Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz végre béke?

Mikor lesz végre béke?

Figyelt kérdés

Én nem értem ezt. Miért csináljuk ezt? Kifejtem, hogy mire gondolok:

Az emberi elme egy csodálatos dolog. Képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amivel gyorsabban mehetünk a hangnál, magasabban mint bármilyen madár, sőt még a bolygónkról is képesek vagyunk elmenni.

Képesek vagyunk különböző országokban lévő embereket összekötni egy pár centis kis géppel, úgy, hogy azok tudnak beszélni egymással, sőt még láthatják is a másikat ezen folyamat során. Készítettünk magunknak egy virtuális világot, amiben a lehetőségek sora végtelen.

Megoldást találtunk az élet rejtélyeinek egy részére, láttunk a világegyetem építőköveit és a hatalmas építményeit is.

Képesek voltunk lemásolni pontosan állatokat, képesek vagyunk olyan betegségeket gyógyítani, amiben 100 éve meghaltak. Lassan eljutunk oda, hogy saját magunkat úgy formáljuk, ahogyan akarjuk.

A csillagok energiáját, a fúziót is kezdjük megszelidíteni.

Felszereléseinkkel képesek vagyunk megélni hihetetlen hidegben, és nagyon melegben is.

Gépeket építünk, amik azokat a feladatokat végzik el, amit mi nem tudnánk.

Mi istenek vagyunk.

Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?

Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.

Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!

Elutazhatnánk más csillagokhoz, más galaxisokba, más univerzumokba! Láthatnánk nagyon kicsi és nagyon nagy dolgokat, de úgy, hogy fejlesztjük a világot és nem elpusztítjuk!

Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb.

De ha ezeket a nézeteket eldobnánk és összefogna az emberiség, akkor hatalmas dolgokra lennénk képesek.

2013. máj. 4. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/111 A kérdező kommentje:
Még kiemelném azt, hogy nem csak a vallásokból származnak rossz dolgok, ne értsétek félre, de nélkülük sokkal kevesebb lenne.
2013. máj. 4. 14:22
 2/111 anonim ***** válasza:
74%

"Az emberi elme egy csodálatos dolog."

vs.

"Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos." (Albert Einstein)

2013. máj. 4. 14:43
 3/111 anonim ***** válasza:
100%

Az én válaszom igen egyszerű, kedves kérdező!

Ezekhez a fantasztikus képességhez egy másik tulajdonság is társul is társul: az ÖNZŐSÉG! Ez szüli a konfliktusokat, mivel ha nem is mindenkiben, de valakiben ez biztos elő fog törni, aki többet és többet akar (vagy hogy az gondoljuk amit ő akar), de ehhez másokat ki kell használnia, el kell őket taposni, rájuk kényszeríteni akaratát. Ekkor két lehetőség van: meghajolunk előtte, ezzel is támogatva ,,ÖNZŐSÉGÉT,, vagy ellenszegülünk, és máris megszületik a konfliktus, majd az ellentét, a háború és a halál...

2013. máj. 4. 14:47
 4/111 A kérdező kommentje:

Igen, ezekkel én mind egyet is értek, de azt is meg kéne érteni, hogy a gyűlöletbe beleneveljük gyerekeinket, mivel egy kisgyereknek eszébe sem jutna egy másik gyereket gyűlölni, azért mert más a bőre színe, vagy mert ő a bújócskát szereti jobban a fogócskánál. Persze vannak kivételek, de ha a szabadgondolkodásúak összefognának a kivételek ellen, akkor nem sok erőfeszítés lenne elnyomni őket!

Ja, és persze, hogy az emberek kapzsik, hogy ha mindig is azt látják, hogy az, akinek nagyobb a vagyona azt többen szeretik. Ha a sok elbutított ember nem majmolná azokat az embereket, akiknek nagy a vagyona, akkor már nem lenne annyira érdekes a nagy vagyon. Ezzel együtt jobban fejlődne az emberiség is, és mindenki luxusban élhetne. (bár mindenkinek más a luxus)

2013. máj. 4. 15:04
 5/111 anonim ***** válasza:
Sajnos néha a gyerekek lehetnek a leggonoszabbak, mert látják a szüleiktől, követik és tökéletesítik a rossz mintát. Kiközösítik egymást hülyeségekért...
2013. máj. 4. 19:14
 6/111 Pendulum92 ***** válasza:
100%

"Mi istenek vagyunk.

Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?"

Nem, szerintem csak okos állatok. Nem tartom magam felsőbbrendűnek semmilyen állatnál. Tisztelem őket.

Ha istenek lennénk, nem haladnánk saját lehanyatlásunk, kipusztulásunk felé, miközben mindent eltiporunk, ami az utunkba áll.

"Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.

Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!"

Pont ez a kapzsiság és önzőség ami meggátol benne, jól látod.

2013. máj. 4. 19:31
 7/111 anonim ***** válasza:

"Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb."

Írtad,hogy Istenek vagyunk,és mi mindenre lennénk képesek.A vallás,mivel a hatalmon alapszik,csakúgy mint a politika,hallani sem akar önállóan gondolkozó,kreatív emberekről.Nem kell az új,nem kell a változás,nem kell az örömhír,az összefogás,mindez félelmetes a hatalomnak,mert önző,törékeny énje fenyegetve érzi magát.Vannak ma is,és régen is voltak hírnökök,akik próbálták átadni ezeket az üzeneteket,de ki lettek közösítve,ki lettek gúnyolva,keresztre lettek feszítve.

2013. máj. 4. 19:34
 8/111 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező.

Béke, csak Jézus messiási királysága alatt lesz, hiszen ezért tanította imádkozni a követőit:

"Jöjjön el a Te országod(királyságod).. a földön is)

Ezért nevezi Béke fejedelmének a Biblia Jézust és ott az valódi és maradandó is lesz

(Ézsaiás 9:6, 7) 6 Mert gyermek született nekünk, fiú adatott nekünk, és a fejedelmi uralom az ő vállán lesz. Így fogják nevezni:......Béke fejedelme 7 Fejedelmi uralma bőségének és a békének nem lesz vége. . .

Amíg emberi uralmak vannak és nacionalista elvek addig ez megvalósíthatatlan, az uralmat Jézus jogosult kapni, de az emberek ebbe nem mennek bele, ezért fogja majd Ő vissza venni elég látványos módon....

(Prédikátor 8:9) . . .ember uralkodik emberen a maga kárára.

Katy Weaver

2013. máj. 4. 19:34
 9/111 anonim ***** válasza:
92%
Aki hajlamos az elzombulásra, úgyis talál magának valami zombulni valót. Agyatlan tévésorozatok, divatmajmolás, idétlen trendek, akármi. Napestig sorolhatnánk az olyan dolgokat, amelyek agyatlan zombikat csinálnak az emberekből.
2013. máj. 4. 20:24
 10/111 anonim ***** válasza:
13%

A 9-es válaszolóval egyet értek.

Katy Weaver

2013. máj. 4. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!