Hogyan jött létre a világegyetem?
Van mindenféle dokumentumfilm arról, hogy hogyan alakult ki a világegyetem.
Ha létezik Isten, nem kell helyet foglalnia ahhoz, hogy létezzen. Mint a levegő.
Nem kell a levegonek helyet foglalnia ?
A levegonek is van terfogata, sulya, mint barmi masnak
Hát, a legelfogadottabb a fizikusok körében, hogy két multidimenziós (multiverzum) dimenzó membránja a rezgéseik hatására összeért, és ebből lett a "nagy bumm", azaz az ösrobbanás. Ha érdekel, olvass Michio Kakut, Hawkingot, és társaikat.
Egy csillagász hallagtó.
Tamás evangéliuma (apokrif) részlet:
"
Ha azt mondják nektek: Ti vagytok azok?
Ezt mondjátok: Mi az ő fiai vagyunk, és az élő Atyának vagyunk a választottai.
Ha megkérdeznek titeket: Mi a jele atyátoknak, amely bennetek van?
Ezt mondjátok nekik: Mozgás és megnyugvás.
"
Semmiből nem lesz semmi, ha hiszed ezt, ha nem hiszed. (akkor már a mindenség esett darabokra, de az honnan van?)
Ha a semmiből lehet valami, akkor bármikor lehet belőle valami és bárhol (akár még a te Isten fogalmad is).
Logikusabb azt mondani, hogy nem ismerjük a világot.
Valóban nem lenne szükség Istenre, ha Isten nélkül kialakulhatott volna a világ.
De nélküle nem alakulhatott ki.
Sokan jönnek ezzel a téves logikával gúnyolódni, hogy akkor xy paradox gúnyos figura is létezhet.
Csak ebben az állításban az a hiba, hogy mi a teremtőt nevezzük Istennek. A repülő spagettiszörny megmarad az ő és a ráható világ korlátai között, mert materiális (random pedig nem jönnek létre dolgok a semmiből).
Több Istenre pedig nincs szükség, mert egy dolgot nevezünk így, aki mindennek az okozója, teremtője. Aki volt, van és lesz és nem valószínű, hogy csak egy anyag vagy energia, hanem annál több.
Persze mondhatod, hogy melyik logikusabb?
a.) Létrejön a semmiből egy részecske és az egész világ ilyenre robban, amiben törvényszerű, hogy kialakul a sok véletlenből az élet.
Nekem ez nem logikus. És rengeteg kérdést fel lehet tenni ígyis amire nincs válasz a mostani létezés elérkezéséig.
Persze egyszerű a ködös makróevolúcióval magyarázni mindent és azt mondani, hogy az élet célja: enni, aludni és szaporodni.
Ha neked ez tetszik, hidd ezt. (de gondold végig, hogy egy akkori világban, hogy lesz az egysejtűből véletlenekből te (egy pusztuló világban). (Próbálj az idegrendszerre, erekre, nemek szétválásra koncentrálni stb..)
Persze erre is van egy jó idézetem Tamástól:
"Aki fölismerte a világot, egy hullát talált, és aki egy hullát talált, a világ nem méltó hozzá."
Mindegy, már nem tudom, hogy mit akartam neked írni.
De szerinted honnan van az első energia? Miben volt? Mi volt//van körülötte? Hogyan alakult ki a tér és miben?
Miben tágul a világ és mitől? Amíg nem volt rezgés, mozgás, hő, mi a fene történt?
Vagy ezek voltak és slusz? Jön neked a Nobel ezért?
Nem volt ott senki.Az elménk nehezen lát át az idő,tér és az ok-okozatiság függönyén,talán képtelen.Aki nem akar 50 millió féle elméletet felállítani és azon agyalni élete végéig,annak ott van Isten.Teremtett a mindenható lény és kész.Soha nem láthatod,mert kívül áll minden rendszeren.
Egyszerű és nagyszerű,már csak el kell hinni és rendbe is volnánk.
Kérdező!
Amiről te beszélsz, az nem Isten.
Isten teremtett mindent. Mi vagyunk a térbe és az időbe zárva, Ő felette áll, mert Ő teremtette azokat is. Nincs számára múlt, jelen, jövő. Ő most is a múltban van, és ebben a pillanatban is a jövőben van. Ott van mindenhol. Ezért keverik az eleve elrendelést, a mindenhatósággal. Tudja mi lesz? Nem, így nem. Ő ott van a jövőben is, persze, hogy tudja, de nem azért, mert látja, hanem azért, mert ott van.
Ő teremtette az időt is! Nincs olyan, hogy mi volt előtte, mert nem volt előtte. Kezdetben volt az Isten...
Ha ezt fel tudnánk fogni a néhány grammos agyunkkal, nem volna méltó, hogy imádjuk, nem gondolod?
Utolsó. Fel tudod fogni, amit beszélsz?
Ha nem, akkor hogy jössz ahhoz, hogy ilyet állíts? pff
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!