lény az ilyen?Ennél még néhány szimpla földi ember is gonoszabb volt!Ugyan Sátán!Sátán semmi ezekhez képest!Elvileg már minimum 6000 éve ezen agyal,hogyan nyírjon ki mindenkit (ráadásul ő még előnnyel indult,mert hát természetfeletti ereje van!) ,ennek ellenére akkora szerencsétlen lúzer hogy még egy egész kontinenst se sikerült kiirtania ,nem hogy a Földet!Ezzel szemben már az emberiség ha akarná megtehetné (higgyétek el,van elég nukleáris fegyverünk).Ettől fél mindenki annyira?Ő neki kéne elhoznia a földi poklot?Azt csodálnám ha képes lenne egyedül átmenni a zebrán!Ez egy hülyegyerek!Mit kell ettől ennyire tartani?

Poliateista

2013. máj. 24. 14:22
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Srapnel: kicsit sok volt Descartes-ből! Olvass mást is!:D

Válaszom a következő:

A kereszténységben a Sátán, Lucifer stbstb. a gonosz, vagy inkább Gonosz. A Teremtés szerint Isten teremtette az angyalokat, de Lucifer aki a legkedvesebb volt neki megkérdőjelezte Isten cselekedeteit és ezért lett letaszítva a Mennyből. Nyilvánvalóan ez nem így történt, hanem ha nincs Rossz, akkor nincs Jó. Ez affélre Jing-Jang dolog. A Sátán (vagy tökmindegy minek nevezzük) egyáltalán nem balf.sz. Sőt! érdemes lenne megnézni néhány filmet ami foglalkozik ezzel kérdéskörrel (pl. az ördög ügyvédje), ugyanis a Gonosz ott van minden emberben, ahogy a Jó is. Ez egy harc a két dolog között (legyen Isten és Lucifer). Isten szabad akaratot adott az embernek és ezt Lucifer sem veheti el az embertől, de megkísértheti az embert. Biztos volt már olyan, hogy valamiről tudtad h rossz de mégis megtetted? Na ez pont egy olyan dolog. persze a jó és rossz egy erkölcsi dilemma és minden társadalomban másésmás, de ha meggondolod például az emberi élet elvételi minden kultúrában bűnnek számít. Nem hiszem ,hogy Luci célja az emberiség elpusztítása lenne, inkább gondolom azt, hogy az emberek lelkének bemocskolása a célja. Valamint azt is gondolom, hogy a kísértésnek rengeteg formája van és csak az emberen múlik, hogy mit választ: bűnbeesik, vagy megtartóztatja magát. (most itt ne menjünk bele, hogy mi bűn és mi nem az) Ha belegondolsz, hogy hány ember öl meg más embert, vagy tesz olyan dolgot ami valamilyen módon bűnnek számít, akkor beláthatod, hogy nem végez rossz munkát!

2013. máj. 28. 21:38
 42/49 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló:

" Lucifer aki a legkedvesebb volt neki megkérdőjelezte Isten cselekedeteit és ezért lett letaszítva a Mennyből. "

Át kéne látni végre, hogy a bibliát azért építették fel úgy-ahogy, hogy a vezető rétek befolyásolhassa az alacsonyabb rétegben található embereket. Vond le a konzekvenciát: Régen nagyon sok parasztot lehetett megfogni ezzel a párhuzammal: Ne vond kétségbe a király/földesúr stb. cselekedeteit, mert pokolra jutsz.

2013. máj. 30. 15:43
 43/49 anonim ***** válasza:

#42-es én vagyok az előtted szóló.

A Bibliát a középkor előtt írták. Pontosan tudom, hogy az uralkodó réteg a középkorban mit-miért tett, ismerem a Lovagok-Egyház-Parasztság-----Polgárság viszonyát is. Én a kérdésre feleltem és nem biblia, hanem Biblia, mivel ez a neve. A te neve sem kisbetűkkel írják nem? Egyébként nem az volt a kérdés, hogy ki vonja kétségbe a Szentírást, vagy hogy mikor írták a Bibliát, sőt még a középkori rétegek sem szerepeltek a kérdésben. Ezek után nem tudom, miért kell kiemelni az én válaszomat. A másik dolog, hogy a Szentírás pontosan a rétegek eltörléséről beszél, pontosabba, hogy Isten előtt mindenki egyenlő. Nem olvasni kell róla, hanem elolvasni magát a könyvet!;)

2013. máj. 30. 17:39
 44/49 anonim ***** válasza:
27%

kérdező

te vagy a nagy balf*sz

nem tudsz te semmit, de nem is vagy méltó rá,hogy tudj

2013. jún. 6. 01:27
 45/49 A kérdező kommentje:

Ejjj,micsoda észérvekkel teletűzdelt érvelés utolsó!

[link]

2013. jún. 6. 11:03
 46/49 anonim ***** válasza:

"kérdező

te vagy a nagy balf*sz

nem tudsz te semmit, de nem is vagy méltó rá,hogy tudj"

Nos ezek a keresztényi elvek?

"Srapnel: kicsit sok volt Descartes-ből! Olvass mást is!:D "

Te meg olvasd el még egyszer, vagy akár többször Srapnel válaszát, előfordulhat, hogy megérted őket, amit kissé kétlek, hiszen nem a Te színvonaladon íródott.

2013. jún. 6. 12:57
 47/49 anonim ***** válasza:
Köszönöm kérdező :D én rég röhögtem ilyen jót. Mivel nem vagyok vallásos, ezért a kérdésedre nem tudok érdemleges választ adni, de köszönöm, feldobtad a napom.
2013. jún. 8. 01:13
 48/49 anonim ***** válasza:

A sátán, a gonosz keletkezése is rendkívül érdekes, szinte megmagyarázhatatlan.

Egy másik linkben valaki felveti az egyszerű gondolatot, hogy egyáltalán a jó és a rossz tudásának a fájára mi szükség volt?

Ki tehette azt oda?

Nyilván Isten, de ha ez igaz, akkor a rossz is tőle származik, nemdebár?

2013. jún. 8. 11:56
 49/49 anonim ***** válasza:

-Ki által vagyok átverve? Magad által, hiszen a kérdéseden és a válaszaidon is az látszik, hogy előre eldöntötted a saját válaszodat, és jó kicsit mocskolódni a többiekkel.

-hogy vagyok átverve? A fejed búbjától a kislábujjadig. :)

-miért vagyok átverve? Mert azt mondod, nem hallgatsz te egy kitalált mesére, inkább másra hallgatsz. Ergó, mégis csak hallgatsz valakire ? Na mi ez ?

-miben nyilvánul meg az átvertségem? Abban,hogy próbálod bebizonyítani az igazad, akár mennyi embert is bántassz meg ezzel. Ez elég nyilvánvaló.

-és látatlanban hogy mondhatsz olyat hogy "DE"? Azthiszem elég volt a válaszaidat olvasnia a kommentelőnek és rájöhetett. Látatlanba.

2013. jún. 11. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!