Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sátán miért ekkora balf@sz?

Sátán miért ekkora balf@sz?

Figyelt kérdés

Szinte minden teremtést vagy hasonló témát boncolgató kérdésnél előjönnek a hívők részéről az ismerős frázisok hogy :"A Sátán mindig csak azt ember elpusztításán,lelke megszerzésén,a világ fölötti hatalom átvételén,a nyomorúság elhozatalában és az Istentelen világ létrehozásán ügyködik".És erre szokták felhozni az ilyeneket hogy "a vírusok,betegségek mind a sátán élet elleni háborújának a fegyverei,az olyan események mint egy egy természeti katasztrófa szintén Sátán eszközei az emberi életek kioltására".De ne keljen mesélnem ,mind ismerjük ezeket a mondókákat.

Mivel nem akartam/nemakarok és nem is szeretnék soha se hülyegyerek módjára valamit élből elvetni,ezért tőletek (hívők) szeretném megkérdezni:Ha már ennyire berágott Istenre (az hogy miért szintén kérdéses,de hagyjuk,azt majd másik kérdésben),és mindenre ami vele kapcsolatos (emberiség) akkor miért nem célszerűbb,gyorsabb,hatékonyabb módokat választ végső céljának elérésére,a világ kiirtására?Őszintén mondom,ennyire idétlen személyt mint Sátán még életembe nem láttam.Nézzük csak végig a jellemét:

1.)Megharagudott a semmiért.Hisz semmiből nem szenvedett hiányt,minden szép volt,és semmi problémája nem lehetett.Valamint állítólag(minden keresztények által látogatott oldalon,fórumon ezt olvasom) Sátánt iszzonyú intelligensnek teremtette Isten.Egy okos ember szokott olyat csinálni hogy nekimegy egy nála végtelenszer erősebbnek?Egyáltalán egy okos ember abból a helyzetből,szeretett volna kilépni?Egy okos ember mikor vágyik háborúra (tessék tudománytöreténetet olvasni.Szinte minden zseni tudós pacifista,baloldali nézeteket valló,humanitárius gondolkodó volt)Én még nem láttam olyan tudóst aki ilyen hülye lett volna.Ez számomra annyit tesz hogy Sátán nem hogy természetfelettien okos lett volna,hanem még egy embernél is hülyébb volt.

2.)Na mindegy,megúszta egy büntivel a sarokban,de még mindig visszapártolhatna Istenhez.Ennek ellenére még mindig a batárnagy IQ-jával olyan hülye,hogy nem látja be tévedését (melyik tudós is nem látja be ha mondjuk rossz volt egy elmélete?)

3.)Aztán a hatalmas nagy eszével tervbe vette hogy kiírtja a világot,mert valami kis farok szindróma miatt állandó kisebbségi komplexusa van.Na és itt bújik elő az igazi balf@szsága.Már az elején tisztáztuk hogy természetfeletti hatalma van .Tehát ő (nem tudom honnan kezdődik Isten,de Sátán elég közel lehet hozzá) csak nevet a természeti törvényeken.Szóval rá nem vonatkozik mondjuk az anyagmegmaradás törvénye se.Ezek után nem értem miért nem teremt egy bazinagy kisbolygót,és küldi bele a Földbe?Vagy tudjuk mit?Ennél sokkal kisebb dolgok is elegek lennének!Egyszerűen csak le kéne állítania mondjuk 1 percen belül a Föld mágneses terét,és a napszél AZ EGÉSZ EMBERISÉGET ELPUSZTÍTANÁ!!!...Nem...A mi Sátánunk olyan hülye,hogy ilyen bacikkal játszik,néha néha nagyon megerőlteti magát és csinál egy tornádót,sőt esetleg még egy nagyobb földrengésre is futja.Kérdem én:Milyen szupergonosz,abszolút rossz lény az ilyen?Ennél még néhány szimpla földi ember is gonoszabb volt!Ugyan Sátán!Sátán semmi ezekhez képest!Elvileg már minimum 6000 éve ezen agyal,hogyan nyírjon ki mindenkit (ráadásul ő még előnnyel indult,mert hát természetfeletti ereje van!) ,ennek ellenére akkora szerencsétlen lúzer hogy még egy egész kontinenst se sikerült kiirtania ,nem hogy a Földet!Ezzel szemben már az emberiség ha akarná megtehetné (higgyétek el,van elég nukleáris fegyverünk).Ettől fél mindenki annyira?Ő neki kéne elhoznia a földi poklot?Azt csodálnám ha képes lenne egyedül átmenni a zebrán!Ez egy hülyegyerek!Mit kell ettől ennyire tartani?

Poliateista

2013. máj. 24. 14:22
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
60%
Ki az a SHHHHHAAATAANNNNNNN ?
2013. máj. 24. 16:22
 12/49 Ozmium42 ***** válasza:
46%

Üdv!

Tanulságos Jób története, ahol Sátán tevékenysége és természete, és Istenhez való viszonya egyetlen emberre kivetítve nyilvánul meg.

Sátán kiválaszt egy embert, aki egyrészt tökéletesen Isten törvényei szerint él, és ő maga is gazdag és egészséges, teljes életet él, Isten áldása van rajta.

A Sátán megfogalmazza a vádat, miszerint Jób csak azért szolgálja az Istent, mert mindene meg van, de ha ezeket elveszítené, akkor Istentől is elfordulna.

Isten itt felveszi a kesztyűt, és engedi Sátánnak, hogy Jóbnak úgymond az "anyagi" javait (vagyonát, családját) elvegye, de megtiltja neki, hogy magához Jóbhoz nyúljon.

Miután mindez megtörténik, és Jób mégsem fordul Isten ellen, a Sátán új vádat fogalmaz meg, miszerint ha Jón fizikailag is szenvedne, akkor biztos elfordulna Istentől.

Erre Isten megengedi neki, hogy Jóbot megbetegítse, de megtiltja neki, hogy megölje.

Ez a történet nem csak Jóbra, hanem az egész emberiségre vonatkozik. Pontosan leírja, hogy mi a Sátán vádja, vagyis miben van az Istennel nézeteltérése, és azt is, hogyan viszonyul az emberiséghez. Isten azt akarja, hogy a Sátán vádjára vitathatatlan válasz szülessen. Ezért szenvedünk mi emberek, és ezért vagyunk megméretve, mert meg vagyunk vádolva, és bizony, már az első embernél sem bizonyult alaptalannak a vád.

Az is meg van írva, hogy Isten elpusztítja a végén azokat, akik megfeleltek a Sátán vádjának, és csak azok maradnak, akik Sátán vádja és ármánykodása ellenére is kitartottak mellette.

A Sátán egyértelműen korlátozva van, hogy ne tudjon mindent elpusztítani, mert rajta igazán nem múlna. De annyi teret mégis kap, hogy minden embert halandóvá tegyen, és megöregítsen, és megbetegítsen. Hazugságokat terjeszt a félrevezetésünk miatt, háborúkat szít, stb. stb., mindezt a fenti ügy miatt. Ő most Istennek bizonygatni próbálja a saját igazát.

2013. máj. 24. 16:23
 13/49 anonim ***** válasza:
58%
Istenem, még egy láma, aki szó szerint akarja értelmezni a Bibliát. Megsúgom, nem kell és nem is lehet. Ennél ezerszer cifrább és logikátlanabb dolgok vannak benne, ha mindent szó szerint logikusan akarsz értelmezni.
2013. máj. 24. 16:31
 14/49 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező,azért találod balf..sznak,és illogikusnak a keresztényi értelmezés szerinti sátánt,mert félreértelmezik,és túlbonyolítják fölösleges mitológiai történetekkel ezt a dolgot.A sátán ellenfelet,vádlót jelent,ami a bennünk lakó ego eltorzulása(én,én,én,és én),vagyis az önzés,gyűlölet,kapzsiság stb..minden,ami által nem ismerjük fel az isteni egységet,és eltávolodunk a szeretettől.Ez az oldal mindenkiben benne van.Mindenkiben.

Más kérdés,hogy kinél mennyire nyilvánul meg.Az eltorzult ego,az istenitől elkülönült én nem látja önmagát("előbb vedd ki a saját szemedből a gerendát...)a szeretettől való elkülönültsége miatt félelemben él,ezért kétségbeesésében másokat vádol,hibáztat,gyűlöl,ítél el.

Na,szóval így működik az a bizonyos "Sátán".

2013. máj. 24. 17:21
 15/49 anonim ***** válasza:
81%
szoval isten ilyen jo arc, hogy a satan haverjaval rajtunk kiserletezik, hagyja ,hogy megbetegitsen azert mert beakarja bizonyitani ,hogy huel vagyuk hozza. Remek!
2013. máj. 24. 17:22
 16/49 anonim ***** válasza:
38%
A Sátánnak nagy hatalma van, bizonyos területeken nagyobb mint az embernek, máshol korlátozott (például nem tudja elfogadni a megváltást, mivel az számára nincs). Van, amire kapott hatalmat Istentől, van amire nem (példánál maradva a Föld forgásának megállítására már nem kapott). Amire van hatalma, azt azonban felhasználja arra, hogy az embereket távoltartsa Istentől, és ebben sajnos kellően kreatív is. És minden olyan embernek az életében van hatalma, aki a bán uralma alatt van, ezért ölheti, betegítheti meg őket kedvére, stb.
2013. máj. 24. 18:15
 17/49 A kérdező kommentje:

Hát ezen konkrétan ledőltem a székről a röhögés miatt:"Isten itt felveszi a kesztyűt, és engedi Sátánnak, hogy Jóbnak úgymond az "anyagi" javait (vagyonát, családját) elvegye, de megtiltja neki, hogy magához Jóbhoz nyúljon. "

Mi ez az Isten?Vagy hogy stílusos legyek:Ki az Isten ez az Isten?Egyik nevetségesebb mint a másik!Az egyik egy erejét fitogtató kis p@cs,aki sazerintem egy kegyelem kettessel mászhatna át általánosiskolából,olyan hülye,a másik meg egy egoista f@rok,aki az előbb említett kis p@cs akármilyen beszólásáért rögtön már bizonygatni akar.Ezt persze úgy hogy kaszát kapát eldobva,csak az ÉN igazam számít.Emberélet?Sorsok?Szenvedő lelkekl?UGYAMN KÉRLEK!Bizonyítani kell a kis fikapötty Sátánnak!Úgy hogy semki se számít,csak a még nálam is hatalmasabb egóm!

Hát ja...Mindkét személyiség igen vonzó...Őszintén,ti hogy a fenében vagytok képesek egyáltalán térdreborulni az Istenetek (bocsánat,rosszul írtam:istenetek) előtt,ha akármelyik pillanatban köthet Ferivel egy újabb fogadást,és mondjuk titeket találnak meg maguknak?Nem fogjátok fel hogy ti csak zsetonok vagytok,amik egyik felet se érdekli hogy mi lesz velük?Ennél egocentrikusabb,kisebbségi komplexusabb,skizofrénebb duót,még egy oscar díjas profi író se tudna összehozni.

És ez...:" Van, amire kapott hatalmat Istentől, van amire nem (példánál maradva a Föld forgásának megállítására már nem kapott). "

Ho ho hóóó...Álljunk meg egy légyszárnnyi szóra.Mi az hogy kapott hatalmat?Istennek (abszolút jó) nem végtelenül el kéne szeparálódniua Sátántól (abszolút rossz)?Ez körülbelül olyan mintha Amerika nagyban állítaná magáról hogy ő a világ védelmezője,közben fegyverrelé támogatná az

al kaidát.Elég paradox mi?A ti teremtőtökből mindig kimegy délutánra a gyógyszer?Írjatok föl neki dupla adagot.Biztos a világ kezdete előtti végtelen semmiben való lebegés alatt hülyült meg.Egy macskát tarthatott volna legalább.Vagy néha napján kiv@ri és már nem ilyen basztatós az öreg.Visszatérve:Mi az hogy hatalmat adott rá?Ez annyit tesz:Benne volt a buliban,őt is minimum annyira lehet utálni a világ szar helyzetéért mint a patás haverját.

Hát ma lettem benne biztos hogy Zeusz ezerszer jobb fej volt mint a ti Jehova Jenő zsidó viharistenetek.

Ja és egy gyors bónuszkérdés:Feltételezem mindenki rossz tulajdonságnak tartja a túlzott önérzetességet.Szóval Sátán biztos rendelkezik vele.Kérdem én:Ha Istentől képtelen volt elfogadni hogy maga alá rendelte,akkor tőlem,egy szaros kis 70 kg-os,130 IQ körüli embertől,hogyan képes elfogadni,hogy nevetség tárgyává teszem a neten?Kimondom például azt hogy:Sátán egy kis taknyos porbafingó,gyíkevő k@csög.Na kimondtam!Miért nem történik semmi?Egy ilyen önérzetes,beképzelt,önimádó majomtól az lenne a minimum hogy engem,egy kis semmi sejthalmazt,azonnal gőzölgő porhalmazzá változtat egy villámmal.Ennyit Luci Feriről, a nagyon gonosz faun másolatról.

2013. máj. 24. 22:16
 18/49 anonim ***** válasza:
26%

de nem lehet hogy te is át vagy verve csak nem veszed észre?

DE

2013. máj. 24. 22:25
 19/49 A kérdező kommentje:

-Ki által vagyok átverve?

-hogy vagyok átverve?

-miért vagyok átverve?

-miben nyilvánul meg az átvertségem?

-és látatlanban hogy mondhatsz olyat hogy "DE"?

2013. máj. 24. 22:36
 20/49 anonim ***** válasza:
60%
SHHHHHHHHHAAAAAAATTTTTAAAAAANNNNNNNNNNNNNN
2013. máj. 24. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!