Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan jött létre a világegyetem?

Hogyan jött létre a világegyetem?

Figyelt kérdés
egyesek szerint Isten teremtette, de akkor Istent mi teremtette ? mert én azt el nem hiszem hogy időkorlát nélkül létezik a ti Istenetek, és ha létezik akkor hol van ?

2013. jan. 19. 22:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Van mindenféle dokumentumfilm arról, hogy hogyan alakult ki a világegyetem.

Ha létezik Isten, nem kell helyet foglalnia ahhoz, hogy létezzen. Mint a levegő.

2013. jan. 19. 22:26
 2/17 A kérdező kommentje:

Nem kell a levegonek helyet foglalnia ?

A levegonek is van terfogata, sulya, mint barmi masnak

2013. jan. 19. 22:27
 3/17 anonim válasza:

Hát, a legelfogadottabb a fizikusok körében, hogy két multidimenziós (multiverzum) dimenzó membránja a rezgéseik hatására összeért, és ebből lett a "nagy bumm", azaz az ösrobbanás. Ha érdekel, olvass Michio Kakut, Hawkingot, és társaikat.

Egy csillagász hallagtó.

2013. jan. 19. 22:36
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
Attól függ ki mit nevez Istennek. Amúgy ha egy Isten teremtette a világegyetemet, akkor nyilvánvalóan nem része ennek az univerzumnak. Mivel a tér és az idő (pontosabban téridő) ennek a világegyetemnek a sajátsága, a "hol?" kérdésnek csak ebben a világegyetemben van értelme. Következésképpen nincs értelme a hol van Isten kérdésnek.
2013. jan. 19. 22:36
 5/17 anonim ***** válasza:
Igazából az, hogy te nem hiszed el, igazából teljesen irreleváns. Ha így van, akkor akkor is így van, ha te nem hiszed el, ha nincs, akkor meg nem azért nincs, mert nem hiszed el.
2013. jan. 19. 22:54
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

Tamás evangéliuma (apokrif) részlet:

"

Ha azt mondják nektek: Ti vagytok azok?

Ezt mondjátok: Mi az ő fiai vagyunk, és az élő Atyának vagyunk a választottai.

Ha megkérdeznek titeket: Mi a jele atyátoknak, amely bennetek van?

Ezt mondjátok nekik: Mozgás és megnyugvás.

"

Semmiből nem lesz semmi, ha hiszed ezt, ha nem hiszed. (akkor már a mindenség esett darabokra, de az honnan van?)

Ha a semmiből lehet valami, akkor bármikor lehet belőle valami és bárhol (akár még a te Isten fogalmad is).

Logikusabb azt mondani, hogy nem ismerjük a világot.

Valóban nem lenne szükség Istenre, ha Isten nélkül kialakulhatott volna a világ.

De nélküle nem alakulhatott ki.

Sokan jönnek ezzel a téves logikával gúnyolódni, hogy akkor xy paradox gúnyos figura is létezhet.

Csak ebben az állításban az a hiba, hogy mi a teremtőt nevezzük Istennek. A repülő spagettiszörny megmarad az ő és a ráható világ korlátai között, mert materiális (random pedig nem jönnek létre dolgok a semmiből).

Több Istenre pedig nincs szükség, mert egy dolgot nevezünk így, aki mindennek az okozója, teremtője. Aki volt, van és lesz és nem valószínű, hogy csak egy anyag vagy energia, hanem annál több.

Persze mondhatod, hogy melyik logikusabb?

a.) Létrejön a semmiből egy részecske és az egész világ ilyenre robban, amiben törvényszerű, hogy kialakul a sok véletlenből az élet.

Nekem ez nem logikus. És rengeteg kérdést fel lehet tenni ígyis amire nincs válasz a mostani létezés elérkezéséig.

Persze egyszerű a ködös makróevolúcióval magyarázni mindent és azt mondani, hogy az élet célja: enni, aludni és szaporodni.

Ha neked ez tetszik, hidd ezt. (de gondold végig, hogy egy akkori világban, hogy lesz az egysejtűből véletlenekből te (egy pusztuló világban). (Próbálj az idegrendszerre, erekre, nemek szétválásra koncentrálni stb..)

Persze erre is van egy jó idézetem Tamástól:

"Aki fölismerte a világot, egy hullát talált, és aki egy hullát talált, a világ nem méltó hozzá."

Mindegy, már nem tudom, hogy mit akartam neked írni.

De szerinted honnan van az első energia? Miben volt? Mi volt//van körülötte? Hogyan alakult ki a tér és miben?

Miben tágul a világ és mitől? Amíg nem volt rezgés, mozgás, hő, mi a fene történt?

Vagy ezek voltak és slusz? Jön neked a Nobel ezért?

2013. jan. 19. 23:14
 7/17 anonim ***** válasza:

Nem volt ott senki.Az elménk nehezen lát át az idő,tér és az ok-okozatiság függönyén,talán képtelen.Aki nem akar 50 millió féle elméletet felállítani és azon agyalni élete végéig,annak ott van Isten.Teremtett a mindenható lény és kész.Soha nem láthatod,mert kívül áll minden rendszeren.

Egyszerű és nagyszerű,már csak el kell hinni és rendbe is volnánk.

2013. jan. 19. 23:40
 8/17 Salx Narval ***** válasza:
A kérdésre, valóban az a válasz, hogy nem tudjuk. Elég furcsa dolog azon vitatkozni, hogy ki nem tudja jobban.:D Úgy vélem, azt az állítást, hogy a semmiből, nem lesz semmi, a legtöbb ember elfogadja, függetlenül attól, hogy milyen nézeteket vall. Az Istenfélők és a materialisták, is ezt gondolják. Viszont ha igaz ez a kijelentés, akkor feltételeznünk, egy önmagától létező, örök, fizikai, vagy szellemi, valóságot, vagy akár mindkettőt, amitől, vagy akitől, minden más dolog származik. Az Istentől származtatott mindenséget, valóban egyszerűbb elfogadni, mert nem keresi a miérteket, van egy fix kiindulási pontja , Isten, aki a gondolat erejével teremt. Nehezebb dolguk van a materialistáknak, mint az Istenfélő embereknek, mert tudni és nem hinni, akarnak dolgokban. Sajnos a feltett kérdésre, egyenlőre, csak elméleti válaszok léteznek. Az ősrobbanás ténye, úgy ahogy elfogadott, de a kiváltó ok, ismeretlen. Én úgy gondolom, előtte is létezett valamilyen világ és azt, hogy nem egyedi eset az ősrobbanás, csak része valami sokkal hatalmasabbnak. Kizártnak tartom, hogy a semmiből robbant volna ki az univerzum összes energiája és anyaga.
2013. jan. 20. 03:04
 9/17 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező!

Amiről te beszélsz, az nem Isten.

Isten teremtett mindent. Mi vagyunk a térbe és az időbe zárva, Ő felette áll, mert Ő teremtette azokat is. Nincs számára múlt, jelen, jövő. Ő most is a múltban van, és ebben a pillanatban is a jövőben van. Ott van mindenhol. Ezért keverik az eleve elrendelést, a mindenhatósággal. Tudja mi lesz? Nem, így nem. Ő ott van a jövőben is, persze, hogy tudja, de nem azért, mert látja, hanem azért, mert ott van.

Ő teremtette az időt is! Nincs olyan, hogy mi volt előtte, mert nem volt előtte. Kezdetben volt az Isten...

Ha ezt fel tudnánk fogni a néhány grammos agyunkkal, nem volna méltó, hogy imádjuk, nem gondolod?

2013. jan. 20. 12:37
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó. Fel tudod fogni, amit beszélsz?

Ha nem, akkor hogy jössz ahhoz, hogy ilyet állíts? pff

2013. jan. 20. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!