Ateisták, mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy léteznek istenek és van a halál után bűntetés?
Úgy értem, hogy nem létezik az örök tudatlanság, alvás állapota és reinkarnáció sem.
Tegyük fel, hogy Sátán az isten.
Örülnétek, ha tudnátok, hogy nem csak ti kerültök a pokolra, hanem mindenki más is?
Az élet még Istennek az utolsó nyögései, de utána vár rátok a kegyetlen kínzás, örök szenvedés és álmatlan éjszakák?
Nem csak fizikai kínzásra gondolok.
Végig kellene néznétek, ahogy a szeretteitek jajgatnak és könyörögnek az örök halálért.
olyan egész biztos nincsen, hogy "örök halál"
egyébként én örülnék, sőt szeretném, de a legkisebb esélyét sem látom :(
egyébként ez jellemző, hogy rögtön azt feltételezed, hogy a pokolban égsz halál után..
Megkérdezném Sátánt, hogy őt ki teremtette és hogyan lett az első létező dolog/személy/akármi.
Ilyen kérdés után sírva futna a pokolba, mert ő sem tudna rá válaszolni és nem cseszegetné az embereket.
Hívők, mit csinálnátok, ha kiderülne, isten soha nem létezett .
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ EMBEREK MEGVEZETÉSÉRE TALÁLTÁK KI AZ URALKODNI VÁGYÓ EMBEREK, AKIK KIHASZNÁLTÁK AZ EMBERI BUTASÁGOT.
De ezt le írta a biblia is. Eltiltotta isten az embert a tudás fájától.
Miért ? ( Biztos félt attól, hogy az okos ember rájön a disznóságra ? )
Az előző mondat is tartalmaz annyi igazságot mint az egész " szentírás "
De .... TE aki vallásos vagy, áruld el mi történt veled , hogy vallásos lettél.
Kedves kérdező,
szerintem nem vagy tisztában a kérdésedben lévő fogalmak értelmével.
Tudatlanság: a szükséges ismeret hiánya
Alvás: természetes pihenőállapot
Reinkarnáció: a lélek egy új testbe költözik - Na ezt a keresztény egyház minden lehetséges módon tagadja.
Sátán az Isten? Felmerül a kérdés ki is az a bizonyos "Sátán". - Ádám 3. fia Széth (Satan,Sátán) a te ősapád, persze csak ha hiszel az Írásban.
És miért pont Ő? - Mert egy rosszul fordított ókori szövegben az "alsó világot" (alföld) alvilágnak fordították.
Miért kerülnék a menyországba? hogy 2-3-an konzervkaján éljünk St.Péterrel?
"Nem csak fizikai kínzásra gondolok" - Tégy velem amit akarsz (halálom után) - akár meg is ehetsz.
Mit értesz az alatt hogy:"szeretteitek jajgatnak és könyörögnek az örök halálért", ha már a halál utáni állapotban vagyunk?
Ha érdekel:
Isten= Jahve ez szintén egy rossz fordításból ered. Az ókori Akkád írásban szótagokat írtak egymás alá lentről felfelé/jobról-balra:
EV
HAJ
Ha ezt összeolvasod megkapod Istened nevét. EVA (a hímnemű istent csak a keresztények vezették be).
UI.Nézz utána ki is valójában a magyarok "Boldogasszonya" akit az egyház szűzmáriával azonosít..
"Boldogasszony hitünk jóval a Jézus előtti időkre mutat. Boldogasszonyunk ősanyai, istenanyai gyökereket mutat. A Boldogasszonyság magába foglalja a Fény őrzését, annak visszaadását, Ő a kapuja életnek- halálnak, Ő a Föld, melyből minden földi élet sarjad és Ő az, aki befogadja a már nem használt testet, hogy újra születhessen általa. "
a provokációnak nem kell bedőlni :D nem vert át, csak provokált
én meg leírtam, mit gondolok, kész, hiába trollkodik, csak még nevetségesebb lesz tőle az egész vallás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!