Ateisták, miért hiszitek magatokat intelligensebbnek?
-Akinek nem inge, ne vegye magára, kérlek titetek :)
Rengetegszer hallom (ateistáktól), hogy szerintük a teisták (vallásosak) butábbak náluk. Azonban azt sem tartom valósabbnak a teremtésnél, hogy "egyszer csak megjelentek az egysejtű élőlények, baktériumok stb., majd ebből mutációk által létrejöttek egyre bonyolultabb életformák, végül a mai ember". Ez több sebből vérzik, ha szkeptikus szemmel nézzük. Az evolúció cáfolásába most ne menjünk bele (de bármelyik "bizonyítékát" meg tudom cáfolni a makro-evolúciónak), a hangsúly az elején van. Mégpedig senki nem tud jobbat mondani, mint hogy "megjelent" az élet, vagy "idekerült" - de ha valahonnan idekerült, ott is meg kellett "jelennie". Ez pedig eléggé hasonlít arra, hogy Isten / teremtő / Allah akárki létrehozta az első életformákat.
De ez csak egy példa. Az érdekelne, hogy miért néznek a vallásos emberekre úgy, mintha ők könnyebben manipulálhatóak lennének? Nem veszik észre, hogy őket is rengetegszer megvezetik, tényként állítanak be egyes tudományos mítoszokat (pl.: Kontinens vándorlás mértéke).
Az evolúció a biológia szerves része (ami egy tudomány). Szóval evolucionista helyett hívhatnál tudományistának is minket.
Valamint a fizika, a földrajz (vele együtt a geológia), a csillagászat is tudomány, akiknek valószínűleg ellentmondasz, hiszen mint korábban írtad ("Mármint azok szerint, akik az egész világegyetem keletkezését a véletlen számlájára írták, én nem ebben hiszek, hanem a Bibliában.")
Az egész sorrendet lefedik az imént említett tudományágak, melyeknek írásod alapján ellentmondasz.
"Genezis írójának a teremtés folyamatára vonatkozóan."
Amelynek értelmében az égen egy másik tenger van, nem pedig a világűr...
"Mellesleg az ürülék elásása abban a korban, bármilyen nevetségesnek is próbálod beállítani, nem volt elterjedve."
Időszámításunk előtt 1000 környékén? A babilóniaiak 3000 évvel beelőzték csatornarendszerrel és öblítős vécével, a kínaiak már javában wc papírt használtak, az egyiptomiak már ezerötszáz éve pihentek a nagy piramisok árnyékában, a Mükénéi civilizáció már össze is omlott, és már arról is elfeledkeztek, hogy kik építtették stonhenget. Nekik vajon ki súgott?
"miből gondoljátok, hogy én a tudomány ellen vagyok"
Miután eddig legalább három tudományág képviselőit (fizikusok, biológusok, történelemtudósok) nevezted idiótának, ez logikus következtetésnek tűnt. Arról inkább nem is beszélek, hogy hány vallást nyilvánítottál ostobaságnak, amiért nem a Bibliában hisznek, vagy nem értelmezik szó szerint a teremtések könyvét.
Most nézem, hogy jelenleg legalább hárman vagytok aktívak az én hitnézetem ellen való írkálásban, ráadásul mindhárman leírtátok ugyanazt a hülyeséget, de azért elmomdom, én nem vagyok a tudomány ellen és a Biblia sem. Az, hogy van amiben nem értek egyet az evolúció biológiával, az nem jelenti azt, hogy a tudomány többi területe ellen vagyok. Vagy nektek az evolúció egyenlő a tuomány minden területével?? Mert az eddigi írásotokból nagyon ez jött le. ""Mellesleg az ürülék elásása abban a korban,
bármilyen nevetségesnek is próbálod beállítani,
nem volt elterjedve."
Időszámításunk előtt 1000 környékén? A
babilóniaiak 3000 évvel beelőzték" Oké haver, rágódj csak ezen az egy érvemen a sok közül, a többivel még csak véletlenül se foglalkozz, az a lényeg, hogy találtál az érveim közül egy gyengébbet, amibe bele tudsz kötni, csak hogy attól még a többi ott marad cáfolatlanul.
"Tudtad, hogy ha mindenki a karmában hinne és
buddhista lenne, akkor sokkal jobb hely lenne ez
a világ?" Hát azért a Budhizmos nemhiszem, hogy olyan jó lenne, mint a Biblia alapelvei szerinti élet, de mindegy, ne mennyünk bele, épp elég volt ennyi terlés is egy vitában.
"Hát azért a Budhizmos nemhiszem, hogy olyan jó lenne, mint a Biblia alapelvei szerinti élet, de mindegy, ne mennyünk bele, épp elég volt ennyi terlés is egy vitában."
:D :D :D :D
Megsúgom messze a Buddhizmus a legbékésebb, legtoleránsabb vallás a világon. Az valóban az egyszerűségről, békéről, szeretetről szól.
Nem úgy mint a rabszolgatartással, gyilkosságra való felbújtással tele írkált Biblia...
Értsd már meg, nem lett a többi "érved" figyelmen kívül hagyva csak épp kiragadtuk a legnagyobb ökörséget, hogy szemléltessük mekkora marhaságot írtál.
És csak ismételni tudom magam. Attól, hogy sok dolog akkoriban nem volt köztudott, mégis milyen logika alapján következik, hogy az csak Istentől származhatott?
Ez a szokásos rések istene érv, hatalmas logikai hiba.
Ha jól tudom a görögök nem hittek Istenben mégis egészen magas matematikai ismeretekkel rendelkeztek, amik később jó ideig feledésbe merültek. Hogy lehetséges ez? Vagy Zeusz valójában Isten volt, csak álruhában?
Ezek nem érvek, ez hibás logikai következtetések gyűjteménye.
"Vagy nektek az evolúció egyenlő a tuomány minden területével??"
Itt nem csak az evolúcióról és vele együtt a biológiáról van szó...a csillagászatról, a geológiáról és habár ennek nem vagyok nagy művelője, de találkoztam olyan állítással, melyek a történészeti dolgokkal is ellentmond.
De ha nem mond ellent a Biblia a tudománynak.
-Hogy egyezteted össze az Ősrobbanást a Bibliával?
-Hogy egyezteted össze a Föld 4,5 milliárd éves korát a Bibliával?
Most biológiás dolgokba nem megyek bele.
Istvan35
" Ezzel szemben a Biblia megállta a helyét a tudomány terén, sőt fényévekkel előtte járt."
haaa, mikor ilyet olvasom megértem miért hiszi magát pár ateista intelligensebbnek vallásosoknál.
Bibliának sose volt tudományos mű és sose lesz. Az hogy pár tévképzetekbe szenvedő ember sok mindent bele akar magyarázni a sorokban, nem teszi tudományos művé.
lehet irodalmi, vallásos, történelmi értéke nagy, de tudomámyos értéke egy nagy nulla (főleg a természettudományi).
"Nyilvánvalóan olyanvalakitől, aki a teremtést véghezvitte, tehát Jehova Istentől. "
Jajjjjj...
Rózsaszín szemüveg fel, józan ész kidob a kukában, egy falat varázsgomba be, de így se tudom komolyan venni.
Mózes első könyvében az első fejezet és második fejezet eseményei közt, van "pár" eseménybeli eltérés. nem kell ide irodalom történészeti végzettség, hogy ember furcsálja a dolgokat. két külön ember műve van mesterkélten összerakva.
Itt részletesen kitárgyalva ezek a dolgok, pl a jó dolgok is ki vannak emelve de a rosszak is. Angolul van, remélem nem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!