Mikor lesz végre béke?
Én nem értem ezt. Miért csináljuk ezt? Kifejtem, hogy mire gondolok:
Az emberi elme egy csodálatos dolog. Képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amivel gyorsabban mehetünk a hangnál, magasabban mint bármilyen madár, sőt még a bolygónkról is képesek vagyunk elmenni.
Képesek vagyunk különböző országokban lévő embereket összekötni egy pár centis kis géppel, úgy, hogy azok tudnak beszélni egymással, sőt még láthatják is a másikat ezen folyamat során. Készítettünk magunknak egy virtuális világot, amiben a lehetőségek sora végtelen.
Megoldást találtunk az élet rejtélyeinek egy részére, láttunk a világegyetem építőköveit és a hatalmas építményeit is.
Képesek voltunk lemásolni pontosan állatokat, képesek vagyunk olyan betegségeket gyógyítani, amiben 100 éve meghaltak. Lassan eljutunk oda, hogy saját magunkat úgy formáljuk, ahogyan akarjuk.
A csillagok energiáját, a fúziót is kezdjük megszelidíteni.
Felszereléseinkkel képesek vagyunk megélni hihetetlen hidegben, és nagyon melegben is.
Gépeket építünk, amik azokat a feladatokat végzik el, amit mi nem tudnánk.
Mi istenek vagyunk.
Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?
Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.
Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!
Elutazhatnánk más csillagokhoz, más galaxisokba, más univerzumokba! Láthatnánk nagyon kicsi és nagyon nagy dolgokat, de úgy, hogy fejlesztjük a világot és nem elpusztítjuk!
Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb.
De ha ezeket a nézeteket eldobnánk és összefogna az emberiség, akkor hatalmas dolgokra lennénk képesek.
Nagyon is jól tudom, hogy mi is csak állítok vagyunk, de ha már az evolúció ilyen aggyal áldott meg minket, akkor azt arra kéne használni, hogy fejlesszük a világot és ne elpusztítsuk azt!
Kedves #8,
Benned fel sem merül, hogy tévedhetsz? Meg sem fordul a fejedben, hogy amiben hiszel az nem igaz? Pont az ilyenekről beszélek, akik leragadnak egy dogma mellett és nem képesek a saját agyukkal gondolkodni.
Ha azzal vágnál vissza, hogy én is tévedhetek, akkor mondanám, hogy nagyon is jól tudom, hogy sok dolog, amiben hiszek nem igaz, vagy pedig nem teljesen igaz, de én ezek javításán vagyok veled ellentétben...
Kedves kérdező.
Ha Jézus uralma nélkül is lehetne béke, akkor az egész Biblia felesleges.S a megjövendölt próféciák is hitelüket vesztené.
Tehát ez azt jelenti, hogy egy olyan vezetőre van szükség aki segíteni tud nekünk ezekben, s Ő bebizonyította, hogy egységessé, tudja kovácsolni az embereket és békét tud hozni.
Ellenben ez már megtörtént volna.
Hiszen sok olyan gondolkodású ember van mint Te , de valahogy még sem megy.
Ennek is van egy oka, nem úgy lettünk meg teremtve, hogy teljesen tudjuk saját magunkat irányítani, bár a döntésben szabad akaratunk van.
(Jeremiás 10:23) 23 Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember.
megfelelő irányító nélkül, pedig nem tudja az emberiség vezetni saját magát, és ezt bebizonyítottuk az elmúlt 6000 év alatt
Katy Weaver
Vidiripi
Igen a csodálatos emberi agy. Összességében egyik élőlény sem vetekedhet vele. De még is hiába van a legösszetettebb agyunk mi is öregszünk és meghalunk. Hiába éljük az életünk a legegészségesebben.
Ha Föld összes lakójának az életében jelen lenne a mennyei Atya akkor lenne béke.
Szerintem akkor lesz béke, ha az emberek elérnek arra lelki fejlettségi szintre, hogy tudják, saját maguknak kell megváltozni, nem másokra ujjal mutogatni, hogy "ő a hibás"(vezetők). Ha minden ember önzetlen, segítőkész, egyenes lesz, akkor talán lehetne szó békéről.
Hogy ezt elérjük-e valaha, nem tudom, mivel minden élőlény ugyanazt a stratégiát követi: minden áron szaporodni, fennmaradni, akár mások eltiprásával is.Itt-ott előfordul egyensúlyban lévő populáció a Földön, például a kőkorszaki szinten lévő afrikai törzseknél. Szerintem ott régen néhány ember rájött arra, hogy érdemesebb inkább tisztelni a természetet, különben saját fennmaradásuk kerül veszélybe.
Igaz, hogy más élőlények is ugyanazt a stratégiát követik, de mi az eszünk és létszámunk miatt vagyunk veszélyesek saját magunkra, és más élőlényekre.
Ha isteni beavatkozásra vársz, akkor aligha jön el a béke.
Az ember sokat fejlődött az évezredek során, ezt akár a Bibliából is nyomon követheted. A Könyv lezárása után is történtek változások, a humanizmus a megoldás.
Azzal, hogy leértékelik az embert, a vallások visszahúzó erővel hatnak. Krisztus Királyságában az emberi tényező teljesen elhanyagolhatóvá válna, semmi jelentősége nem lenne.
Másképpen sem látja a vallásos helyünket a világban, hiszen az állati örökségek megvannak a tudatallatinkban, ezt is el kell fogadni, de egy kulturált, civilizált embernek már illik ezeket kezelni, illetve a megfelelő szinten tartani.
A folyamat pozitív, a vallásoknak is be kell tartani a kultúra alakulása során született szabályokat, a törvényeket.
Magunknak kell megoldani ezt a kérdést.
A régi népirtások dicsérete, amik a Bibliában szerepelnek, a jóérzésű emberekben visszatetszést keltenek és a jövőre nézve is elgondolkodtatóak.
Azok, akik hisznek a végítélet borzalmaiban, semmit sem tanultak, hitük alapjait is félreértik, hiszen gyilkolás és pusztítás árán békét és boldogságot soha nem lehet teremteni.
Szia!
Sok szép és értékes dolgot leírtál, amit az ember a külső világban véghezvitt és visz. De vajon mit tesz a belső világa épüléséért? Mert, ha mindezt belül is megteszi, akkor változik igazán a világ!
Egyébként a hiba alsődleges forrása nem a vallás, hanem az embert a közösségtől elvágó egoizmusa, amelynek testet öltése lehet dogma, világnézet, vallás és különféle izmusok határtalan tömege egyaránt.
"hiszen gyilkolás és pusztítás árán békét és boldogságot soha nem lehet teremteni."
Ez nagyon bölcs gondolat. Sokan próbálkoztak vele, de senkinek sem sikerült még. Még Istennek sem...(özönvíz)
Hát ez nem igaz.
Az özön vizet nem azért hozta el, mert azáltal megjavul az emberi társadalom.
Hanem, hogy lezárjon egy gonoszsággal teli kort, De ettől még ez folytatódott, mert Sátán uralmának nincs vége.
Majd Armageddonkor.
Egyébként a valódi keresztények már megvalósították, 239. országban békében szeretetben élnek rasszizmus és egyébb békétlenséget hozó tettek nélkül egymás mellett, ők mindnyájan testvérek.
Katy Weaver
"Az özön vizet nem azért hozta el, mert azáltal megjavul az emberi társadalom."
Csak pusztítani akart, vagy jól felvágni?
Hanem, hogy lezárjon egy gonoszsággal teli kort, De ettől még ez folytatódott, (!)mert Sátán uralmának nincs vége.(!)"
Vagy is nem zárt le semmit.Magyarul nem sikerült a célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!