Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz végre béke?

Mikor lesz végre béke?

Figyelt kérdés

Én nem értem ezt. Miért csináljuk ezt? Kifejtem, hogy mire gondolok:

Az emberi elme egy csodálatos dolog. Képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amivel gyorsabban mehetünk a hangnál, magasabban mint bármilyen madár, sőt még a bolygónkról is képesek vagyunk elmenni.

Képesek vagyunk különböző országokban lévő embereket összekötni egy pár centis kis géppel, úgy, hogy azok tudnak beszélni egymással, sőt még láthatják is a másikat ezen folyamat során. Készítettünk magunknak egy virtuális világot, amiben a lehetőségek sora végtelen.

Megoldást találtunk az élet rejtélyeinek egy részére, láttunk a világegyetem építőköveit és a hatalmas építményeit is.

Képesek voltunk lemásolni pontosan állatokat, képesek vagyunk olyan betegségeket gyógyítani, amiben 100 éve meghaltak. Lassan eljutunk oda, hogy saját magunkat úgy formáljuk, ahogyan akarjuk.

A csillagok energiáját, a fúziót is kezdjük megszelidíteni.

Felszereléseinkkel képesek vagyunk megélni hihetetlen hidegben, és nagyon melegben is.

Gépeket építünk, amik azokat a feladatokat végzik el, amit mi nem tudnánk.

Mi istenek vagyunk.

Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?

Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.

Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!

Elutazhatnánk más csillagokhoz, más galaxisokba, más univerzumokba! Láthatnánk nagyon kicsi és nagyon nagy dolgokat, de úgy, hogy fejlesztjük a világot és nem elpusztítjuk!

Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb.

De ha ezeket a nézeteket eldobnánk és összefogna az emberiség, akkor hatalmas dolgokra lennénk képesek.

2013. máj. 4. 14:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/111 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Tzolko

Hát egy kicsit nem értelmes a kérdés. Most Én vagyok a gonosz, vagy a Teremtő.

Nem tartom magam gonosznak, bár tökéletlenségemben követek el biztos hibát.

A Teremtő pedig abszolút nem gonosz, legfeljebb azért látod annak, mert nem úgy gondolkodik mint Te .Neki jó az ítélő képessége ennélfogva az igazságossága is.

És miért is gonosz?

Katy Weaver

2013. máj. 5. 23:24
 42/111 fairi1 ***** válasza:
100%

Katy Weaver

1. az ember használja az egész agyát,csak sose egyszerre, mindig más és más területek aktívak, nincs benne felesleges terület,agy 100%-ig kell. Egyszerre csak azért korlátozottan lehet aktív, mert nem lehetne energiával(oxigén,glükóz) ellátni, egyszerű materiális oka van.

[link]

Egy átlag ember agyi aktivitása messze 3% felett van!!!!

3d szeletelésben egy agy működés közben

[link] agyalaptól-fejcsúcsig

Ennyit erről a 3%-os ökörségről,tények azok tények!

2013. máj. 5. 23:31
 43/111 anonim ***** válasza:
60%

Kedves válaszoló.

Ha a magyarázatom az Én érdekeimet szolgálja akkor valóban így volna ahogy mondod.

De a Biblia magyarázatát úgy kell értelmezni, ahogy Jehova Isten jogos uralkodásának az érdekei kívánják.

Ha nem lenne értelem Istennél, akkor érdekes módon teremtette volna meg az életet.

S igen sok bizonyíték van amellett hogy az életet létre hozta.

Nem csak maga az élet a földön a maga páratlan pontosságával, szépségével, a színek kavalkádjával, hanem azzal,is hogy erkölcsi értékeket, lelkiismeretet is adott az emberbe ami vádol vagy menteget mindannyiunkat, akiknek van és használják.

ezek a törvények nem jöttek maguktól az emberbe, az állatoknak, pl nincs lelkiismerete.

Nem fog bánkódni amiatt, hogy megevett egy oroszlán egy kis tulkot.

s ezt még jobban boncolgathatnánk.

A DNS-ben mindezek az információk bele vannak írva.

Nem maguktól vándoroltak oda.

Katy Weaver

2013. máj. 5. 23:33
 44/111 anonim ***** válasza:
54%

Érdekes Kedves válaszoló.

Én ezt más kép olvastam: Vannak idegkutatók, akiknek a becslése szerint egy átlagos élettartam alatt az ember a lehetséges agyképessége egy százalékának az egyszázad (0,0001) részét használja csak fel.

James Trefil professzor pedig ezt írta: „hogy pontosan mit jelent egy emberi lénynek tudatosnak lenni . . ., ez a tudományok főbb kérdései közül az egyetlen, amelyről még azt sem tudjuk, hogy hogyan fogalmazzuk meg.” Hogy miért, annak egyik oka az, hogy a tudósok az agyuk felhasználásával próbálják megérteni az agyat. És csupán az agy fiziológiájának a tanulmányozása még talán nem is elég. A tudatosság „a lét egyik leginkább megfejthetetlen rejtélye — figyelte meg dr. David Chalmers —, de egyedül az agy megismerése nem juttathatja el . . . [a tudósokat] a megfejtésig”.

Ha 100%-át használnánk akkor nem itt tartanánk azt elhiheted, hiszen még magát az agyat sem értik a tudósok, hogyan működik.

Katy Weaver

2013. máj. 5. 23:42
 45/111 fairi1 ***** válasza:
100%

" állatoknak szüksége van a Te szerető törődésedre irányításodra"

Aztaa, most röhögök egy kiadósat, megmondom, szinte az összes állat köszöni szépen jól meg van nélkülünk.

Kivéve az a tucat faj aki belőlük húz hasznot (mi adjuk az életteret nekik) vagy az emberspecifikus parazita élőlények, aki testünk anyagaiból élnek.

Minden élőlény meg van irányítás nélkül, ember is teljesen autonóm lény, nem úgy tűnik bárki foglalkozna velünk. Sőt inkább mi használjuk istent, hogy céljainkat elérjük. isten nevében jól lehet uralkodni vagy ölni, vagy meggazdagodni.

Már kezdem érteni mire vágysz.

Már csak az lenne kérdés téged hova sorolna. Ki tudná felülbírálni, ha egyszerűen csak kihajítana a szemétdombra egy olyan létforma akinek hatalma felfoghatatlan számodra. El tudnád ezt a szcenáriót is fogadni?

2013. máj. 5. 23:43
 46/111 fairi1 ***** válasza:
100%

"De a Biblia magyarázatát úgy kell értelmezni, ahogy Jehova Isten jogos uralkodásának az érdekei kívánják."

magyarul ahogy az én érdekeimet szolgálja, mert Jehova aztán nem fog idejönni és tiltakozni:P

Az örök paradoxon, isten nevében magyarázunk, de valójában saját nevünkben tesszük meg.

"Ha nem lenne értelem Istennél, akkor érdekes módon teremtette volna meg az életet."

mert? aki isteni hatalommal rendelkezik annak elég egyszerű vágy az alkotásról.

érdekes vagy unalmas nem lényegtelen jelző?

"S igen sok bizonyíték van amellett hogy az életet létre hozta. "

nincs semmi bizonyíték(pont), ez a valódi tényállás

"páratlan pontosságával, szépségével, a színek kavalkádjával, hanem azzal,is hogy erkölcsi értékeket, lelkiismeretet is adott az emberbe ami vádol vagy menteget mindannyiunkat, akiknek van és használják."

ez semmit nem jelent,csak annyit tudásunk kevés, hogy ilyen komplex dolgokat megértsünk vagy 100% magyarázzunk.

"ezek a törvények nem jöttek maguktól az emberbe, az állatoknak, pl nincs lelkiismerete."

látszik sokat nem tudsz az állatokról,csak nehéz belelátni egy állat fejében.Társas állatok,mint kutya tud olyan produkálni ami értelmezhető lelkiismeretnek, de hogy az vagy mi látjuk annak nem lehet eldönteni.

"Nem maguktól vándoroltak oda."

ahha, úgy beszélsz a DNS-ről mintha tudnál róla bármit,elmondták a kötelezőt a hittanórán és ott meg is áll az ismereteid. Baktériumok és DNS cserebere, hát mik vannak, csak úgy vándorolgat az a fránya DNS.

"Vannak idegkutatók, akiknek a becslése szerint egy átlagos élettartam alatt az ember a lehetséges agyképessége egy százalékának az egyszázad (0,0001) részét használja csak fel."

és vannak hozzád hasonlók akik minden hülyeséget felszívnak. amit idéztél nem igazol csak szólok, teljesen más téma.

Emberi agy 100% használatban van, csak nem egyszerre(pont) Ez tény.

EZ mutatja az agyi aktivitást, tények cáfolják a 3%-ot.

ha most az egész agyar átalakítanád számítógéppé (ellátnád energiával),valszeg többet ki lehetne hozni belőle mint egy ember fejében. Ok egyszerű, nem tudjuk ellátni energiával.Ám ez elméleti számolgatás, sok valódi értelme MÉG nincs. Amelyik idegi kapcsolat nincs használatban pl az egyszerűen elhal,megszűnik, tudod felejtés.

2013. máj. 6. 00:09
 47/111 fairi1 ***** válasza:

[link]

10% csak egy mítosz. Ez nem vita kérdése.

2013. máj. 6. 00:23
 48/111 anonim ***** válasza:
0%

Nos Kedves Válaszoló, Sajnálom hogy nem érted.

Semmi nem jön magától létre.

Ha a számítógépet kell, hogy megtervezze , és össze is rakja valaki, hogy helyesen működjön, kellett egy ahhoz értő szakember

De akár vegyünk egy ennél egyszerűbbet,

Maga a ház sem jön létre magától egy csettintésre, úgy hogy hopp és vízhálózattal, fűtéssel egyszer csak előtted terem.

Bár ahogy olvasom a soraidat, Te azt is elhinnéd ha valaki azt állítani, hogy amiben laksz az senki nem tervezte, nem építette, csak úgy oda került mint egy "robbanásra"

Te pedig használod.

De egy valami érdekes.

Miért fizettél érte?

Ha nem csinálta senki.

Ha meg még is akkor nyilván annyival tartozol érte, hogy kifizetted hogy megépítette, hogy legyen hol laknod.

ehhez képest az annál bonyolultabb, óramű pontossággal működő világ egyetemet és a rajta nyüzsgő bonyolultnál bonyolultabb égi testekkel, a földet a "vízhálózattal" csatorna rendszerrel, Hővel ellátva, mint egy meleget adva a földnek hipp-hopp, oda került magától.

Hát Te tudod....Csak ne keljen megköszönni, vagy hálásnak lenni érte...

Katy Weaver

2013. máj. 6. 00:30
 49/111 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:

Azonnal válaszolok a reakciódra, csak előbb itt van még ez a Katy...

Huh a végére értem és olyan hosszú lett, hogy inkább külön válaszolok, hogy ne kelljen végigolvasnod ezt, ha nem is érdekel... Szóval a következő hozzászólásomban válaszolok neked, kérdező.

Kedves Katy Weaver!

"Hát igen, nem nagyon néznek sokan a szavak mögé, csak olvasnak"

És mondja ezt egy olyan aki kénye kedve szerint ír át dolgokat a bibliában, hogy bizonygathassa a kitalált teóriáit...

A túlnépesedést illetően meg mi lenne ha pont ti a jehova tanui mutatnátok példát és nem lennétek részesei a túlszaporodásnak azzal, hogy ti nem nemzetek gyermeket. Hidd el, a világnak már ez is nagy megkönnyebülés lenne. De tényleg.

Az pedig, hogy a tudományba is belekotnyeleskedsz, mikor még egy értelmes vallás sem tudtál választani, hát elég idegesítő. Azzal szerintem mindenki tisztában van már, hogy te nem használod csak az agyad 2%-át, hisz nem vagy egy Einstein(aki 3%-ot használt szerinted). Nem tudom hogy hallottál e róla, de Eistein agyát halála után konzerválták apró darabokra vágva, hogy jobban vizsgálható legyen. Az már az első pillanattól feltűnt mindenkinek, hogy sokkal tekervényesebb mint egy átlag ember agya. Ez akkor következik be mikor az ember rengeteget "edzi" az agyát azaz gondolkodik. Mivel a koponya térfogata adott így növekedni csak úgy tud, ha még tekervényesebb lesz, azaz "hosszabb". Remélem eddig világos. Nos az agy mint minden más az emberi szervezetben akkor nő ha teljesen 100%-ban ki van használva. Az izomzat sem lesz nagyobb ha 3-4 kilós súlyokat emelgetsz. Semmi változást nem fogsz tapasztalni.Ha nincs terhelés, nincs igény az izomzat vagy jelen esetben az agy növekedésére. Az izomzat is leépül ha egy testépítő abbahagyja az edzést. Nézd meg régen és most Arnold Schwarzenegger-t.

[link]

[link]

Ugye szembe ötlő a változás? Einstennel sem más a helyzet, edzette az agyát azért lett olyan tekervényes. Arnold is emelgethetett volna 5-10 kilós súlyokat élete végéig, akkor sem nézett volna úgy ki mint régen. Tehát agyunk nagy százalékát használjuk ki attól függetlenül hogy a tudósok mit mondtak régen. Egy laborban nem lehet olyan körülményeket létrehozni, hogy az agy bizonyos részei aktiválódjanak. Pl halálfélelemben biztos más receptortok működnek mint normál helyzetbe., Vagy ha valaki szerelmes nem látja objektíven a dolgokat a kiszemelt személlyel kapcsolatban, így feltételezhető, hogy újfent az agy más részei aktiválódnak.

A következőkben a 38-as választ bírálnám:

" ha olyan döntést hozol ami ellenkezik a béke fennmaradása, vagy az Ő jogos uralma ellen akkor máris ellenségként jogosan pusztít el, mert veszélyezteted azt. "

Óriási tévedés, az "élő" példa Sátán jelenléte. Mikor is pusztította el? Ja hogy még mindig itt van köztünk az után amennyi rosszat elkövetett nemcsak az emberiség ellen, de Isten ellen is. Hol vagyok én Sátánhoz képest? Nem pusztít el egyetlen teremtményt sem. Te sem ölöd meg a gyermeked mert kirabolt egy bankot, vagy valami más miatt ült börtönben. Miért mellőzitek ti jehovisták az adományt amit Istentől kaptunk és úgy hívják : LOGIKA?

"Bár szabad akaratod van, de soha nem fogod azt a jogot meg kapni, hogy abszolút kizárd őt az életedből,ahogy az állatoknak szüksége van a Te szerető törődésedre irányításodra, úgy te sem függhetsz teljes mértékben nélküle. "

Na ne mond, most is épp ezt teszük. Isten lehetőséget biztosított számunkra, hogy megtapasztaljuk nélküle nincs "értelmes" élet. Azt amit mi összehoztunk a pár ezer év alatt egyik sem tekinthető örök érvényűnek. Se építmény, se törvény, se semmi. Hogy a te példáddal éljek: A ventilátor ki lett húzva, de még pörög, nem állt le teljesen. Most teljesen kizárhatod az életedből Istent, mint azt egyes emberek meg is teszik itt a világban, nézz csak körül. Persze ez csak ideig óráig működik, de mint sok minden más ez sem igaz a jehovák állításai közül.

Na ez mekkora:

"Az hogy 2000 éves sorokat hogy értelmezel, na az külön vicc, szavakba bármit bele lehet magyarázni, úgy ahogy neked tetszik, bármit igazolni és bármit cáfolni lehet csak megfelelően kell kiszedni az idézetet. "

És ezt pont te mondod, aki jelenleg is ezt csinálja? LOGIKAAA

Kérlek istenem, adj a jehova tanuinak egy kis logikát a fejükbe, mert nélküle elvesznek...

Bocs 42, csak most olvasom a hozzászólásod, ugyan ezt írtam le én is de már nem törlöm ki.

Végül a 48-as utolsó Katy hozzászólás:

Gratulálok, de most komolyan. A házas hasonlat jó Isten létének bizonyítására és az evolúció elvetésére. Ezzel én személy szerint teljesen egyet is tudok érteni. Remélem látod, hogy ha olyas valamivel állsz elő amiben igazad, van azt elismerem, nem támadó szándékkal vesézem ki a soraidat.

Legyen szép napod! :)

2013. máj. 6. 07:19
 50/111 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:

Ne haragudj, ha otromba volt a korábbi hozzászólásom, de abban a hangulatban ahogy olvastam az írásaidat, rögtön válaszoltam is rá. Nem volt helyes.

Szóval, mivel nem írtál le mindent, így csak a leírtak alapján tudtam értékelni az írásaid és válaszolni rájuk.

Most ismét más fényben tűnnek fel a gondolataid, mint korábban. Azzal nem tudok azonosulni, hogy minket és a többi élőlényt is Istennek tartasz.

Nekem teljesen más a fogalmam az istenről: Számomra Istennek nincsenek korlátai. Azok a törvények amik itt a Földön uralkodnak számunkra megszeghetetlen. Az űrben megfulladunk, a gravitáció mindenhol hat ránk a Földön, a tűz eléget. Attól, hogy vannak eszközeink amik ezektől megvédenek, illetve megszegik ezeknek a szabályait, még nem tesznek minket Istenné. Számomra Isten egy olyan hatalommal bíró valaki, aki nem függ ezektől a törvényektől, rajtuk kívül áll, hisz ő teremtette őket. Hasonlíthatnám egy játék programozójához aki megszabja milyen magasra ugrik a karakter, de ő képes ezt a szabályt megszegni, hisz ő alkotta.

A következő gondolatod az hogy nem a hitet, hanem a vallásokat kritizáltad. Nos ezzel részben egyet is tudok érteni. Vannak például olyan vallások amiket én képtelen lennék elfogadni, mint a hit gyülekezete, vagy a jehova tanui, de ide sorolhatnám szinte az összes vallást a világon. Talán még a kereszténységet is, annak ellenére, hogy részben hiszek benne. Viszont vannak dolgok amiket nem tudok elfogadni, mint pl az ószövetség haragos Istenét. Ez teljesen távol áll tőlem. Végül is ennek tükrében teljesen meg tudlak érteni a vallásokkal kapcsolatos kétségeidről. Ebben igazat is adok neked, hogy ha nem lenne ennyi butítás a világban boldogabbak lehetnénk, de azt hangsúlyoznám, hogy nem minden butítás a vallásokból származik!

" a vallásban benne van a bűnösök gyűlölete, az állatok lenézése "

Ez szerintem nem teljesen igaz ebben a formában ahogy leírtad. Azzal egyetértek, hogy egy igazi zsidó vallású család sosem fog elfogadni egy másik vallásból származó párt a gyermekének, mint élettárs. A jehova tanuinál is fellelhető ugyan ez a dolog azzal megfűszerezve, hogy jehova tanuja csak jehova tanuját vehet el, és pluszban ha valakit valami miatt kiközösít ez az úgynevezett vallás azzal a jehova tanui nem érintkezhetnek soha többé. Na ez igencsak kemény dolog, de mindezek elég szélsőséges példák, nem mindennaposak ezek a dolgok. Azért a vallásosak nagy része normális.

"Isten szeretete azért nehéz dolog, mivel ha mindenható, akkor egyszerre szeret is meg nem is, nem? Egyszerre mindent csinál és semmit sem, mindent érez és semmit sem, stb. Ezért nem értek egy mindenható létezésével, mivel ezeknek teljesülniük kéne, de ez sem fizikai sem egy nem fizikai valóságban sem teljesülhet. "

Ebben teljesen igazad van, a szabad akarat miatt nem szól bele az életünkbe, még akkor sem ha rosszat teszünk, de a végén azért elő leszünk véve.

Egy pillanat, erről eszembe jutott egy kérdés amit talán ki is írok ide a gyk-ra:

Ha Isten halálunk után megítéli hogyan éltünk akkor annak tanító szándékúnak kell hogy legyen, hisz ha meghaltunk nem mindegy hogy megbüntet e vagy sem azért amit tettünk. Ha pedig megbüntet akkor azt azért teszi, hogy tanuljunk belőle. Viszont ha tanulunk belőle, akkor azt a tudást később fel kell tudnunk használni: Ergo, nem csak egyszer élünk, hisz a megtanult dolgot egyszer hasznosítanunk is kell, különben mi értelme megtanulni? Nem?

Remélem kielégítőnek találtad a válaszom és sikerült mindenre kellő magyarázatot adnom. Ha nem, várom a reakciód és szívesen megosztom ismét a gondolataimat veled.

Megtiszteltetés egy ilyen értelmes, gondolkodó emberrel beszélgetni mit te. Kevés ilyennel találkozik az ember, főleg itt a gyk-n.

Legyen szép napod! :)

2013. máj. 6. 07:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!