Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz végre béke?

Mikor lesz végre béke?

Figyelt kérdés

Én nem értem ezt. Miért csináljuk ezt? Kifejtem, hogy mire gondolok:

Az emberi elme egy csodálatos dolog. Képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amivel gyorsabban mehetünk a hangnál, magasabban mint bármilyen madár, sőt még a bolygónkról is képesek vagyunk elmenni.

Képesek vagyunk különböző országokban lévő embereket összekötni egy pár centis kis géppel, úgy, hogy azok tudnak beszélni egymással, sőt még láthatják is a másikat ezen folyamat során. Készítettünk magunknak egy virtuális világot, amiben a lehetőségek sora végtelen.

Megoldást találtunk az élet rejtélyeinek egy részére, láttunk a világegyetem építőköveit és a hatalmas építményeit is.

Képesek voltunk lemásolni pontosan állatokat, képesek vagyunk olyan betegségeket gyógyítani, amiben 100 éve meghaltak. Lassan eljutunk oda, hogy saját magunkat úgy formáljuk, ahogyan akarjuk.

A csillagok energiáját, a fúziót is kezdjük megszelidíteni.

Felszereléseinkkel képesek vagyunk megélni hihetetlen hidegben, és nagyon melegben is.

Gépeket építünk, amik azokat a feladatokat végzik el, amit mi nem tudnánk.

Mi istenek vagyunk.

Nem veszitek ezt észre? Tényleg nem?

Ezek után pedig mit csinálunk? Elpusztítjuk saját magunkat, de még ez sem elég, mert minden mást is elpusztítunk, amit csak tudunk.

Miért? Mert a nézeteink meggátolnak a szabad gondolkozásban. Fogja már fel az emberiség, hogy mi mindenre lennénk képesek, ha mindenki a saját agyára és nem máséra hagyatkozna!

Elutazhatnánk más csillagokhoz, más galaxisokba, más univerzumokba! Láthatnánk nagyon kicsi és nagyon nagy dolgokat, de úgy, hogy fejlesztjük a világot és nem elpusztítjuk!

Azért írtam ezt ide, mivel főleg a vallások azok, amik agyatlan zombikat csinálnak az emberekből. A vallásokból származnak az olyan dolgok mint a rasszizmus, gyűlölet (valami olyan dolog iránt, amiről nem az ember tehet, vagy tényleg nem rossz), stb.

De ha ezeket a nézeteket eldobnánk és összefogna az emberiség, akkor hatalmas dolgokra lennénk képesek.

2013. máj. 4. 14:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/111 anonim ***** válasza:
59%

Úgy kedves válaszoló, hogy amit nem értek azt azért nem értem, mert meghaladja a képességeimet, mivel nem Istennek születtem.

Példaként:

Ha valaki születésénél fogva vak, annak soha nem fogod tudni elmagyarázni hogy milyen a kék vagy piros szín, hogy megértse, felfogja, bár körbe lehet írni, de konkrétan nem fogja tudni.

Katy Weaver

2013. máj. 7. 23:14
 102/111 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Katy!

Tudom hogy lefutottátok már ezt a kört de nekem is eszembe jutott egy két dolog, kérlek olvasd el és ha lehet válaszolj is rá. Egyébként leszögezném, hogy nem Isten létét tagadom, mert én is hívő vagyok, csak a jehova tanui szemlélettel nem tudok megbarátkozni, szóval:

Ha eljön jehova ideje és mindenki azt eszi amit megtermelt akkor az ember előbb utóbb beleun a krumplit krumplival evésbe. Innentől pedig szabad az út a kereskedelemig(csere) majd pedig hamarosan kialakul ismét a pénz mint fizető eszköz. Valakinek több élelme lesz aki serény, a lusta meg éhezik majd vagy lop. És még bele sem lendültem. Hogy lehet mindezt úgy kézben tartani, hogy ne legyen folyamatos konfliktus? Mostanság míg jehova nem szól bele az életünkbe, neki is király élete van. Nyugodt. Viszont ha eljön az ő ideje és mindenki feltámad egyszerre, akkor majd nem győz a fejéhez kapni majd, mert szinte minden másodpercben viták és veszekedések robbannak ki. Egyszerű példák: föld terület határ, kinek miből mennyi van, ki mit termeljen, és miért azt, az egyiknek halastava van onnan öntöz a szomszéd meg esőre vár... stb. Aztán elkerülhetetlen lesz a felhalmozódás bizonyos anyagokból, pl szemét amit ugye valakinek el is kellene vinni de én nekem mi közöm más szemetéhez?

Említetted, hogy a lányod nem hívő. Nem zavar hogy ő elkárhozik miközben te vígan éled az életed itt a földön a többi tanuval akik mivel jehova szavait mindennél előrébb tartották, sajnos megfeletkeztek a földi dolgokról és foggalmuk sincs hogy hogy kell mondjuk csinálni egy egyszerű kenyeret. Csak szólok pék vagyok, és csak az alapanyagok előállítása nem kis feladat:Liszt, só, élesztő ivóvíz. Komolyan úgy gondolod hogy a saját lányod nem érdemli meg ugyan azt mint te, csak azért mert neki teljesen más elképzelése van a világról? Lehet még csak azt sem vallja, hogy létezik Isten, csak mondjuk más vallásban hinne, még akkor is könnyebb dolgod lenne. De ha ateista, akkor te verheted magad a földhöz is, akkor sem tudod megváltoztatni a véleményét. Arról már nem is beszélve, hogy az unokáid is az enyészeté lesznek, mert ha igaz amit mondotok, fel sem nő addigra, hogy valamicskét érdekelje a vallás. Aztán itt van még az élet amit most annyira megvetsz, mert ebben nem leled örömöd:"Talán annyit, hogy amíg nem éltem "így" nagyon sivár volt az életem, pedig mindenem meg volt, barátok, Férj, munka célok, De ezek ellenére is üres volt az életem. "

Ne felejtsd el, hogy ha eljön az idő és jehova megmutatkozik akkor már nem lesz más dolgod mint a barátokkal lenni, férjed nem tudom lesz e, munkád biztos a ház körül viszont célok nuku. Az élet ami oly üres volt visszakacsint rád, mert akkor már nem kell az igét hirdetve házról házra járnod. Tovább nem is ragoznám asszem egyenlőre ennyi is elég lesz.

Várom a válaszaid...

2013. máj. 8. 10:43
 103/111 Pendulum92 ***** válasza:
75%

"Úgy kedves válaszoló, hogy amit nem értek azt azért nem értem, mert meghaladja a képességeimet, mivel nem Istennek születtem."

De még is úgy beszélsz, prédikálsz, mint ha értenéd is, amit állítasz :) Ha nem tudod felfogni a végtelent, miért akarsz minket meggyőzni a létéről? Mint ha nem értenél a villanyszereléshez, még is elakarnád nekünk magyarázni egy ház villanyrendszerét.

2013. máj. 8. 13:18
 104/111 anonim ***** válasza:
75%

Utolsónak van igazság a szavaiban. Kicsit elfogult vagy Katy és úgy fested le a prédikáció utáni beteljesedett időket ahogy szerinted lesz. Nem lesz repülő, mert akkor nem lehet gyönyörködni a tájban, hajózni fogunk, meg lesz mindenünk mégis nekünk kell előállítani mindent, stb. Mond, lesz egyáltalán valami változás a világban azokban az időkben mikor már jehova uralkodik, vagy ugyan az lesz mint most, hisz most is mindent nekünk kell előállítani magunknak és te azt mondod, hogy nemsokára ez csak azok kiváltsága lesz(többek között az örök élet is) akik ezt a fura vallást vallják a többi meg megy a levesbe? Nekem ez enyhén szólva is ijesztő. Fordítsuk meg a gondolat meneted: Neked kellene áttérni mondjuk a krisna, vagy budhista hitre mert különben elkárhozol mindörökre, ha szimpatikus ez a vallás ha nem. Ezt kell szeretni. Így is igazságosnak tartod azt amit mondasz az istenedről? Valóban jóságos egy ilyen isten, megbocsájtó, odaadó, stb?

Remélem így már megértesz minket akik valahogy ellenkeznek a te hited ellen. Nagyon kíváncsian várom erre a kérdésemre is a válaszod.

2013. máj. 8. 15:48
 105/111 anonim ***** válasza:

Azt hiszem én is eléggé felvázoltam, hogy mit is jelent az a civilizáció, amiben élünk.

Véleményem szerint az elmúlt időkhöz képest sokkal, de sokkal jobban élünk, nem csak anyagi, vagy technológiai szempontból is, hanem erkölcsileg is. Komoly harcok eredményeképpen az átlagember felemelkedett a rabszolgaságból, a jobbágyságból és annak ellenére, hogy manapság visszaesés tapasztalható nálunk minden téren ez már remélhetőleg soha nem süllyedhet egy primitív létközösség szintjére, pallosjoga nem lehet már senkinek és vallási türelmetlenség sem következhet már be.

Nem azt mondom, hogy minden rendben, korántsem, sőt, valóban sok probléma létezik a világban, de amint a kérdező felvetette, rajtunk is sok múlik, hogyan élünk, milyen lesz utódaink sorsa. Személyesen nem hiszem, hogy végítéletre sor kerülhet, bár az emberiség sorsa valóban fordulhat tragédiába, akár háború, akár katasztrófa miatt, de azt aligha élik túl kiváltságosak, meg aztán nagyon is bízom abban, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Egyébként is az a véleményem, hogy nem egy ilyen jellegű feltételezett elszámoltatás miatt kell tisztességesen élni, hanem azért, hogy mindenki életére tekintettel legyünk.

2013. máj. 8. 17:15
 106/111 anonim ***** válasza:
Hova lett Katy?? Várom a válaszait!
2013. máj. 10. 02:21
 107/111 anonim ***** válasza:
Nos úgy látom hiába is írtam rá, ezekre a kérdésekre nem kapunk válasz... :(
2013. máj. 14. 17:13
 108/111 A kérdező kommentje:
Tipikus :/
2013. máj. 14. 19:12
 109/111 anonim ***** válasza:
Én azért csalódott vagyok, mert valóban érdekelne a válasza, talán megpróbálom még 1x idecsalni... Hátha sikerül. :)
2013. máj. 14. 20:09
 110/111 aeterna válasza:
Ez a kérdés már nekem is számtalanszor eszembe jutott, és mindíg arra jutottam, hogy ennek az oka az emberiség megosztottsága. Európa, Ázsia, Amerika, lengyelország, magyarország, és még lehetne sorolni ÓRÁKIG. Egyszerűen csak ez kéne: EMBERISÉG. ha ez meglenne, világokat tudnánk megrengetni. De ilyesmire nem is nagyon kell számítani még úgy, 12000 évig. vagy ha nem javul akkor sohasem mert már késő lesz.
2013. aug. 22. 09:34
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!