Miért mond ekkora sületlenséget a biblia, Isten tévedhetetlen beszéde?
Jób 38,12-13
"Parancsoltál-é a reggelnek, amióta megvagy? Kimutattad-é a hajnalnak a helyét? Hogy belefogózzék a földnek széleibe, és lerázassanak a gonoszok róla. "
Tehát a Földnek van széle(szóval nem gömbölyű), és le lehet róla rázni az embert.Ezt is vallják a "szó szerinti" hivők???
A Biblia egy cím, a magyar helyesírás szabályai szerint nagy betűvel kezdjük.
Azt vallunk, amit akarunk. Mi közöd neked hozzá? Ki vagy te, hogy számonkérj minket?
Mellesleg a téma százszor ki volt tárgyalva. Ha annyira érdekel, írd be a Google-be és olvasd végig a keresztény és ateista véleményeket is a kérdésről.
Jó legközelebb naggyal írom elnézést:D
Szerintem senki nem kért, hogy válaszolj,főleg ilyen bunkó stílusban, szép kis hivő.Én ilyen kíváncsi lélek vagyok ha nem tetszik arrébb lehet állni.
Ne bántsátok már! Fölösleges.
Kedves kérdező, a Bibiliát nem szó szerint, hanem képletesen kell érteni, a lényege a fontos. Nyilván, ha szó szerint veszed, az is zöldség, hogy hét nap alatt teremtette a világot, de annak is a lényege a fontos: hogy Isten mindenható és a szavával teremtett. Itt sem az a lényeg, hogy széle van a Földnek meg le lehet rázni valakit. Ezek csak részletek, nem ez a lényeg. Mivel a Bibilia sugalmazott könyv, a lényeg elmondására a megfogalmazói a saját ismereteiket használták "vivőanyagnak", hogy a lényeget elmondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!