Sátán miért ekkora balf@sz?
Szinte minden teremtést vagy hasonló témát boncolgató kérdésnél előjönnek a hívők részéről az ismerős frázisok hogy :"A Sátán mindig csak azt ember elpusztításán,lelke megszerzésén,a világ fölötti hatalom átvételén,a nyomorúság elhozatalában és az Istentelen világ létrehozásán ügyködik".És erre szokták felhozni az ilyeneket hogy "a vírusok,betegségek mind a sátán élet elleni háborújának a fegyverei,az olyan események mint egy egy természeti katasztrófa szintén Sátán eszközei az emberi életek kioltására".De ne keljen mesélnem ,mind ismerjük ezeket a mondókákat.
Mivel nem akartam/nemakarok és nem is szeretnék soha se hülyegyerek módjára valamit élből elvetni,ezért tőletek (hívők) szeretném megkérdezni:Ha már ennyire berágott Istenre (az hogy miért szintén kérdéses,de hagyjuk,azt majd másik kérdésben),és mindenre ami vele kapcsolatos (emberiség) akkor miért nem célszerűbb,gyorsabb,hatékonyabb módokat választ végső céljának elérésére,a világ kiirtására?Őszintén mondom,ennyire idétlen személyt mint Sátán még életembe nem láttam.Nézzük csak végig a jellemét:
1.)Megharagudott a semmiért.Hisz semmiből nem szenvedett hiányt,minden szép volt,és semmi problémája nem lehetett.Valamint állítólag(minden keresztények által látogatott oldalon,fórumon ezt olvasom) Sátánt iszzonyú intelligensnek teremtette Isten.Egy okos ember szokott olyat csinálni hogy nekimegy egy nála végtelenszer erősebbnek?Egyáltalán egy okos ember abból a helyzetből,szeretett volna kilépni?Egy okos ember mikor vágyik háborúra (tessék tudománytöreténetet olvasni.Szinte minden zseni tudós pacifista,baloldali nézeteket valló,humanitárius gondolkodó volt)Én még nem láttam olyan tudóst aki ilyen hülye lett volna.Ez számomra annyit tesz hogy Sátán nem hogy természetfelettien okos lett volna,hanem még egy embernél is hülyébb volt.
2.)Na mindegy,megúszta egy büntivel a sarokban,de még mindig visszapártolhatna Istenhez.Ennek ellenére még mindig a batárnagy IQ-jával olyan hülye,hogy nem látja be tévedését (melyik tudós is nem látja be ha mondjuk rossz volt egy elmélete?)
3.)Aztán a hatalmas nagy eszével tervbe vette hogy kiírtja a világot,mert valami kis farok szindróma miatt állandó kisebbségi komplexusa van.Na és itt bújik elő az igazi balf@szsága.Már az elején tisztáztuk hogy természetfeletti hatalma van .Tehát ő (nem tudom honnan kezdődik Isten,de Sátán elég közel lehet hozzá) csak nevet a természeti törvényeken.Szóval rá nem vonatkozik mondjuk az anyagmegmaradás törvénye se.Ezek után nem értem miért nem teremt egy bazinagy kisbolygót,és küldi bele a Földbe?Vagy tudjuk mit?Ennél sokkal kisebb dolgok is elegek lennének!Egyszerűen csak le kéne állítania mondjuk 1 percen belül a Föld mágneses terét,és a napszél AZ EGÉSZ EMBERISÉGET ELPUSZTÍTANÁ!!!...Nem...A mi Sátánunk olyan hülye,hogy ilyen bacikkal játszik,néha néha nagyon megerőlteti magát és csinál egy tornádót,sőt esetleg még egy nagyobb földrengésre is futja.Kérdem én:Milyen szupergonosz,abszolút rossz lény az ilyen?Ennél még néhány szimpla földi ember is gonoszabb volt!Ugyan Sátán!Sátán semmi ezekhez képest!Elvileg már minimum 6000 éve ezen agyal,hogyan nyírjon ki mindenkit (ráadásul ő még előnnyel indult,mert hát természetfeletti ereje van!) ,ennek ellenére akkora szerencsétlen lúzer hogy még egy egész kontinenst se sikerült kiirtania ,nem hogy a Földet!Ezzel szemben már az emberiség ha akarná megtehetné (higgyétek el,van elég nukleáris fegyverünk).Ettől fél mindenki annyira?Ő neki kéne elhoznia a földi poklot?Azt csodálnám ha képes lenne egyedül átmenni a zebrán!Ez egy hülyegyerek!Mit kell ettől ennyire tartani?
Poliateista
Ha a kereszténységen keresztül közelítjük meg az egészet, tényleg nincs értelme. Az egész egy művallás, ami kilopkodott és magába olvasztott néhány természeti és ősvallás hagyományt.
Az eredeti Sátán a vadászat istene. Konkrét neve nem éppen maradt fenn, de bizonyos rituálékban még ma is használatos az agancsos maszk.
(Ez lényegében a bomlasztó erő, mert ugye az emberek elvesznek valamit.)
A másik pedig a "földistennő". Az építő. [link]
A mai napig megfigyelhető az ókeresztény templomokban. Az akkori építők még belevitték trükkösen az igazi vallásukat a szerkesztettbe.
Ez a két isten már a jégkorszak idején is "létezett".
"még mindig visszapártolhatna Istenhez."- nem tud. Az embernek lehetősége van bűnbánatra, neki és azoknak az angyaloknak, akik vele tartottak nincs. Isten őket olyannak teremtette, az embert pedig ilyennek. Mi kevésbé intelligensebbek vagyunk az angyaloknál, viszont nekünk lehetőségünk van megtérni, akár tízezerszer ezerszer.
Lucifer és követői nagyon csavaros eszűek, ne bízd el magam vele szemben... nagyon sok embert ejtett át és folyamatosan ver át minden nap.
""még mindig visszapártolhatna Istenhez."- nem tud. Az embernek lehetősége van bűnbánatra, neki és azoknak az angyaloknak, akik vele tartottak nincs. Isten őket olyannak teremtette, az embert pedig ilyennek."
Állj,állj,állj .Ez mi.Isten nem fogadná vissza egyik megtévelyedett angyalát?Ennyit a végtelen türelemről és jóságról...Vagy ha mégis igaz hogy Isten tudja hogy Sátán az életben nem fog hozzá visszapártolni,akkor miot cseszteti a világot?Mondjon egy csiribú csiribát,és volt Sátán nincs Sátán.Ha már úgy is tudja előre? Akkor csak látja hogy értelmetlen itt haladékot adni neki a bűnbocsánatra,hisz úgy se fog visszakéreckedni!Akkor meg Isten is ugyanolyan rossz mint Sátán,mert tehetne ez ellen de nem tesz...Annak ellenére hogy irtózatosan,kegyetlenül,végtelenül elvetemülten utálja nézni teremtményei szenvedését.De tudjátok mit!Legyen Isten mondjuk olyannyira szamaritánius lélek hogy még Sátán életét se tudá elvenni!Még mindig van megoldás!Elveszi Sátán hatalmát!Ezzel nem tudom milyen szabályt sértene meg,de szerintem semmit és ami a legjobb:
-Mint a gyereknél is,ha elvesszük a játékát,átgondolja tetteit.Sátán is lehet felnőne kicsit,és nem lenne elkényeztetett kis p@cs.
-Istennek se kéne néznie szeretett világa hanyatlását
-és minket se zavarna már semmi se
Ez miért is nem lehet?
Na e mindent csak idejében,először az alap kérdésre jöjjön a válasz,csak azután erre.
"Lucifer és követői nagyon csavaros eszűek, ne bízd el magam vele szemben... nagyon sok embert ejtett át és folyamatosan ver át minden nap."
Luci Feriből én még annyit se nézek ki hogy egy teleshop műsorban megtévesszen valakit.Szegénykém max egy ovodást tudna átverni a béna kis gyermekded fejével,de lehet az is bokánrúgná és kicsavarná a kezéből a vasvilláját.
A Sátán nem tud visszapártolni. Ő és az angyalok, nem képesek megtérésre, ellentétben az emberekkel. Viszont nincs mindenre hatalma (pl. a Föld leállítására, mert erre nem kapott hatalmat). Azért valljuk be, hogy sajnos elég jó munkát végez enélkül is.
Egyébként neki bőven elég, ha az embereket megakadályozza abban, hogy Istent keressék/megtalálják. Na, ebben éli ki az igazi kreativitását. Ez ugyanolyan gyilkosság, sőt igazából még rosszabb, hiszen örök kárhozatra ítéli az embert.
ó,elkezdődött.Szépen kezdtek visszahátrálni az állításaitokkal.Eddig mindenki fennhangon mondogatta hogy "Sátán az abszolút gonosz,és hogy hihetetlenül nagy hatalma van,és hogy ember ezt nem is képzelheti el!"
Most meg:"Hát tulajdonképpen még sincs hatalma,sőt,igazából egy 200 éven belül már nem mi fogjuk megkeresni Sátánt hogy ruházzon fel varázserővel,hanem Sátán fogja felkeresni a NASA-t,mert ő például még a Földet se tudja megállítani (a NASA vagy valami hasonló mint mondjuk az ESA már valószínűleg akkorra idáig is el fog tudni jutni)Sőt!Sátán tulajdonképpen nem is akarja megölni az embereket,hanem csak keresztbetenni nekik."Ugyan kérlek.Eddig az volt a nagy mánia hogy mindenkit meg akar ölni minél kegyetlenebb módon,most meg már csak el akarja őket tántorítani az igaz élettől.Nem látjátok hogy a kereszténység minden területen csökken?Természettudományosan már csak néhány kis foltocskában éldegél még isten meg sátán,mert már a legtöbb dolgot feltérképeztük.Filozófia terén meg én,a kis életecskémmel,ami alatt nem is tanultam teológiát,képes vagyok felszámolni Sátán lakóterét (az emberi hülyeséget).Sátán tényleg csak egy képlékeny kitaláció,ami az idők során úgy fog változni,ahogy azt a kor embere még hihetőnek találja.
Most pénzben is mernék fogadni (mondjuk egy 10 000-esben) hogy 100 év múlva már ugyanolyan nevetséges lesz Sátánka mint most nekünk a görögök által kiagyalt Zeusz,aki abban lelte örömét hogy félévente leutazott a Földre és bika,hattyú,ember alakban földi nőket huzogatott.Sátán is ilyen gyerekes kis gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!