Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vagytok ateisták?

Miért vagytok ateisták?

Figyelt kérdés

Nem kötekedésből, vitatkozásból, személyeskedésből kérdezem! Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Leírnátok miért vagytok ateisták? :) Mindenféle ateistától kérdezem: erős ateista, gyenge-, agnosztikus- stb.

Lehetőleg, ha tudjátok – nem muszáj csak így átláthatóbb lenne –, akkor pontokba szedve: pl.

– tudománytalan pl. evolúció

– dogmatikus rendszere korlátozza az embert szabad akaratában és gondolkodásába pl. nem lehet kilépni egy rosszul működő házasságból (apuka alkoholista és veri a családjáért, de anyuka hívő keresztény ezért nem válik el), tiltja a természetes szexualitást két nem házas ember között

– előre legyártott válaszokat add az élet nagy kérdéseire ezáltal gúzsba köti az ember elméjét.

(mi az életem értelme? milyen célból jött létre a világ?)

Hangsúlyozom nem vitatkozás miatt kérdezem!

Kort és nemet is írjatok

25/F

2013. ápr. 16. 21:37
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
Neem, nekem , a 44-es válasz kötekedő írójának szólt, aki továbbra is azt mondja, aki bizonytalan jelentésű fogalmakból jól hangzó, ám nem igazat mondó mondatokat állít össze, az mindig találkozhat olyanokkal, akik belekötnek. Értelmes mondat alkotásához nem elég a lelkes hangvétel.
2013. jún. 5. 19:17
 52/53 anonim válasza:
Mert minden istenről való beszéd értelmetlenség, mivel semelyik metafizikai állításnak nincs tapasztalati ellenőrizhetősége, és így igazság-értéke sem (nem lehet igaz vagy hamis): ennélfogva nincs kognitív értelme.Röviden ezért.
2013. júl. 3. 10:09
 53/53 anonim válasza:
Szimplán azért, mert nem akarok ettől függeni, hogy Isten megbüntet, jaj ez nem tetszik Istennek, jaj most akkor meghalok, segíts.. kösz, nem
2013. júl. 21. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!