Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, miért hiszitek...

Ateisták, miért hiszitek magatokat intelligensebbnek?

Figyelt kérdés

-Akinek nem inge, ne vegye magára, kérlek titetek :)

Rengetegszer hallom (ateistáktól), hogy szerintük a teisták (vallásosak) butábbak náluk. Azonban azt sem tartom valósabbnak a teremtésnél, hogy "egyszer csak megjelentek az egysejtű élőlények, baktériumok stb., majd ebből mutációk által létrejöttek egyre bonyolultabb életformák, végül a mai ember". Ez több sebből vérzik, ha szkeptikus szemmel nézzük. Az evolúció cáfolásába most ne menjünk bele (de bármelyik "bizonyítékát" meg tudom cáfolni a makro-evolúciónak), a hangsúly az elején van. Mégpedig senki nem tud jobbat mondani, mint hogy "megjelent" az élet, vagy "idekerült" - de ha valahonnan idekerült, ott is meg kellett "jelennie". Ez pedig eléggé hasonlít arra, hogy Isten / teremtő / Allah akárki létrehozta az első életformákat.

De ez csak egy példa. Az érdekelne, hogy miért néznek a vallásos emberekre úgy, mintha ők könnyebben manipulálhatóak lennének? Nem veszik észre, hogy őket is rengetegszer megvezetik, tényként állítanak be egyes tudományos mítoszokat (pl.: Kontinens vándorlás mértéke).

2013. ápr. 1. 22:14
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/464 anonim ***** válasza:
93%

Még egy híres teológus is elismeri, hogy a Biblia nem tudományos mű és, hogy ellentmondás van benne:

http://www.youtube.com/watch?v=XSOSfBQWfvg

2013. ápr. 2. 18:26
 82/464 anonim ***** válasza:
5%

Óh Uram! Szabadíts meg!

A jóságtól és a hülyéktöl óh Uram,

s vigyél engem a kísértésbe óh Uram

s miképp a Pokolban azonképp a Földön is

legyen meg az akaratod!

2013. ápr. 2. 18:37
 83/464 anonim ***** válasza:
15%

"Az valóban az

egyszerűségről, békéről, szeretetről szól.

Nem úgy mint a rabszolgatartással, gyilkosságra

való felbújtással tele írkált Biblia..." Hát azt nem tudom, hogy hol buzdít téged a Biblia ilyenekre, majd mutasd már meg légyszi, hogy hol? Én úgy tudom, hogy azt mondta Jézus, hogy szeresd mép az ellenséged is, s aki fegyvert fog, fegyver által hal meg. "Értsd már meg, nem lett a többi "érved" figyelmen

kívül hagyva csak épp kiragadtuk a legnagyobb

ökörséget, hogy szemléltessük mekkora

marhaságot írtál." Hát a kiragadás az meg volt, meg még fogjuk rá hogy meg is cáfoltátok azt az egyet, de a többi?? "És csak ismételni tudom magam. Attól, hogy sok

dolog akkoriban nem volt köztudott, mégis milyen logika alapján következik, hogy az csak

Istentől származhatott?

Ez a szokásos rések istene érv, hatalmas logikai

hiba.

Ha jól tudom a görögök nem hittek Istenben

mégis egészen magas matematikai ismeretekkel rendelkeztek, amik később jó ideig feledésbe

merültek. Hogy lehetséges ez?" A matekban akkor történt fejlődések közel sem azonosak például a teremtéstörténet pontos leírásával, a mateknak már akkor is voltak alapjai, volt honnan elindulni, a teremtéstörténetről viszont még jó sokáig semmit sem tudtak. De például a víz körforgását is említhettem volna, mert arról sem sokat. "De ha nem mond ellent a Biblia a tudománynak.

-Hogy egyezteted össze az Ősrobbanást a

Bibliával?" Azt sehogy, ez a tudományban is csak egy feltételezés. "-Hogy egyezteted össze a Föld 4,5 milliárd éves

korát a Bibliával?" Ennek konkrétan sehol nem mond ellent a Biblia. "Bibliának sose volt tudományos mű és sose lesz. Az hogy pár tévképzetekbe szenvedő ember sok

mindent bele akar magyarázni a sorokban, nem

teszi tudományos művé.

lehet irodalmi, vallásos, történelmi értéke nagy, de

tudomámyos értéke egy nagy nulla (főleg a

természettudományi)." Hol mondtam én olyat, hogy a Biblia tudományos mű, idézd már be kérlek?? Én csak azt mondtam, hogy a tudomány terén megállja a helyét, ettől függetlenül, mielőtt ebbe is beleköttök mondhat egyes elméleteknek ellent, mert ugyebár az evolúció is csak egy elmélet.

2013. ápr. 2. 20:25
 84/464 anonim ***** válasza:
18%

"Még egy híres teológus is elismeri, hogy a Biblia

nem tudományos mű és, hogy ellentmondás van

benne:" Erre megint csak azt tudom mondani, hogy sehol sem mondtam, hogy a Biblia tudományos mű, ellentmondás meg lehet benne, például az evangéliumoknál és amúgyis történtek félrefordítások/hamirítások a Bibliafordításokban. És hamár itt tartunk, idézném minden

idők egyik legnagyobb tudósa, Isaac Newton egyik mondását: „Egyetlen tudomány sem hitelesebb, mint a Biblia vallása.”

2013. ápr. 2. 20:35
 85/464 anonim ***** válasza:
20%
* hamisítások*
2013. ápr. 2. 20:37
 86/464 anonim ***** válasza:
79%

"az evolúció is csak egy elmélet"

Ebből látszik, hogy nem sok közöd van a tudományhoz te állatkert.

Nézz már utána, hogy a tudományban mit értenek elmélet alatt!

segítek:

[link]

2013. ápr. 2. 20:37
 87/464 fairi1 ***** válasza:
95%

"át azt nem tudom, hogy hol buzdít téged a Biblia ilyenekre, majd mutasd már meg légyszi, hogy hol?" Ószövetség is a Biblia része, de azért az Újban is vannak meredek dolgok!

Óbol a keményebb részek:

2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."

1 Sám. 15,2-3.7-8 "Így szól a Seregek Ura [az Úr]: ... Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. ... Saul pedig megveré Amáleket ... a népet pedig mind kardélre hányatá."

4 Móz. 15,36 "Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kívül, és agyon kövezék őt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."

Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."

és a legfontosabb

Zsolt. 137,9 "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!

lehet vádolni szövegkörnyezetből ki van véve, de a mondatok annyira erősek, hogy legtöbbet semmi se mentheti fel.

Még ha kikeresném őket(neten vannak listák de azokat is idő megtalálni) füled mellett elengeded.

2013. ápr. 2. 20:54
 88/464 selender ***** válasza:
85%

"Hogy egyezteted össze az Ősrobbanást a

Bibliával?"

Azt sehogy, ez a tudományban is csak egy feltételezés. "

Picit több az, mint egyszerű feltételezés...

""-Hogy egyezteted össze a Föld 4,5 milliárd éves

korát a Bibliával?"

Ennek konkrétan sehol nem mond ellent a Biblia."

Szerinted...sokak szerint de. Főleg attól függ, hogy miként értelmezed a Bibliát...és elég sokféleképpen lehet. Te lehet nem úgy értelmezed, de miért pont a tiéd lenne helytálló a megannyi bibliaértelmezés mellett?

De azt mondtad, hogy a tudomány támogatja azt a sorrendet, amit te nemrég felírtál a Biblia alapján. Az a sorrend a világ keletkezéséről szól, a galaxisok, égitestek és a Föld keletkezéséről, aztán annak geológiai változásairól, majd az élet megjelenéséről, evolúcióról.

Az élet evolúcijáról az evolúció szól. Oké, ezt elveted, pedig elvileg a sorrended passzol a tudomány állásával.

A Föld keletkezéséről és későbbi alakulásáról a geológia szól. Ezt nem tudom, hogy elveted-e, de nyílván a sorrendeddel szorosan összefüggő dologról van szó.

A világ keletkezéséről az Ősrobbanás szól, a tudomány lehető legjobb magyarázata ezen ismert univerzum keletkezéséről, szintén bele kell elvileg tartozzon a sorrendedbe, hiszen a tudomány azt megerősíti.

Vagy esetleg a tudomány mely részei azok, melyek megerősítik a sorrendedet? Pl. a tudománynak milyen elmélete az, ami megerősíti a sorrended, a világ keletkezéséről szól, és az nem az Ősrobbanás?

2013. ápr. 2. 20:59
 89/464 anonim ***** válasza:
21%
Az ateisták is nagyon buták, sőt, nagyon emberiek ők is. Csak bámulok amikor ezen az oldalon valaki feldob egy kérdést és képesek 80-100 oldalon keresztül az igazukat bizonyítani. Mi ez ha nem butaság? Ha tudja hogy igaza van minek kell újra és újra leírnia?
2013. ápr. 2. 21:03
 90/464 anonim ***** válasza:
83%

Azért, hogy fényt gyújtsunk az olyan primitív egyének elméjében mint amilyen Istan35.

2013. ápr. 2. 21:07
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!