Sátán miért ekkora balf@sz?
Szinte minden teremtést vagy hasonló témát boncolgató kérdésnél előjönnek a hívők részéről az ismerős frázisok hogy :"A Sátán mindig csak azt ember elpusztításán,lelke megszerzésén,a világ fölötti hatalom átvételén,a nyomorúság elhozatalában és az Istentelen világ létrehozásán ügyködik".És erre szokták felhozni az ilyeneket hogy "a vírusok,betegségek mind a sátán élet elleni háborújának a fegyverei,az olyan események mint egy egy természeti katasztrófa szintén Sátán eszközei az emberi életek kioltására".De ne keljen mesélnem ,mind ismerjük ezeket a mondókákat.
Mivel nem akartam/nemakarok és nem is szeretnék soha se hülyegyerek módjára valamit élből elvetni,ezért tőletek (hívők) szeretném megkérdezni:Ha már ennyire berágott Istenre (az hogy miért szintén kérdéses,de hagyjuk,azt majd másik kérdésben),és mindenre ami vele kapcsolatos (emberiség) akkor miért nem célszerűbb,gyorsabb,hatékonyabb módokat választ végső céljának elérésére,a világ kiirtására?Őszintén mondom,ennyire idétlen személyt mint Sátán még életembe nem láttam.Nézzük csak végig a jellemét:
1.)Megharagudott a semmiért.Hisz semmiből nem szenvedett hiányt,minden szép volt,és semmi problémája nem lehetett.Valamint állítólag(minden keresztények által látogatott oldalon,fórumon ezt olvasom) Sátánt iszzonyú intelligensnek teremtette Isten.Egy okos ember szokott olyat csinálni hogy nekimegy egy nála végtelenszer erősebbnek?Egyáltalán egy okos ember abból a helyzetből,szeretett volna kilépni?Egy okos ember mikor vágyik háborúra (tessék tudománytöreténetet olvasni.Szinte minden zseni tudós pacifista,baloldali nézeteket valló,humanitárius gondolkodó volt)Én még nem láttam olyan tudóst aki ilyen hülye lett volna.Ez számomra annyit tesz hogy Sátán nem hogy természetfelettien okos lett volna,hanem még egy embernél is hülyébb volt.
2.)Na mindegy,megúszta egy büntivel a sarokban,de még mindig visszapártolhatna Istenhez.Ennek ellenére még mindig a batárnagy IQ-jával olyan hülye,hogy nem látja be tévedését (melyik tudós is nem látja be ha mondjuk rossz volt egy elmélete?)
3.)Aztán a hatalmas nagy eszével tervbe vette hogy kiírtja a világot,mert valami kis farok szindróma miatt állandó kisebbségi komplexusa van.Na és itt bújik elő az igazi balf@szsága.Már az elején tisztáztuk hogy természetfeletti hatalma van .Tehát ő (nem tudom honnan kezdődik Isten,de Sátán elég közel lehet hozzá) csak nevet a természeti törvényeken.Szóval rá nem vonatkozik mondjuk az anyagmegmaradás törvénye se.Ezek után nem értem miért nem teremt egy bazinagy kisbolygót,és küldi bele a Földbe?Vagy tudjuk mit?Ennél sokkal kisebb dolgok is elegek lennének!Egyszerűen csak le kéne állítania mondjuk 1 percen belül a Föld mágneses terét,és a napszél AZ EGÉSZ EMBERISÉGET ELPUSZTÍTANÁ!!!...Nem...A mi Sátánunk olyan hülye,hogy ilyen bacikkal játszik,néha néha nagyon megerőlteti magát és csinál egy tornádót,sőt esetleg még egy nagyobb földrengésre is futja.Kérdem én:Milyen szupergonosz,abszolút rossz lény az ilyen?Ennél még néhány szimpla földi ember is gonoszabb volt!Ugyan Sátán!Sátán semmi ezekhez képest!Elvileg már minimum 6000 éve ezen agyal,hogyan nyírjon ki mindenkit (ráadásul ő még előnnyel indult,mert hát természetfeletti ereje van!) ,ennek ellenére akkora szerencsétlen lúzer hogy még egy egész kontinenst se sikerült kiirtania ,nem hogy a Földet!Ezzel szemben már az emberiség ha akarná megtehetné (higgyétek el,van elég nukleáris fegyverünk).Ettől fél mindenki annyira?Ő neki kéne elhoznia a földi poklot?Azt csodálnám ha képes lenne egyedül átmenni a zebrán!Ez egy hülyegyerek!Mit kell ettől ennyire tartani?
Poliateista
Kedves Poliateista.
Nos nekünk már volt egy beszélgetésünk hasonló dolgokkal kapcsolatban.(katy Weaver)
Csak hogy reálisan lásd a dolgokat.
Amikor megszületik egy ember, akkor még nem tudod, hogy jó, vagy rossz felnőtt lesz-e belőle.
Sátánnak nem volt valóban hiánya semmiben, de Többre vágyott, mint hogy egy angyal legyen az élet "sodrásában".
Mint ahogy a tolvaj em tolvajnak születik, csak valami nagyon megtetszik neki, ami nem az övé, és addig édesgeti a gondolatot, hogy megszerezze, hogy kidolgozza a "rablási" módszert
Nos ez Sátán esetében is így történt.
s nem is volt annyira " hülye gyerek"
Több oknál fogva is túl tud járni a tökéletlen ember eszén, ha képes volt Ádám eszén is túl járni, pedig ő Tökéletes volt.
Először is Sátán láthatatlan személy, és magasabb rendű mint mi fizikai emberek, ezért már eleve nem jó vele ujjat húzni, meg szidni sem.
Jézus sem becsmérelte, nem azért mert nem merte volna, de ez nem a mi feladatunk, s Sátán a "hatalmánál" fogva bosszút tud állni az emberen.Te nem tudsz védekezni ellene, de Te tudod.
Más részt Sátán igen is annyira gonosz, hogy soha de soha nem fogja megbánni a tetteit, s mivel neki nincs veszteni valója, ezért igen csak jól tudja a dolgait csinálni.
egyet pedig ne felejts el, Sátán nem megölni akarja az embereket, hanem az Istentől elfordítani.
Az Édenkertben és az említett Jób esetében sem a halál volt a cél, hanem hogy megtörje az embert az Isten iránti hűségében.
Ha megölné az embereket, avval nem bizonyítaná azt az állítását, hogy mindenkit elfordított Istentől.
Ő szereti a hús testet szadizni. s ezt használja fel hogy az embereket megtörje.
S mivel sokan nem is hisznek Sátán létezésében, ezért ez neki nagyon jó, mert addig Isten létezésében sem kell hinni, s az emberek egy bizonyos része máris nem Isten szerinti életet él.
s ekkor jönnek a kérdések:
De ha van Isten, miért engedi?
Hogy választ adjunk neki, személy szerint.
Vagy is aki hűséges akar maradni a Teremtőhöz az tudja miért vannak a rossz dolgok, és igyekszik át vészelni ezeket, és így Sátánt hazugnak tudják azok bélyegezni akik hűségesek maradtak, mert nem tudta semmilyen módon elfordítani őket Istentől.
Katy Weaver
Jó,akkor csak csináljatok annyit hogy a kérdésnél a kínzás szóra cserélitek a megolni szót.Tehát:Ha Sátán abszolút gonosz,a fizikai törvényeket semmibe veszi,és az a célja hogy minnél rosszabb legyen nekünk,konkrétan ne higyünk Istenben,akkor ezt is miért ilyen isszonyú szánalmas és csöppet se hatékony módon teszi?A Föld lakosságának durván 30%-a keresztény.De a többi is vagy valamelyik ábrahámi vallás tagja,vagy a keresztényi erkölcs szerint éli életét,csupán nem Isten miatt,hanem mert neki ez az alap (mint én is).Szóval igen kevés embert tudott eddig bűnbe csábítani.Ha a szadizás a célja akkor szerintem még én is hatékonyabb lennék.Mondjuk kicserélném egy napra a kontinensek földrajzi helyzetét.Ez annyit tenne hogy Afrikát az egyenlítőről átpakolnám mondjuk a 70. északi szélességi körre,észak amerikát pedig a mostani antarktisz helyére pakolnám.Ezt így naponta megcsinálnám.Ezzel nem ölnék meg senkit se,csak az őrületbe kergetnék mindenkit a drasztikus hőhullámokkal,vagy a drasztikus fagyokkal.Vagy:kinyírnék a földön minden békát ezzel olyan súlyos szúnyog,vagy más rovar inváziókat kiváltva hogy belehalnának az állatok,az emberek meg a közvetlen/közvetett hatásokba.Vagy:Egyszerűen csak megnövelném a csillagok fényét,hogy este is nappali fény legyen.A világ 72 óra elteltével már könyörögne a halálért,ugyanis az alvatlanság szörnyű dolog.A föld minden emberének tönkretenném a biológiai óráját.De elég lenne annyi is hogy mondjuk mindenkit szörnyű látomásokkal gyötörnék.Ennek is megvannak a lélektani hatásai.Például sok LSD fogyasztó bele is őrült a látomásaiba.
Nem kéne nagy dolgokat csinálni.Szerintem én fölülmúlnám,ezt a kontár kis mitugrászt Sátánt.És miért is ne szidhatnám?Bosszút áll?Azután hogy már félmillió karikatúra és őt kigúnyoló cinikus tv műsor született?
Jó akkor másik szemszögből közelítem meg.
Az hogy valaki keresztény, vagy valamilyen Istenben hisz az egy dolog.
Amíg Ádám nem tett rosszat, hány vallás volt a földön?
Nos ma Hány vallás van a földön, amikor csak egy Isten van.
Ádám Lázadás előtt egy féle imádat volt, egy Isten vezetésével, amikor sátán belépett a színre, hány féle tanítás lett?
S Jézus határozottan el is ismerte, hogy Bár nem Sátán a mindenható Isten, de ennek a világnak az Istene.
Szerinted minden vallás Isten kegyét támogatását élvezi, vagy csak egy imádatot fogad el ahogyan Ő megjelölte?
Ezek a kérdések mind mind arra mutatnak, hogy a "vallások" ezreit, és a tanítások sokféleségét, nem támogathatja az egyedüli Isten aki egységes imádatot szeretne mindenkitől.
Ne felejtsd el Sátán is ismeri a bibliát és Jézusnak is érvelt belőle, mikor megkísértette.
Azt elárulom neked, hogy Sátán mint e világ Istenének 3. fő mozgató rugó van a kezében ami által vissza tartja az igaz Isten támogatását, és felismerését:
A politika, a korrupt kereskedelem, és a vallások ezrei.
ezek mind ismeretlen fogalmak lennének, ha Ádám nem enged a csábításnak.
Katy Weaver
A sátán nem úgy dolgozik, hogy nagy csinradattával kontinensekkel játszik.
Sokkal veszélyesebb, hogy lassan, szinte észrevétlenül. A célja nem az, hogy fázzál, aztán leizzadj, meg fájjon a hátad, hanem, hogy szépen elfordulj Istentől.
Van egy tanmese a fekete és a fehér városról. A fekete eldönti, hogy elfoglalja a fehéret. Nem tesznek mást, csak minden éjjel, mindent pontosan egy árnyalattal sötétebbre festenek. Mire a fehér város felocsúdik, már késő.
Ezen kívül a Bibliát nem szó szerint kell értelmezni.
Ahogy a Sátán dolgozik, az szinte észrevétlen, láthatatlan, ezért is veszélyes, mert ártalmatlannak tűnik. Közben pedig mindig kinyit egy kaput, amit utána már nem lehet visszazárni.
Most nem gondolok konkrétan semmire, mert nem vagyok tisztában minden szektának minden tanításával, de ez a Sátán hozta a jégesőt, a Sátán irányítja a hurrikánt stb. ez nekem inkább azoknál tűnik ennyire sarkosan helytállónak, akik a földön fetrengenek, meg egy teljesen nyugodt üldögélés közben képesek hangosan ordítani, hogy pfuj, pfuj Sátán takarodj, mert valami rossz gondolata támadt..
Kedves kérdező.
Én hívőként teljesen más nézeteket vallok, mint amiket itt felsorakoztattál.
Először is sátánnak semmi köze a természeti katasztrófákhoz, sem a vírusokhoz. Sátán azért lett az aki, mert úgy gondolta, hogy ő többre is képes, mint Isten, sőt nagyobbá is képes válni mint Ő. Másodszor pedig írígy lett az emberekre is akiket Isten nagyon szeret. Úgy gondolta, hogy az emberek túlontúl ostobák, gyengék és nem képesek fejlődni. Ezt próbálja bizonyítani több kevesebb sikerrel napjainkban is. Nem a pusztítás a célja, hanem, hogy az ember elforduljon Istentől, illetve bebizonyítsa, hogy az ember életképtelen és nem tud/akar a jóra törekedni, azaz nem képes fejlődni sem.
A második kérdésedre válaszolva: Akárkire rámutathatnék a világban. "melyik tudós is nem látja be ha mondjuk rossz volt egy elmélete?" Szinte nincs olyan ember aki elsőre beismeri ha tévedett. Körmünk szakadtáig harcolunk az igazunkért még akkor is ha tudat alatt beláttuk, nincs igazunk. Valljuk be, ez az igazság.
Csakis olyan bizonyítékokkkal lehet megygőzni valakit, hogy tévedett amit ő maga képtelen megcáfolni. Sőt, vannak esetek mikor ezeket a cáfolatokat figyelmen kívül hagyja az ember.
Harmadik bekezdésedre reagálva:
Visszautalnék a korábban említett dolgokra: Nem célja a Sátánnak az emberiség eltörlése. Csakis azt akarja bebizonyítani, hogy Isten tévedett az emberekkel kapcsolatban és az ember nem képes fejlődni, illetve csak az önön érdekeit tartja szemelőtt és nem célja hogy másokkal jót tegyen feltétel nélkül.
Ez az én véleményem. Lehet szeretni vagy hülyeségnek tartani, de tartsd szem előtt: Te kérdeztél, én csak válaszoltam.
#14-es leírta az igazságot, de nyilván a rendkívül intelligens kérdező át siklott felette...
Miért nem mondod meg őszintén, hogy csak a keresztény fanatikusokkal akartál egy jót vitatkozni, és egyébként telibe leszarod az igazságot?
Kerdezo:
Kesz! Kiraly a levezetesed nagyon! Szorakoztato volt olvasasa. A kerdesed egyebkent jogos, de ahogy nekem lejott, inkabb elmelkedes, es koltoi kerdes, hiszen onmagad kerdesere megadtad a helyes valaszt is. Csak el van rejtve a gondolatok kozott.
28-as:
Az a baj a kereszténységgel hogy sehol nincs egy abszolút standard dolog,hanem az összes keresztény maga állítja fel,logikáját,világképét,azokból az elemekből amiket éppen helyesnek vél,viszont más dolgokat meg csak kiszemezget.Tehát nem lehetséges azt mondani hogy én az ilyen meg ilyen irányultságú hívőket kérdezem,mert mindegyik hívő,egy alapjaiban más képpel rendelkezik,csak ezt valahogy az egyház képes volt egy nagy hívőseregletté egyesíteni,és így rajtuk maradt a csoportosító,keresztény megnevezés.Holott ez helytelen,a kereszténység ma már személyről személyre változik.Nincs két keersesztény,aki minden hittételben egyetértene értelmezési szempontból.Az egyik hisz az özönvízben,a másik már csak metaforikusan értelmezi.Az egyik Jézust Isten földi megnyílvánulásának tartja,a másik már egy arkangyalnak.Az egyik hisz a ténylegesen létező pokolban,a másik nem.Ha bármiféle csoportosítást akarnék alkalmazni,hogy a kérdésemre csak azok válaszoljanak akik:szó szerint veszik a teremtést,hisznek Sátán létezésében,Jézust Isten földi megnyilvánulásának tartják,és elhiszik a próféciák beteljesedését,akkor max egy ember tudna megfelelni az összes kritériumnak.Ugyanis minden keresztény más és más.Nem lehet univerzális gyűjtőneveket kitalálni.Ezért nem is szeretek csoportosító kérdéseket feltenni,mert tudom hogy valaki mindig egy köztes átmenetet fog képezni egy másik csoporttal.
És :"Sokkal veszélyesebb, hogy lassan, szinte észrevétlenül. A célja nem az, hogy fázzál, aztán leizzadj, meg fájjon a hátad, hanem, hogy szépen elfordulj Istentől. "
De.Ez is képes megtörni az embert,és elfordítania az eddigi világlátásátóül.Szerinted miért testi kínzásokkal csikarták ki a boszorkányokból a beismerő vallomást?Simán el tudom képzelni hogy Sátán is ugyanezt alkalmazza.Sőt.Ez szerintem még sokkal jobb módszer is lenne,mivel az emberekben egy drasztikus katasztrófa láttán megfogalmazódhat az a gondolat hogy "kész,ennyi volt.Ez nem történhet meg egy Isteni vezéreltségű világban".És bumm,ateista lett.Sátánnak ezt kéne alkalmaznia,ha tényleges sikert akarna elérni.
És már nem tudom ki,de valaki mondta hogy "Sátánnak semmi köze a vírusokhoz"
Erről beszéltem.Katyvel egy beszélgetés során eljutottunk oda hogy Sátánnak közvetve de van köze a vírusokhoz.Te meg most épp azt állítod hogy nincs.Mások meg azt állítják hogy a vírusok márpedig nem is csak közvetve,de közvetlenül Sátán teremtményei.Erről a végtelen megosztottságtól,és mindent relatívan való szemléletről beszéltem.Nincs a legalapabb dolgokban se egy közös álláspontotok.
És ez nagyon tetszett:"Ahogy a Sátán dolgozik, az szinte észrevétlen, láthatatlan, ezért is veszélyes, mert ártalmatlannak tűnik. "
Mintha már hallottam volna már ezt?!Csak nekem van dezsavűm?Áh,meg is van.Azt hiszem egy evolúció elmélet nevezetű elmélet mondja azt hogy szinte észrevétlen,nagyon kis mértékű,nagyon lassú változások,végül drasztikus változásokhoz vezetnek...De érdekes hogy sátinál már működik ez a kis dolgok felhalmozódása,a biológiában már nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!