Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz végre béke?

Mikor lesz végre béke?

Figyelt kérdés

Én nem értem ezt. Miért csináljuk ezt? Kifejtem, hogy mire gondolok:

Az emberi elme egy csodálatos dolog. Képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amivel gyorsabban mehetünk a hangnál, magasabban mint bármilyen madár, sőt még a bolygónkról is képesek vagyunk elmenni.

Képesek vagyunk különböző országokban lévő embereket összekötni egy pár centis kis géppel, úgy, hogy azok tudnak beszélni egymással, sőt még láthatják is a másikat ezen folyamat során. Készítettünk magunknak egy virtuális világot, amiben a lehetőségek sora végtelen.

Megoldást találtunk az élet rejtélyeinek egy részére, láttunk a világegyetem építőköveit és a hatalmas építményeit is.

Képesek voltunk lemásolni pontosan állatokat, képesek vagyunk olyan betegségeket gyógyítani, amiben 100 éve meghaltak. Lassan eljutunk oda, hogy saját magunkat úgy formáljuk, ahogyan akarjuk.

A csillagok energiáját, a fúziót is kezdjük megszelidíteni.

Felszereléseinkkel képesek vagyunk megélni hihetetlen hidegben, és nagyon melegben is.

Gépeket építünk, amik azokat a feladatokat végzik el, amit mi nem tudnánk.

Mi istenek vagyunk.

Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?

Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.

Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!

Elutazhatnánk más csillagokhoz, más galaxisokba, más univerzumokba! Láthatnánk nagyon kicsi és nagyon nagy dolgokat, de úgy, hogy fejlesztjük a világot és nem elpusztítjuk!

Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb.

De ha ezeket a nézeteket eldobnánk és összefogna az emberiség, akkor hatalmas dolgokra lennénk képesek.

2013. máj. 4. 14:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/111 A kérdező kommentje:

Szerintem én tudom, hogy miért nem képes ezek nélkül élni kedves Katy.

Azért, mert nem képes elfogadni a valóságot, a kegyetlen igazságot, hogy ha meghal, megszűnik létezni. Sem azt, hogy senki nem vigyáz rá a színfalak mögül, hogy amikor éppen a végzetével áll szemben, akkor csak magára számíthat.

Így van ez, nem igaz? Kell neked a támasz, mert nem vagy képes elviselni, hogy egyedül vagy.

2013. máj. 7. 11:43
 92/111 anonim ***** válasza:
60%

Nem nem vagyok egyedül.

Rengeteg barátom van a Teremtő Istenen kívül.:)

Csak a mi gyülekezetünkben 80-an vagyunk, Magyar országon 23.000 testvérem van.

Világ szerte, pedig több mint 7. millió, 600 ezer testvérem, barátom van.

Ha most elutaznák bárhova is úgy fogadnának ott mint ha haza mentem volna, pedig lehet, hogy életemben nem találkoztam velük. Bizony, nem egy ilyen esetről tudnék írni.

Egyébként van családom is,

a Lányom 25. éves, és van egy élettársa, sajnos Ő nem él keresztény életet.S mint bár hol itt is vannak nézet különbségek, De nem vagyunk haragban.:)

Katy Weaver

2013. máj. 7. 12:35
 93/111 anonim ***** válasza:
60%

Talán annyit, hogy amíg nem éltem "így" nagyon sivár volt az életem, pedig mindenem meg volt, barátok, Férj, munka célok, De ezek ellenére is üres volt az életem.

S ekkor el kezdtem keresni az élet célját, mi adhat értelmet az ember életének?

Annyi lenne, hogy élünk dolgozunk, gyermeket nevelünk nyugdíjba megyünk aztán meghalunk? Ennyi?

Ez lenne az élet célja?

Én nem hittem el, és mára már biztos vagyok, abban, hogy az életnek van egy sokkal magasztosabb értelme, és célja.

Köszi,

Katy Weaver

2013. máj. 7. 12:39
 94/111 fairi1 ***** válasza:

Katy

"Továbbra is fent tartom, hogy Jehova mint mindenható Teremtő Isten kezdet nélküli halhatatlan energia forrás, inteligenciával, amit a Teremtés bizonyít is."

fenntarthatod, de nem bizonyítható, és logikailag helytelen.

energiaforrás és intelligencia nem bizonyítéka a teremtésnek.

Csak egy üres frázis, kijelentés.

"teremtésből nem fedezi fel a Teremtő létezését, azzal felesleges beszélgetni, vitatkozni pedig nincs szándékomban"

Miért kéne ezt bárkinek felfedezni? Ez a kérdés!!!

Logikai bukfenc lesz, ha információhoz egy isten kell, akkor isten intelligenciájához is kell egy másik isten. Ha neki nem kellett egy másik isten, nekünk se kell egy isten, hogy intelligensek legyünk.

itt buktál meg.

Bibliába menekültél látom, emberek írták akár tetszik akár nem, lehet mondani isteni sugallatra, de nincs rá semmi bizonyítékod, hogy a végtelen intelligens energiaforrástól származik. Akár egy wannabe is lehet.

" Ezek szerint az istenhit elvetése nem csupán az egyik hit felcserélése egy másikkal?"

nagyon nem

Istenre nincs semmi bizonyíték, csak hit,semmi más.

természet törvényei meg egy megfigyelés, ami évszázadok óta finomodik

"hitetlenség nem más, mint az igazsággal való szembenézés szándékos elutasítása"

érdekes, pedig te visszakoztál erősen, húztad fel a fehér zászlót, mikor rámutattam a paradoxonra, vagyis te valójában hitetlen vagy? Attól hogy kinyilatkoztatsz paradoxont nem tudod feloldani.

"végtelen változatossága, hihetetlen összetettsége és pompás megformálása annak felismerésére kellene hogy indítson egy alázatos, tisztelettudó személyt"

most visszafordítom. Az a személy aki ezt létrehozta, az NAGYSÁGRENDEKKEL összetettebb, csodálatosabb és pompásabb, de ő ezeket a képességeket honnan szerezte meg???? egy energiaforrás probléma nélkül rendelkezhet ezzel külső segítség nélkül, akkor az anyagi világ is megszerezheti ezt probléma nélkül, külső segítség nélkül, ahogy isten nevű energiakút tette.

Innentől isten léte vagy nem léte érdektelen, mivel nincs rá szükség.

Újra ott vagyunk ahol kezdtük,megcáfoltad istent,ráléptél az aknára.

2013. máj. 7. 12:58
 95/111 anonim ***** válasza:

Hát fura gondolkodásod van.

Ennél egyszerűbben nem tudom megmagyarázni, bonyolítani pedig nem szeretném.

S nem érzek aknát, csak egy nagy csalódást, hogy minden értelmes magyarázatot elutasítasz.

: „Én vagyok az Alfa és az Omega . . . , aki van, aki volt, és aki eljön, a Mindenható” (Jelenések 1:8). A Jelenések könyvében ez az első alkalom a három közül, amikor maga Jehova beszél az égből. (Lásd még: Jelenések 21:5–8; 22:12–15.) Az első századi keresztények azonnal felismerték, hogy az alfa és az omega a görög ábécé első, illetve utolsó betűje. Jehova ezzel a két betűvel nevezi meg magát, így hangsúlyozva, hogy előtte nem volt mindenható Isten, és utána sem lesz. Sikeresen és örökre lezárja majd az istenségre vonatkozó vitakérdést. Jehova örökre igazolva lesz mint az egyedüli mindenható Isten, az egész teremtés feletti legfőbb Szuverén. (Vesd össze: Ézsaiás 46:10; 55:10, 11.)

A legtöbben nehezen értjük az elvont fogalmakat, olykor azonban el kell fogadnunk őket. Ilyen például a pozitív és a negatív számok fogalma. A számokat mindkét irányban vég nélkül sorolhatnánk. Ugyanez igaz a Teremtő életéveire is.

Jehova „minden idő előtt” létezett

Ezt nem lehet megmagyarázni, de úgy látom semmi képen sem fogod elfogadni,

Sajnálom.

Katy Weaver

2013. máj. 7. 13:46
 96/111 fairi1 ***** válasza:

Katy Weaver

"S nem érzek aknát, csak egy nagy csalódást, hogy minden értelmes magyarázatot elutasítasz."

nem adtál értelmes magyarázatot nekem, nem tudod a paradoxont feloldani, csak egyszerűen nem veszed tudomásul, mert neked fura.

pedig egy egyszerű összefüggés, amit nem akarsz megérteni, és csak a betanult frázisokat hajtogatod, nyomsz pár idézetet, amitől valójában nem leszünk okosabbak,

Ráadásul Biblia semmit nem mond erről a problémáról. Még ha Bibliából idézed Jelenések 1:8 és többit ami hiteles akkor is fennáll

1. mivel emberek írták le, félreértelmezés is lehet

2. sima nagyzolás is lehet a diktálótól

3. diktáló a saját világába van zárva, így egy annál magasabb rendűről nem tud nyilatkozni, mert rajta kívül áll.

és a lényeg, tényleg Jehova beszél vagy Jehova nevében(E/1) beszél az író.

"így hangsúlyozva, hogy előtte nem volt mindenható Isten, és utána sem lesz." lehet nagyzolás,lehet tévedés, nem biztos tud arról ami előtte volt. Attól h magam alfa és ómegának nevezem, nem biztos az vagyok.

"legtöbben nehezen értjük az elvont fogalmakat, olykor azonban el kell fogadnunk őket."

nincs benne semmi nehezen érthető, hanem sima kinyilatkoztatások, üres frázisok, retorikai eszközök, semmi bizonyíték nincs hogy van mögötte igazság, valódi tartalom, csak hit van, semmi más.

Nincs semmi valódi érv amellett, hogy aki Bibliában kinyilatkoztatja tanait, ő az általad leírt végtelen intelligens energiaforrás. Ezt csak hinni akarod!

2013. máj. 7. 16:33
 97/111 fairi1 ***** válasza:
"többit ami hiteles akkor is fennáll" amit most nézzük úgy hogy hiteles
2013. máj. 7. 16:35
 98/111 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ebben nem értünk egyet.

Remélem azért minden másban igen, s azt is remélem, hogy egyszer jobb belátásra térsz ezt illetően, de addig is Tiszteletben tartom a nézetedet.

Katy Weaver

2013. máj. 7. 19:39
 99/111 Pendulum92 ***** válasza:

"Nos sajnos nem szeretnék tovább beszélgetni veled, mert nagyon csúnyán beszélsz, és így már nem tartalak jó beszélgető partnernek. "

Igazaból veled nem lehet beszélgetni, mert ki sem látsz a biblia és a betanult dogmák mögül, amiket nem tudsz megmagyarázni. :)

2013. máj. 7. 19:56
 100/111 Pendulum92 ***** válasza:
100%

"A Teremtő mint leírtam, kezdet nélküli,

De ezt egy olyan élőlénynek mint amilyenek mi vagyunk, úgy sem lehetne megmagyarázni, s ezt Te sem fogod megérteni.

a végtelen fogalmát soha nem fogod megérteni, mivel neked van kezdeted, így semmiképen sem értheted azt hogy van akinek nincs kezdete. "

Akkor te hogyan érted meg, tán nem te is felsőbbrendű vagy? :) Hogy prédikálsz olyat, amit te sem tudsz felfogni, csak dogmaként elfogadsz?

2013. máj. 7. 19:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!