Miért van az iszlámban ekkora agymosás? Csak értelmes válaszokat írjatok. Nem provokatív céllal írtam ki a kérdést.
Helyesírásért bocsi de nem Magyar vagyok.
Magyar muszlimok elkezdtek avval érvelni , hogy : az iszlám nem erőszakos mivel benne van az , hogy ha valaki 1 embert megöl akkor az olyan mintha mindenkit megölne. Szóval szerintük az Iszlám az békés
De sok ateista azt állítja , hogy : az iszlám erőszakos.
Nem tudtam , hogy kinek higgyek ezért azt láttam a leglogikusabbnak ha magam is elkezdem olvasni a Koránt.
Magyar verziót. De angolul is , németül is sőt néhány arab kifejezésnek utána is néztem.
És nagyon-nagyon erőszakos a Korán. Vannak benne szép békés dolgok arra buzdít , hogy adakozzunk meg ilyenek. De tele van ölésre való buzdítással.
Bocsi ha hosszú volt és valakit untattam.
ui: Ha valaki hazugnak tart akkor elküldhetem levélben az erőszakos verseket. Vagy ide is kiírhatom
pl : arra buzdít , hogy a hitetlenek nyakát vágják el. Feszítsék őket keresztre. Vágják le kezeiket és a lábaikat. Eredeti arab szövegben a terrorizáljátok szó is benne van
Írhatnál néhány idézetet.
Mai napig vannak olyan emberek, akik Jézus szavait is kiforgatják, aztán nem értik hogy miért van ellentmondás...
És készítsétek föl ellenük ami fegyveres erőt és csatamént csak tudtok, hogy félelmet keltsetek általuk Allah és a ti ellenségeitekben és rajtuk kívül másokban, akiket ti nem ismertek, de Allah ismeri őket! 8/60 Szúra
Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket.” 47/4
Akik azonban a túlvilágot akarják megvásárolni az evilági életért, azok harcoljanak Allah útján! Ám aki Allah útján harcol, annak - essen el, avagy győzzön - nagy fizetséget fogunk adni.Vajon miért nem harcoltok Allah útján és azokért a férfiakért, nőkért és gyermekekért, akiket gyengeségük miatt elnyomnak, s akik azt mondják: "Urunk! Vigyél ki minket ebből a városból, amelynek gonoszak a lakói, s rendelj nékünk magadtól gyámolítót, s rendelj nékünk magadtól segítőt!"Akik hívők, azok Allah útján harcolnak; akik hitetlenek, azok at-Tagút útján harcolnak. Harcoljatok a sátán cimborái (aulije-e) ellen! A sátán fortélya gyenge 4/74-76
ajon nem akartok harcolni egy olyan nép ellen, amely megszegte esküjét és abban mesterkedett, hogy elűzze a küldöttet, és ők kezdték ellenetek első ízben a harcot? Vajon féltek tőlük? Féljétek inkább Allahot, ha hívők vagytok!Harcoljatok ellenük! Allah a ti kezetek által bünteti és alázza meg őket, titeket pedig győzelemre segít ellenük és meggyógyítja a hívő nép szívét 9/13-14
Harcoljatok azok ellen - azok között, akiknek az Írás adatott -, akik nem hisznek Allahban és a Végső Napban és nem tekintik tilalmasnak azt, amit Allah és az Ő küldötte megtiltott és nem vallják az igazság vallását - harcoljatok ellenük mindaddig, amíg megadják a jótettért járó Dzsiziát, lévén, hogy becsületüket vesztettek ők (Wehum Szaghirún)!A zsidók azt mondják: "'Uzeir Allah fia." És a keresztények azt mondják: "A Messiás Allah fia." Ezt mondják ők a szájukkal. Állításukkal hasonlítanak azoknak a beszédéhez, akik korábban hitetlenek voltak. Allah átka legyen rajtuk! Hogy fordulhatnak el ennyire az igazságtól 9/29-30
´´Akiknek az írás adatott,, - ez a keresztényeket jelenti
Idézetek Simon Róbert által fordított magyar koránból vannak.
Pedig teljesen mást jelent. Nem lenne értelme, ha az ember nyakáról szólna. Sokkal inkább az útjaikról van szó.
De én nem vagyok szakértő. Csak kiváncsi voltam.
Kedves Kérdező,
minden egyes szúra más alkalmakkor küldetett le, sok szúra pontosan közvetlenül háborúra vonatkozik és igen, arról szól, hogy mit hogyan kell csinálni benne az ellenfelek ellen. A szélsőséges irányzatok sajnos pont ezeket használják fel és verik a mellüket hogy igen, ez van a Koránban hogy ölni kell. Háborúban az emberek mindig ölni fognak, ezen nem lehet változtatni. De kérlek nézzétek a szövegkörnyezetet és az egyes szúrák keletkezésének körülményeit, akkor hátha nem lesz annyira ellenszenves számotokra. Nem akarok senkit meggyőzni arról hogy erőszakos-e a Korán vagy nem, én csak leírtam azt, ami az egyes "fejezetek" mögött van. Remélem, valamilyen szinten hasznosítható volt a válasz. És ez egy nagyon jó kérdés volt: a Kérdező kérdez, mielőtt véleményt alkot.
Eredetileg nem biztos, hogy agymosásként működött,
de ezen a bolygón létezik egy hatalom-érdekelt, agymosó-lobbi,
aki/ami ha meglátja,
hogy valahol/valami megjelenik, pl. egy mozgalom/kezdeményezés,
ami valóban tenne az Emberért és emelné a valós és fontos szintjeit...
...ez a lobbi rárepül a mozgalomra, átveszi az irányítását, felvásárolja pl. a meghatározó adatai tulajdonjogát (pl. a szerző hátrahagyott műveit...
...és utána az alapító művét egy "visszafelé fordított tőrré" alakítja át...
...a vallás/mozgalom stb. onnantól fogva gyakorlatilag használat során épp az ellenkező eredményeket fogja produkálni,
mint amiért létrehozták/az alapító létrehozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!