Miért van itt ekkora harag?
Komolyan mondom, az ateisták nagy része haraggal cikizi a keresztényeket és sorokban ecseteli mekkora baromság ez. Persze van egy csomó jó ateista is itt, és keresztényből is van olyan aki nem éppen a kérdésre szokott válaszolni, de akkor is! Mért nem lehet a lenézést félretenni?
(keresztény vagyok)
Szia!
Több oka is lehet ennek. Lehetséges, hogy valamelyik felet sérelem érte a másik nézetet képviselő csoporttól, és általánosítva itt ismeretlenben igyekszik kiönteni a haragját. Igazából ezeknek az embereknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy amit tesznek, avval nem csak magukat járatják le, hanem más embereket is kellemetlen helyetbe sodornak. Mert bizony nem minden ateista és magát kereszténynek valló ember tanúsít olyan elfogadhatatlan viselkedést, amely itt némelyek. Bízzunk benne, hogy előbb utóbb belátják, hogy tévednek. (Én is keresztény vagyok)
Tilos haragudni? Isten nem haragudott még soha? Hát Jézus?
Amikor leírja valaki, hogy a Biblia hülyeség úgy, hogy soha kezébe sem vette, majd a többi ugyanígy nulla tudással helyesel és óriási meggyőződéssel állítják a hazugságaikat, majd még sértegetik is a hívőket, direkt provokálva őket, az normális? Kezelhető?
Nem. Hát ezért a harag.
Bár az elég egyértelmű, hogy akik az egész napjukat itt töltik, vagy suli után azonnal lépnek fel, hogy jól beolvassanak pár hívőnek, azok mind lelki nyomorultak. Valami baj biztos, hogy van az életükben, hogy ilyen elszántan akarják alázni azt a világot, amit nem is ismernek.
De a kérdésed teljesen helyénvaló és igazad van.
Elég durva dolgok történnek a világban.
Inkább nem linkelek most videót, mert senkinek nem szeretnék hányingert vagy traumát okozni. De átélni nem lehet kellemes.
Szerintem azért, mert az ateisták legbelül érzik, hogy igaza van a keresztényeknek, de csak azért is be akarják mesélni maguknak, hogy nincs igazuk és ezzel tulajdonképpen saját magukat idegesítik fel :)
Komolyra fordítva a szót szerintem a Keresztények átlagban türelmesebbek és a békésebb hangvételre törekednek.
Általában csak az kapja meg így a magáét, amelyik megérdemli.
Meglepő módon ezt az oldalt sok olyan látogatja. Úgy rémlik régen kevesebb volt.
Aki normális hangnemben ír, annak a normális ember úgy is válaszol.
Ha nem, ott valami sérelem áll az agresszor hátterében.
Ennek nincs köze a kinek van igaza kérdéskörhöz.
Egy nem(túl mélyen) vallásos
Na jó... Akkor leírom, de szerintem a többség nem fogja megérteni és csak továbbra is szajkózni fogja a betanult marhaságait, de én azért megpróbálom...
Először is, kezdődik ott a dolog, hogy pár ezer éve összeállították azt a bizonyos könyvet és lettek hívői annak a vallásnak. Ezzel még nincsen baj, mivel mindenki abban hisz, amiben akar. De akkor kezdődött a baj.
Ugyanis a vallásosoknak az agyába berögzült, hogy csakis a Biblia mond igazat, aki ezzel nem ért egyet, az gonosz, el kell pusztítani. Ekkor kezdődött az, hogy a tudósokat, a kicsit is máshogy gondolkodókat elkezdték üldözni és a világ megragadt egy állapotban jó hosszú ideig.
Ezután következett a felvilágosodás időszaka, amikor a tudomány lerázta magáról ezt a láncot, terhet és végre elkezdett újra virágzani.
Szépen fejlődtek a tudományok, gyorsabban, mint valaha.
A tudomány beismeri, hogy tévedhet és, hogy közel sem tudja mindenre a választ, de legalább próbálkozik.
Ekkor eljutunk napjainkba, amikor is a tudomány háborúban áll a vak hittel és az értelem hiányával.
Nézzük, hogy a két fél miket tud felhozni a védelmére:
Tudomány: hosszas kísérletezgetéssel, megfigyeléssel, számolással, stb.-vel megszerzett komoly tudás, amely hatalmas mértékkel elősegítette az emberiség előrehaladását.
Vallás: egy 2000 éves könyv és pár elavult dogma. Ennyi. Több nincs. Ja, de van: logikátlan, többször megcáfolt teóriák.
Pontosabban most érkezünk el a mostani időszakhoz.
Azt kérdezed, hogy miért cikizi az ateisták nagy része haraggal a keresztényeket? Hát azért, mert folyamatosan (igen FOLYAMATOSAN) támadtok minket. Ezt tagadhatod, de az ateistákat folyamatosan támadják és mindig is támadták.
Jönnek a cáfolatok az evolució ellen, amikor a cáfolók nem is tudják, hogy mi az az evolució. Ugyan ez a helyzet a legtöbb nagy elmélettel, sokszor még 100%-osan bebizonyított tényekkel is.
Ekkor mi szépen elmagyarázzuk, hogy miért nincs igazatok, tényekkel alátámasztjuk állításainkat, vagy megpróbálunk logikusan érvelni.
De ekkor jönnek a nagy kreacionista örökbuzgók, akik valahogyan mind amnéziától szenvednek, mivel a megcáfolt dolgaikkal mindig visszavágnak. Ekkor mi megcáfoljuk őket, stb...
Ilyenkor jutunk el oda, hogy többszáz oldalas viták után az ateisták megcáfolták a vallásosok minden érvét, akár több szempontból is, és azok kiszállnak a vitából és felteszik újra a hülye kérdésüket, vagy máshogyan, vagy máshol.
Ekkor sokallunk be, mivel ezekre az emberekre egyszerűen nem lehet logikával és ép ésszel hatni.
Ilyenkor már az ateisták elkezdik cikizni a vallásosokat, mivel már nem lehet egyszerűen mit csinálni.
De még ilyenkor is ti sértődtök meg. Még ti gondoljátok azt, hogy mi, a csúnya ateista szörnyetegek ok nélkül cikizünk titeket. Ekkor jön el az, hogy felteszed ezt a kérdést és én leírom neked, nektek ezt a választ reménykedve abban, hogy valamicskét tudok hatni rátok, de már látom, hogy itt is csak le leszek szólva.
Csak egy kis kérdés a végére: miért van az, hogy a keresztények mindig azt hiszik, hogy közülük csak pár kívülálló csinál rossz dolgokat, de az ateistáknak viszont a nagy részét rögtön elítélitek?
Miért van itt ekkora harag?
Komolyan mondom, a vallásosok nagyrésze pokolt jósol az ateistáknak, lenézi őket, a sátán legaljasabb szolgáinak bélyegzi őket, erkölcstelen, saját piszkában fetrengő gyilkosnak, érzelemmentes drogosnak, szabályosan kiirtandó féregnek titulálják őket, akik eltompítják az isteni fényt, dacára, hogy mennyi eredményt ért el a tudomány. Persze, van itt egy csomó normális vallásos is, meg van hülye ateista is, de akkor is! Miért nem lehet a lenézést félretenni, és a Biblia egyik legfontosabb tanát követni, miszerint szeresd felebarátodat?
(ateista vagyok)
"De ekkor jönnek a nagy kreacionista örökbuzgók, akik valahogyan mind amnéziától szenvednek, mivel a megcáfolt dolgaikkal mindig visszavágnak. Ekkor mi megcáfoljuk őket, stb... "
Ez azért van szerintem, mert ezeknek az embereknek nincs önálló gondolatuk, nem gondolkoznak, csak a kreacionista maszlagot nyomatják, és közben fel sem fogják, mit írunk nekik. Ha valami olyat írunk, amibe bele lehet kötni, akkor jönnek a kreacionista idézetek, ha nem lehet belekötni, egyszerűen figyelmen kívül hagyják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!