Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sátán miért ekkora balf@sz?

Sátán miért ekkora balf@sz?

Figyelt kérdés

Szinte minden teremtést vagy hasonló témát boncolgató kérdésnél előjönnek a hívők részéről az ismerős frázisok hogy :"A Sátán mindig csak azt ember elpusztításán,lelke megszerzésén,a világ fölötti hatalom átvételén,a nyomorúság elhozatalában és az Istentelen világ létrehozásán ügyködik".És erre szokták felhozni az ilyeneket hogy "a vírusok,betegségek mind a sátán élet elleni háborújának a fegyverei,az olyan események mint egy egy természeti katasztrófa szintén Sátán eszközei az emberi életek kioltására".De ne keljen mesélnem ,mind ismerjük ezeket a mondókákat.

Mivel nem akartam/nemakarok és nem is szeretnék soha se hülyegyerek módjára valamit élből elvetni,ezért tőletek (hívők) szeretném megkérdezni:Ha már ennyire berágott Istenre (az hogy miért szintén kérdéses,de hagyjuk,azt majd másik kérdésben),és mindenre ami vele kapcsolatos (emberiség) akkor miért nem célszerűbb,gyorsabb,hatékonyabb módokat választ végső céljának elérésére,a világ kiirtására?Őszintén mondom,ennyire idétlen személyt mint Sátán még életembe nem láttam.Nézzük csak végig a jellemét:

1.)Megharagudott a semmiért.Hisz semmiből nem szenvedett hiányt,minden szép volt,és semmi problémája nem lehetett.Valamint állítólag(minden keresztények által látogatott oldalon,fórumon ezt olvasom) Sátánt iszzonyú intelligensnek teremtette Isten.Egy okos ember szokott olyat csinálni hogy nekimegy egy nála végtelenszer erősebbnek?Egyáltalán egy okos ember abból a helyzetből,szeretett volna kilépni?Egy okos ember mikor vágyik háborúra (tessék tudománytöreténetet olvasni.Szinte minden zseni tudós pacifista,baloldali nézeteket valló,humanitárius gondolkodó volt)Én még nem láttam olyan tudóst aki ilyen hülye lett volna.Ez számomra annyit tesz hogy Sátán nem hogy természetfelettien okos lett volna,hanem még egy embernél is hülyébb volt.

2.)Na mindegy,megúszta egy büntivel a sarokban,de még mindig visszapártolhatna Istenhez.Ennek ellenére még mindig a batárnagy IQ-jával olyan hülye,hogy nem látja be tévedését (melyik tudós is nem látja be ha mondjuk rossz volt egy elmélete?)

3.)Aztán a hatalmas nagy eszével tervbe vette hogy kiírtja a világot,mert valami kis farok szindróma miatt állandó kisebbségi komplexusa van.Na és itt bújik elő az igazi balf@szsága.Már az elején tisztáztuk hogy természetfeletti hatalma van .Tehát ő (nem tudom honnan kezdődik Isten,de Sátán elég közel lehet hozzá) csak nevet a természeti törvényeken.Szóval rá nem vonatkozik mondjuk az anyagmegmaradás törvénye se.Ezek után nem értem miért nem teremt egy bazinagy kisbolygót,és küldi bele a Földbe?Vagy tudjuk mit?Ennél sokkal kisebb dolgok is elegek lennének!Egyszerűen csak le kéne állítania mondjuk 1 percen belül a Föld mágneses terét,és a napszél AZ EGÉSZ EMBERISÉGET ELPUSZTÍTANÁ!!!...Nem...A mi Sátánunk olyan hülye,hogy ilyen bacikkal játszik,néha néha nagyon megerőlteti magát és csinál egy tornádót,sőt esetleg még egy nagyobb földrengésre is futja.Kérdem én:Milyen szupergonosz,abszolút rossz lény az ilyen?Ennél még néhány szimpla földi ember is gonoszabb volt!Ugyan Sátán!Sátán semmi ezekhez képest!Elvileg már minimum 6000 éve ezen agyal,hogyan nyírjon ki mindenkit (ráadásul ő még előnnyel indult,mert hát természetfeletti ereje van!) ,ennek ellenére akkora szerencsétlen lúzer hogy még egy egész kontinenst se sikerült kiirtania ,nem hogy a Földet!Ezzel szemben már az emberiség ha akarná megtehetné (higgyétek el,van elég nukleáris fegyverünk).Ettől fél mindenki annyira?Ő neki kéne elhoznia a földi poklot?Azt csodálnám ha képes lenne egyedül átmenni a zebrán!Ez egy hülyegyerek!Mit kell ettől ennyire tartani?

Poliateista

2013. máj. 24. 14:22
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
28%

"Ezek a kérdések mind mind arra mutatnak, hogy a "vallások" ezreit, és a tanítások sokféleségét, nem támogathatja az egyedüli Isten aki egységes imádatot szeretne mindenkitől. "

Ez is az alapkerdesre utal vissza. Jo tudni, h csak istensegcelebek tetszesi indexe a legmagasztosabb isteni cel. Vegul is egy vegtelen isten vegtelen bekepzeltseget vagyunk hivatottak etetni spiritualis kozmunkasokkent. Kb ugyanolyan fizetsegert.

Tegyuk fel, h jo ember vagyok, s hozzunk egy parhuzam-peldat. Nagyon csodalatos, remek, intelligens jo baratod vagyok, s ezt te is igy erzed. En is tokeletesnek erzem baratsagunkat. Kulcsom is van a hazadhoz. (a haz, szepen behelyettesitheto a lelekkel).

Tudjuk mindketten, h torhetetlen a baratsagunk. Aztan egy nap osszefutok egy gyerekgyilkos rabloval a hazad elott. En azt akarom, h o is jo arcnak tartson engem, ezert kinyitom neki az ajtodat, utat engedve gyerekeid es ertekeid fele. Ezzel akarom bebizonyitani, h te ugysem fordulsz el tolem, h te is olyan vagy, mint Job, mindemellett pedig szerezhetek egy uj baratot is.

Meg mindig olyan magasztos a Job sztori? Vagy a fennsobb cel, az egyseges imadat? Engem nagyobb r0hadeknak tartanal az eset utan, mint a rablot, aki elvette mindenedet.

2013. máj. 25. 11:26
 32/49 anonim ***** válasza:
54%

Jaj, és igaz, hogy hihetetlenül okos, meg otthon van mindenféle tudományban, de ő inkább a maga útját akarta járni, és nem csak szolga lenni. Azt hiszi magáról, hogy ő is isten, de nem az.

Az ember bosszantja őt, azért akarja hatalmába keríteni és elpusztítani. Csak kitalálta például a betegségeket, a megvalósításokhoz a természet erőit vette igénybe. Hogyan lehet megrontani a világot, hogy azután senki se érezhesse maradéktalanul boldognak magát.

Az emberrel talán már közvetlenebbül foglalkozik, hiszen az ember, ez a hülye kis lény, a nyomorult kis főemlős testével és a tehetetlen, sérülékeny lelkecskéjével boldog lehet Isten mellett, ő pedig kitaszítva. Úgyhogy tetszeleg neki istenként, vagy a test vágyait felkeltve szerez szolgákat magának. Az ember könnyen rászedhető, becsapható. Aztán a Sátán hátradőlhet, és nézheti, amit a szolgái csinálnak.

2013. máj. 25. 19:25
 33/49 anonim ***** válasza:

Folytatás:

Igen, ő istennek képzeli magát, de csak egy béna kis görcs.

2013. máj. 25. 19:26
 34/49 anonim ***** válasza:
34%
Én 13-as kyrannak adok igazat. Semmi értelme a Bibliát szó szerint értelmezni. Csak azt nem tudom, ha a szavai nem számítanak, akkor mégis mit kéne értelmeznünk, ha már azt sem. De legyen, tekintsük mesének.
2013. máj. 25. 21:09
 35/49 anonim ***** válasza:
Ezt a szó szerinti értelmezést azért veheted úgy is, hogy azt se szó szerint veszed, hogy egyik kutya a másik eb. Felfogod mit jelent, nem csak csodálkozol, hogy de a Béla nem is szőrös meg nem is ugat..
2013. máj. 25. 21:29
 36/49 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Ozmium42!

Borzalmas vádakkal illeted az Istened a 12.-es válaszban.

Elárulom Neked, hogy a BTK szerint pontosan ugyan annyit kapna, mint a cinkosa, bűnszövetségben elkövetett gonosztettek, megrontás elősegítése és támogatása, emberiség elleni vétkek, ezért még a nürnbergi per során is minimum életfogytot kapna az a "jóságos", akit annyira preferáltok.

Tisztára bambának kell lenni ahhoz, hogy ne essen le a tantusz, az egész sztori csak egyetlen motívum körül mozog, higgy, mert különben...

Ha csak ez az egyetlen gyenge manipuláció lenne a Bibliában, már ettől ateista lenne a legcsekélyebb értelemmel bíró józan ember.

A sztorid szerintem már analfabéta, tudatlan jobbágyokban, rabszolgákban is megmozgatott valamit, egy gondolatot, hogy mindez csak kábítás, szédítés.

Manapság is sokra menne vele az öreg Jób, ha végignyomorogja az életét és mielőtt kipurcan, jó dolga kerekedik. Persze ez a jólét is csak a mesében van, a nyomorgó ember ugyanúgy hal meg, ahogy élt. Szegényen, ha szegény volt és gazdagon, ha addig is az volt, ez így volt mindig és ezután is így lesz, mert mitől lenne másképp.

Engem kifejezetten bosszantana, ha ilyesmiket prédikálnának nekem és nem tudnám eldönteni, hogy a történet írója maga volt e túlságosan egyszerű gondolkodású, vagy az olvasóit nézte annak.

2013. máj. 26. 13:44
 37/49 anonim ***** válasza:
76%

Aki ezt a mesevilágot elhiszi (márpedig több mint 1 milliárdan azt teszik),az meg is érdemli a lelki görcsöt,amit ez a kitalált gonosz lény tud neki okozni.

Ez egyszerűen egy beteges álomvilág.A legborzasztóbb,hogy a kitalált gonosz fenevad ellen még imádkoznak is egy "jóságos" lényhez,hogy védje meg őket az ármányaitól.

Nem a "Sátán" a Balf@sz........................

2013. máj. 27. 09:41
 38/49 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, neked valami súlyosan az agyadra ment hogy a Sátánt ilyen szinten mocskolod. Minden szart elhiszel amit az úgymond "főgonoszokról" terjesztenek a médiában meg a templomban?
2013. máj. 27. 11:32
 39/49 anonim ***** válasza:
44%

37-nek:

Ki kíváncsi itt a te ateista picsogásodra? El lehet menni a tudomány topicba és ott okoskodni, miért ilyen szar a világ mostanság tudományos szemszögből. A vallás részt meg inkább kerüld el, közöd sincs hozzá.

2013. máj. 28. 06:54
 40/49 Srapnel ***** válasza:
70%
Azért van ez a sok mese, mert a pokolnál, a sátánnál, a rossz és jó istennél, a büntetésnél, a megtorlásnál, a szenvedésnél és gonoszságnál csak egyetlen egy elviselhetetlenebb dolog van az ember számára: a teljes értelmetlenség és nihil. Már pedig mi értelme istennek? Semmi. Minek imádni? Neki minek az? Ha végre megimádjuk, akkor mi van? Semmi. Bármiféle létezés értelmetlen. Így a miénk is, az istené is, a sátáné is. Csak a létezés terében lévő lokalitásra értelmezhető ez az egész, értelmet adhatunk neki valamely helyen, valamely időben. Ez viszont istennek a saját ízlése és döntése ekkor a világ felé. A világ és ő önmagában oktalan és értelmetlen. Így ö tűzte ki számunkra az értelmet. Dönthetne másképp is. Ha pedig rajta is túlmutat valami, ami értelmet ad, akkor ő is csak bábja lenne ennek. Az egésznek semmi értelme nincs. Az egész isten és sátán legalább annyira értelmetlen, mint a világ semmiből keletkezése, ilyen szempontból teljesen egyenértékűek. De az isten mögött is a semmi van. A semmi ott áll minden mögött.
2013. máj. 28. 07:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!