Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van itt ekkora harag?

Miért van itt ekkora harag?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, az ateisták nagy része haraggal cikizi a keresztényeket és sorokban ecseteli mekkora baromság ez. Persze van egy csomó jó ateista is itt, és keresztényből is van olyan aki nem éppen a kérdésre szokott válaszolni, de akkor is! Mért nem lehet a lenézést félretenni?

(keresztény vagyok)

2013. ápr. 12. 20:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nem csak az ateisták, de az ide írogató keresztények részéről is tapasztalok haragot, megvetést. Borzasztó. De több az annál, hogy nem csak ezen a fórumon, hanem mindenütt magam körül is ezt látom, na ez az, ami igazán szomorú...

Na, akkor a kérdésre válaszolva: ez nem vallásfüggő (avagy "vallástalanságfüggő"), hanem emberfüggő. Hülyék mindenütt vannak, ahogy normálisak is.

2013. ápr. 13. 12:31
 22/27 fairi1 ***** válasza:

Ez az emberi természet része, emberek klikkeket alkotnak különböző nézetek alapján,és ezek között gyakran alakul ki feszültség. Általában szópárbajban nyilvánul meg, máskor polgárháborúban.

Kérdező nem kell játszani a szende szüzet,keresztények fanatikusabb egyéni ha tehetnék az összes nem nekik tetszően gondolkodót szeretetből máglyára küldenék még most a 21.században is.

Vitákban sokszor előkerül ilyen fenyegetés,persze burkoltan, de egyértelmű mire utalva.

Világ rosszabb tájain ateizmus bevallása halállal büntetik, szerencsére Nyugaton ez már nem fordulhat elő a szekularizáció miatt.

2013. ápr. 13. 15:27
 23/27 anonim ***** válasza:

Leginkább azért, mert az emberek feszültek, és le akarják vezetni valahogy. Némelyek esetében azért, mert nem jöttek még rá arra, hogy ha acsarogva adják elő a nézeteiket, azzal senkire sem fognak pozitív benyomást gyakorolni.

Szóval leginkább azért, mert még nem jöttek rá annak az alapigazságnak a lényegére, hogy dont worry, be happy. :)

2013. ápr. 14. 19:37
 24/27 Szeressük egymást ***** válasza:
1Ján 3:11 Mert ez az üzenet, amelyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást;
2013. ápr. 19. 08:07
 25/27 anonim válasza:
59%
az ateistáknak van igazuk és ez a keresztényeknek fáj... mindenkinek fáj az igazság de hát ez van
2013. ápr. 21. 16:23
 26/27 anonim ***** válasza:
Az ember úgy van összerakva, hogy csak csoportban érzi jól magát. Ezek a csoportok aztán ősidők óta utálják a másik csoportot. Szülővárosomban pl. létezik egy Alsó utca, és a folytatása, Fölső utca. (Van rendes hivatalos nevük, de a helyiek csak így hívták) Ötven éve nem volt tanácsos sötétedés után mutatkozni a másik utcán, mert vér folyt. Rokonságok estek szét egy költözés, vagy házasodás után. Manapság a politikai/vallási hovatartozás a legfőbb mozgatórugó.
2013. máj. 1. 16:44
 27/27 anonim ***** válasza:

Tudjátok sokszor jövök fel az oldalra, és sok ilyen témájú kérdést olvastam már. Vannak válaszok amiken azért én is kiakadok, mindkét részről persze.Volt,hogy én is válaszoltam, normálisan,de rögtön jött valami kevésbé kedves komment.így fel is adtam,hogy mindig írjak.Nekem nincs problémám az ateistákkal akik tényleg elfogadják, amit én választottam utamnak.Sok ilyen ismerősöm is van, mivel fősulis vagyok,de nincs problémánk egymással. Inkább azokat emelném itt ki, akik rögtön olyan kérdéseket tesznek fel amiket itt is lehet olvasni. Ha pedig vitába is keveredek velük,nemtudnak közöny nélkül beszélni erről. Nekem csak ez a problémám, de attól még mindenkit elfogadok, akármilyenek is. :) Csak azért senki sem szereti, ha azt bántják amiben hisz, vagy amiben épp nem. így ez azért eléggé felfogás és személyiség függő :)

Egy 20 éves katolikus lány

2013. jún. 11. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!