Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha be van bizonyítva az...

Ha be van bizonyítva az evolúció akkor miért erőszakolják rá az embereket a Bibliára?

Figyelt kérdés

Az egyetemen is kötelezővé akarják tenni a hittant, nem értem miért kell erőltetni a vallást az emberekre.

Bizonyíték az evolúcióra személyesen is megnézhetőek kiállításokon:

http://www.youtube.com/watch?v=Ot1QQJs_uTs

http://www.youtube.com/watch?v=dx_fsPIuI8g

2013. jan. 5. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/164 anonim ***** válasza:
22%

Pár megkövesedett tengeri állat miért is bizonyíték?

Hogyan ellenőrizhető le,hogy fokozatos az egyre fejlettebb állatok megjelenése a rétegekben?Mondani bármit lehet.

2013. jan. 5. 18:03
 12/164 anonim ***** válasza:
58%

Ha több ezernyi különböző tudományos lelet, kísérlet, stb nem bizonyíték, akkor egy régi mesekönyv miért az?

Ha már a "mondani bármit lehet" neked kevés...

2013. jan. 5. 18:08
 13/164 anonim ***** válasza:
23%
Csak annyit, hogy az erkölcstannak semmi köze a hittanhoz. Állítólag az ateistáknak is vannak erkölcseik, ehhez képest itt az ateisták az erkölcs szót egyből a vallással azonosítják. Az erkölcstan kurzusokat ahol van, az etika vagy filozófia kar fogja szervezni.
2013. jan. 5. 18:08
 14/164 anonim ***** válasza:
94%

Senkire nem erőszakolják rá a Bibliát. A kötelező hittan az iskolában pedig arra szolgál, hogy megismerjék a gyerekek a keresztény vallást - hogy fognak-e hinni benne, az úgyis rajtuk múlik, a hitet nem lehet kényszeríteni. Amúgy én sem tartom jó ötletnek a kötelező hittant, mert így csak megutálják és ellenkezést vált ki.

Én katolikus ált. iskolába jártam, és képzeld, az evolúcióról is tanultunk! Persze nem hittanórán, hanem történelemórán. Az csak mese, hogy ilyen helyeken tilos az evolúcióval foglalkozni.

2013. jan. 5. 18:32
 15/164 anonim ***** válasza:
18%

Jaj, már megint. Az evolúció azon részét nem tagadjuk, hogy mindenki fenn akarja tartani a faját/önnön géneit, sem azt, hogy van természetes kiválasztódás meg alklmazkodás. Mi csak azt mondjuk, hogy a folyamatot Isten indította be és felügyelte. Ezt pedig nem tudjátok cáfolni, és nem is kellene vele próbálkozni.

Amúgy a Bibliát és a hitet senkire nem erőszakolják rá, ugyanis nm lehet.

Meg kéne már érteni, nins ellentmondás, csak a kereszténységet cáfolni akarók erőltetik, hogy legyen, mert így lenne egy érvük. De nincs, ugyanis nincs ellentét.

Ha pedig a korokat modjátok: Isten mindenható, befolyásolhatja az izotópok arányát.

2013. jan. 5. 18:47
 16/164 anonim ***** válasza:
69%

"Mi csak azt mondjuk, hogy a folyamatot Isten indította be és felügyelte. Ezt pedig nem tudjátok cáfolni, és nem is kellene vele próbálkozni. "

B@zdmeg, de ennyire hülyék nem lehettek könyörgöm...

És ennek mi köze az evolúcióhoz?

Azt sem tudjátok mit tagadtok!!!

Lefordítom mit írtál, hogy te is megértsd:

"Az egész evolúciót elfogadjuk, csak azt nem, amihez az evolúciónak semmi köze, és ezt az evolúcióval nem is tudjátok majd bizonyítani!"

Komolyan, egy óvodásnak több esze van...

2013. jan. 5. 19:18
 17/164 anonim ***** válasza:
28%

Mi is sajnálunk téged, kedves kérdező. :)))

Mindenki másnak: ilyenkor tessék szépen megkérdezni az aktuális személytől, aki igyekszik minket megmenteni attól, amiről neki halvány lila gőze sincs, hogy ugyan melyik evolúcióra gondolt? Mert hogy több van. :)

Bár a videó alapján el lehet dönteni, de egy csúnya szájú már megint beb@zmegolt csak azért, mert töftöftöf nem pontosította a válaszát, ami amúgy helyes volt.

Mellesleg a kérdező sem, de ők kettős mércével élnek. Szokjátok meg.

2013. jan. 5. 19:32
 18/164 anonim ***** válasza:
25%

O MY GOD

Hogy milyen csúnyán beszél itt valaki, szörnyű.

Nézd kedves Kérdező, Én mint tanú, meggyőződtem, hogy van a teremtésnek az életnek forrása.

ez a valaki, aki az életet létre hozta, Jézuson keresztül azt a parancsot adta, hogy menjek és végezzek el egy feladatot.

Én elmegyek elmondom amit kell és ha valakit nem érdekel elköszönök, és megyek tovább.

SOHA DE SOHA NEM KÖTELEZTEM SENKIT ARRA HOGY VALLÁSOS LEGYEN AZ "ÉN" PARANCSOMRA, DE MÉG A TEREMTŐNEK SEM KELL OLYAN EMBER AKI NINCS MEGGYŐZŐDVE RÓLA, Ő SENKIT NEM FOG KÖTELEZNI...

2013. jan. 5. 20:18
 19/164 anonim ***** válasza:
100%

Honnan veszitek a kötelező hittant, bazzeg? A nem vallásosaknak nem lesz hittan, csak erkölcstan, és ott csak futólag foglalkoznak a kereszténységgel.

2013. jan. 5. 21:14
 20/164 A kérdező kommentje:
Engem nem kell sajnálni. Banánkoktélt iszok és agyba főbe szexelek. Élvezem az életet :D
2013. jan. 5. 21:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!