Mikor lesz végre béke?
Én nem értem ezt. Miért csináljuk ezt? Kifejtem, hogy mire gondolok:
Az emberi elme egy csodálatos dolog. Képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amivel gyorsabban mehetünk a hangnál, magasabban mint bármilyen madár, sőt még a bolygónkról is képesek vagyunk elmenni.
Képesek vagyunk különböző országokban lévő embereket összekötni egy pár centis kis géppel, úgy, hogy azok tudnak beszélni egymással, sőt még láthatják is a másikat ezen folyamat során. Készítettünk magunknak egy virtuális világot, amiben a lehetőségek sora végtelen.
Megoldást találtunk az élet rejtélyeinek egy részére, láttunk a világegyetem építőköveit és a hatalmas építményeit is.
Képesek voltunk lemásolni pontosan állatokat, képesek vagyunk olyan betegségeket gyógyítani, amiben 100 éve meghaltak. Lassan eljutunk oda, hogy saját magunkat úgy formáljuk, ahogyan akarjuk.
A csillagok energiáját, a fúziót is kezdjük megszelidíteni.
Felszereléseinkkel képesek vagyunk megélni hihetetlen hidegben, és nagyon melegben is.
Gépeket építünk, amik azokat a feladatokat végzik el, amit mi nem tudnánk.
Mi istenek vagyunk.
Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?
Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.
Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!
Elutazhatnánk más csillagokhoz, más galaxisokba, más univerzumokba! Láthatnánk nagyon kicsi és nagyon nagy dolgokat, de úgy, hogy fejlesztjük a világot és nem elpusztítjuk!
Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb.
De ha ezeket a nézeteket eldobnánk és összefogna az emberiség, akkor hatalmas dolgokra lennénk képesek.
Kedves kérdező.
Nagyon keményen támadod a vallást és Istent annak ellenére, hogy nem igazán ismered egyiket sem. Az pedig ahogy bemutatkoztál a kérdésed bővebb kifejtése által, hát hogy is mondjam, kissé elfogult.
Eleinte még azt hittem ez egy normális kérdés lesz, mert teljesen egyetértek azzal, hogy nem egymással kellene foglalkozni hanem mindenki a saját dolgával és én is örülnék ha a tudomány által más bolygókat vagy bármi mást jobban megismernénk. De tévedtem, a végére egy vallást okoló fröcsögésbe csap át a mondanivaló. Sajnálatos módon.
Akkor nézzük mit is írtál:
Ugyebár az embereket Isteníted, sőt magadat (mint embert) annak is nevezed szó szerint:"Mi istenek vagyunk." azért ez enyhe túlzás, nem gondolod? Felsorolsz egy csomó mindent abból amikre képesek vagyunk, viszont csak a jó tulajdonságokat emeled ki. Legyünk objektívek és egészítsük ki egy kicsit a listádat:
Tehát az emberiség képes létrehozni új vírus törzseket, tömeg pusztító fegyvereket, nukleáris tölteteket amikkel akár az egész bolygó élővilága kiírtható lenne, környezetszennyezés, az élővilág életterének csökkentése, klímaváltozás, ózonlyuk, szemét gyártása és tárolása a legkülönfélébb helyeken(tavak, erdők, folyók, stb), mérhetetlen mennyiségű ásványi kincs kitermelés, fakitermelés(ami helyett nincs ültetve semmi), légszennyezés, megnövekedett káros sugárzás(újfent ózonlyuk), fajok kiírtása véglegesen a Földről, fegyverek és élet kioltására alkalmas eszközök tömeges gyártása, háborúk, tenger és óceánok vizének szennyezése, zajártalom, fényszennyezettség(alig látni egy két csillagot az égen), emberek, azaz a saját fajának kihasználása, manipulálása a médián keresztül, butítás ezerrel, ócska NEM minőségi áruk azaz szemét gyártása(nem mintha nem lennénk képesek 50 évre gyártani akár egy autót).......stb, stb, stb.
Lehetne még sorolni, ez ugye valahogy kimaradt a felsorolásból amire az ember, mint Isten képes. Büszkék lehetünk magunkra. Ebből mennyi is a vallás okozta kár? Megsúgom: Egyetlen egy sem.
Azon már meg sem lepődök, hogy olyan oltári nagy marhaságot mint a rasszizmust és a gyűlöletet a vallásból származtatod. Csak hogy tudd te magad cáfolod meg a saját kijelentésed a 4-es hozzászólásodban:"azt is meg kéne érteni, hogy a gyűlöletbe beleneveljük gyerekeinket, mivel egy kisgyereknek eszébe sem jutna egy másik gyereket gyűlölni" Ez pontosan így van és szerinted minden vallásos neveltetésű gyerek rasszista és gyűlölködő. A többi nem. Ez kész vicc, ugye te sem godoltad komolyan? Aztán had idézzelek a 11-es hozzászólásoddal:"Benned fel sem merül, hogy tévedhetsz? Meg sem fordul a fejedben, hogy amiben hiszel az nem igaz? Pont az ilyenekről beszélek, akik leragadnak egy dogma mellett és nem képesek a saját agyukkal gondolkodni. "
Ezeket a kérdéseket feltetted már magadnak? Szerintem,(és valszeg nem vagyok egyedül) te vagy leragadva bizonyos dolgoknál, de nagyon.
A 23-as hozzászólásod is elgondolkodtató:"Ő teremtett minket, és? Nem mi kértük. Te sem borulsz térdre anyád előtt, mert megszült téged"
Nem, nem tesszük, de tehetnénk. De mondjuk a minimum az a tisztelet amit feléjük 100%-an megadok, szerintem belőled teljesen hiányzik. A másik állításod pedig, hogy Isten nem szeret bennünket is foghíjjas, hisz az egyetlen fiát adta az üdvözülésünk reményében. Ha ez nem szeretet, akkor mi?
Végül a 30-as hozzászólásod, nos, Földhözragadtság? Khm. néztél te már tükörbe? Csak egy bibliai mondást idéznék: Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem veszi észre...
A hangnem asszem nem túlzás azután amit te megengedsz magadnak ki ficsúr létedre mert ilyen szöveggel nem lehetsz több 18-nál. Szóval a hangnemedről ennyit, lehetne min változtatni.
A kérdésedre pedig a válaszom, csak hogy ne maradjak adósod:
Egyetértek azzal hogy az emberiségnek a fejlődésre és nem pedig a másik kizsákmányolására kellene koncentrálnia. Sajnos sokan még nem jutottak el erre a szintre, hogy ezt felismerjék, mégha tévednek is bizonyos dolgokban, mint te a vallások okolásával, de legalább már jó úton haladsz.
Csak így tovább, hamarosan talán te is belátod, nem az emberek hülyék körülötted, talán te gondolod rosszul a dolgokat.
Legyen számodra ez egy építő kritika és ne úgy fogd fel hogy támadni akarlak.
Legyen szép napod! :)
Kedves #31!
Lehet ez meg fog lepni téged, de én pont, hogy egyetértek veled.
Két dolgot néztél el csak nagyon:
1: néhány dolgok nem vettél figyelembe amit írtam, szándékosan vagy véletlenül, ezt már nem tudom.
2: Nem írtam még ki magamból mindent, ezért nem a teljes nézetem alapján ítélsz meg engem.
Kezdeném a kommented elején.
Tudom, hogy isteneknek hívtam az embereket és leírtam, hogy milyen csodás dolgokra vagyunk képesek, de azt pont az a kérdés lényege, hogy ezt nagyon sokszor rosszra használjuk, mint írtam, saját magunk és a környezetünk kiírtására.
Azt viszont nem írtam, hogy én nem csak az embereket, hanem a legtöbb élőlényt isteneknek tartom, mivel gondolj bele: nagyon sok rovar képes építeni, csapatban dolgozni, eszközt használni, vagyis formálni a világot. Egyes kis paraziták képesek órákig kibírni a vákuumot is mindenféle felszerelés nélkül. Minden élőlény sejtekből épül fel, nélkülük nem lenne komplex élet. A testünkben lévő több millió baktérium nélkül mi sem élhetnénk. Ezeket még sorolhatnám, de szerintem érted már a lényeget.
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de én a hitet nem kritizáltam (legalábbis nem szándékosan) csak a vallást, ugyanis a vallás az ami megrontja az emberek eszét. Gondolj bele, hogyan lehetne egy mindenható lénynek tetsző életforma, amikor neki teljesen mindegy, hogy mit csinálunk, mivel végtelenül egyszerűek vagyunk számára.
Miért érdekelné Istent az, hogy te maszturbálsz-e vagy sem? Szerinted komolyan ezzel foglalkozik?
A hittel viszont semmi bajom, mivel mindenkinek saját egyedi hite van, és nem egy tömeg gyártott elavult vacak.
Amikor Katy-nek írtam, hogy bele gondolt-e már, hogy tévedhet-e, akkor odaírtam a végére azt is, hogy én nagyon is jól tudom, hogy én is sokmindenben tévedek, de vele ellentétben én fogékony vagyok a változásra, és keresem a helyes válaszokat.
Az sem igaz, hogy szerintem minden vallásos gyerek rasszista, de a vallásban benne van a bűnösök gyűlölete, az állatok lenézése (pedig mi is azok vagyunk) és még som más, amit szerintem senki sem tagadhat, mert benne van a dogmákban és a szentírásokban.
Isten szeretete azért nehéz dolog, mivel ha mindenható, akkor egyszerre szeret is meg nem is, nem? Egyszerre mindent csinál és semmit sem, mindent érez és semmit sem, stb. Ezért nem értek egy mindenható létezésével, mivel ezeknek teljesülniük kéne, de ez sem fizikai sem egy nem fizikai valóságban sem teljesülhet.
Ha lenézőnek, gorombának tűntem, akkor elnézést kérek, de hosszú hetem volt.
Én nem csak a vallásokat okolom, de ha minden vallás megszünne, és felváltaná a saját hit, akkor már egy sokkal szebb, barátságosabb világot élnénk. De nagyon is tisztában vagyok vele, hogy ezer más dolgon is változtatni kéne, de mivel ez a valláskritika kategória, így ezt láttam elsődlegesnek.
Ezt pedig egy percig sem gondoltam, hogy mindenki más a hibás, csak én nem, mivel pont az ilyen embereket ítélem el a legjobban, mivel nem vállalják a felelősséget tetteikért.
Ha megtennéd, hogy reagálnál erre a kommentemre, azt nagyon megköszönném, mert úgy gondolom, hogy egy intelligens, értelmes ember vagy, akivel jól el lehetne beszélgetni erről a témáról!
"Ha Ádám nem vétkezett volna, minden leszármazott a földön lenne örök életű"
Belegondoltál abba, mi lenne, ha mindenki örök életű lenne? Most kb 1km vastagon, halomba lennénk a Földön... Micsoda ajándék lett volna! Örülök, hogy vétkezett Ádám...
Kedves Kérdező.
Földhöz ragadt?
Szerinted amikor Jézus azt mondta, hogy az utolsó napok jeleiként a királyságnak ezt a jó hírét hirdetik akkor Ő is földhöz ragadt lett volna?
S ezt valóban a múltban mondta, de a beteljesedése majd most lesz.
Tudod a próféciáknak van egy jellegzetessége,
Hogy nem akkor teljesedik amikor ki mondják, hanem amikor itt van a meghatározott ideje.
Jézus mint Te is Tudod, ezért a kormányzatért tanította imádkozni a követőit, hogy a földre is jöjjön el ez a királyság.
Miért?
Mert ez az egyedüli megoldása az emberiség problémáinak.
S ez a királyság nem a földről kormányoz, hanem az égből.
ezért sem lehet földhöz ragadt.
(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
(Máté 6:9, 10) 9 Ti tehát így imádkozzatok: »Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved. 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.
Gondolod, hogy Jézus hülyéskedett amikor ezeket mondta?
A másik amit írtál, hogy jó lenne ha megszűnnének a vallások.
Kedves kérdező.
Megfognak.Még az ük nagymamám sem élt amikor a Teremtő ezt leíratta, hogy megfogja szüntetni a vallásokat.
a jelenések könyvében János apostollal leíratta hogyan, ezt a 17, 18, fejezet tárgyalja.
S az emberiség Isten királysága alatt, hatalmas dolgokra lesz képes, főleg, hogy ott az agyunknak a 100%-át kifogjuk használni. :)
Katy Weaver
Kedves Perdulum.
Hogy mondhatsz ilyen sületlenséget?
Örülsz, hogy Ádám vétkezett.
s mindezt azért, mert fel sem tudod fogni Isten mélységes dolgait.
Remélem olvastad azt az idézetet a bibliából, hogy:
(1Mózes 1:28) 28 Isten ezután megáldotta őket, és ezt mondta nekik Isten: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.”
"TÖLTSÉTEK BE A FÖLDET"
Vagy is
Isten akarata az volt, hogy az emberek gyermekeket hozzanak világra és népesítsék be a földet
Nem egymás hegyén hátán, mert az nem benépesítés,
Világos, hogy ez azt jelenti: úgy töltsék be a földet, hogy az emberek kényelmesen éljenek rajta, ne legyen túlzsúfolva. Ez lehetővé teszi, hogy a föld világméretű park legyen, az ember eredeti parkszerű otthonának mintájára. Ez az isteni parancs tehát azt mutatja, hogy Isten a kellő időben és a maga módján szabályozni fogja a lakosságnövekedést.
Ha valaki felkér, hogy tölts ki egy csésze teát, nyilván csak addig öntöd a teát a csészébe, amíg megtelik, nehogy kifolyjon a csészéből, le az asztalra. Vagyis amikor megtelik a pohár, utána abbahagyod az öntést. Ugyanígy Jehovának az emberhez intézett ama parancsa, hogy „töltse be a földet”, jelezte Istennek azt a szándékát, hogy csak addig töltse be a földet, amíg kényelmesen elférnek rajta. Utána az emberi nem szaporodása megállt volna a földön, és ez nem jelentett volna semmi nehézséget egy tökéletes emberi társadalomban. Csak a mai tökéletlen emberek világában jelent a túlnépesedés valóban gondot.
Hát igen, nem nagyon néznek sokan a szavak mögé, csak olvasnak.
Katy Weaver
Kedves Katy Weaver,
Tudod, hogy most is az agyunk 100%-át használjuk ki, igaz?
Mert, ha te nem, akkor baj van...
Arre pedig még mindig nem válaszoltál, hogy Isten miért királyságot akarna, amikor egy igazi istenség vele egyenlőként bánna velünk, és a tökéletes egyenlőségben élnénk.
Kedves Katy!
Vagy nagyon gonosz vagy, vagy tévedsz.
Remélem az utóbbi
Kedves Kérdező.Miért is akarna királyságot.
azért mert Te és semmilyen ember de még angyal sem lesz soha egyenrangú vele.
Ha megfigyeled az Ádámi kezdetet, egy jogot megtartott magának a teremtő.
Még pedig azt, hogy Ő döntse el hogy a teremtményeinek mi szolgálja a legjobb érdekeit.
Tehát, soha nem leszel vele egyenlő, Ő mindig feletted áll, s ha olyan döntést hozol ami ellenkezik a béke fennmaradása, vagy az Ő jogos uralma ellen akkor máris ellenségként jogosan pusztít el, mert veszélyezteted azt.
Bár szabad akaratod van, de soha nem fogod azt a jogot meg kapni, hogy abszolút kizárd őt az életedből,ahogy az állatoknak szüksége van a Te szerető törődésedre irányításodra, úgy te sem függhetsz teljes mértékben nélküle.
ezt talán a ventilátorral szemléltethetném.
Ha kihúzod az áram forrásból akkor lassan meg áll.
Ha kihúzod magad Isten vezetése alól, akkor mint Ádám is szépen megszűnt létezni.
Katy Weaver
Katy weaver
"s mindezt azért, mert fel sem tudod fogni Isten mélységes dolgait. "
ezen jót tudok nevetni.ha nyitott elmével,tényszerűen próbálod felfogni hogy mi történt,rájössz kegyetlenül szemét volt "isten".
Lehet agyalni, milyen mélységes terv lehet mögötte, ám valójában nincs, de ezt nem fogadhatod el, mert a hitedet kéne megkérdőjelezned.
Így beleesel az emberi elme jó kis trükkjének, olyan mögött akarsz értelmet hinni, ami mögött nincs is.
Genesis csak egy eredetmonda, minden népnek van egy,ezerszer furcsábbak is, sőt könnyen lehet alkotni akár sajátot is.
Az hogy 2000 éves sorokat hogy értelmezel, na az külön vicc, szavakba bármit bele lehet magyarázni, úgy ahogy neked tetszik, bármit igazolni és bármit cáfolni lehet csak megfelelően kell kiszedni az idézetet.
legfontosabb te értelmezésed nem felsőbbrendű senki másénál, ahány ember annyiféle Bibliamagyarázat. lehet szavakon rágódni oldalakon át, nem mindegy melyik nyelvet nézed, melyik fordítást.
Analógiád rossz,teletöltött pohár már nem lehet hordozni, vagyis a Föld teletöltése azt jelenti, annyi embert legyen amennyi csak lehetséges, lényegtelen hogy a szitu kényelmes vagy nem. Analógiák gyártása nem az erősséged!
Bocsánat, még az lemaradt, hogy tévedsz kedves Kérdező.
Nem használhatod az agyad 100%-át, mivel nem vagy tökéletes, és a tudósok is megállapították, hogy még Eistein is csak a 3 %-át használta annak.
Ennél fogva nagyon messze állunk a 100%-tól.
Bizony!!
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!