Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha be van bizonyítva az...

Ha be van bizonyítva az evolúció akkor miért erőszakolják rá az embereket a Bibliára?

Figyelt kérdés

Az egyetemen is kötelezővé akarják tenni a hittant, nem értem miért kell erőltetni a vallást az emberekre.

Bizonyíték az evolúcióra személyesen is megnézhetőek kiállításokon:

http://www.youtube.com/watch?v=Ot1QQJs_uTs

http://www.youtube.com/watch?v=dx_fsPIuI8g

2013. jan. 5. 16:35
 131/164 anonim ***** válasza:
100%
Ne légy olyan szigorú magadhoz. A tartalom sokkal inkább nem állta meg a helyét, mint a stílus.
2013. dec. 1. 17:50
 132/164 anonim ***** válasza:
0%
gyakori, mondd inkább azt, nem tetszik a tartalom. akkor legalább őszinte lettél volna magadhoz (is)
2013. dec. 1. 18:13
 133/164 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszik a tartalom. Rég nevettem ilyen jót.
2013. dec. 1. 18:20
 134/164 anonim ***** válasza:
0%

***gyakorivalasz2 válasza:

"Ha igaz lenne a csak evolúció, akkor a kezdetektől kezdve, a mai napig is keletkezne élet."

Ha nem csak a Földre érted, akár keletkezhet is.

Ha csak a Földre, akkor természetes, hogy nem keletkezik. A szükséges anyagokat felélik a már meglévő élőlények, egy újonnan létrejövő élőlény-kezdemény pedig három milliárd éves evolúciós hátrányból indulna.

Igen a Földre értettem.

Igen 3 milliárd évvel ezelőtt volt az első teremtő aktusa a Föld Energiájának.

A következő élet teremtése óta, amelyik szintén nem egyszerre keletkezett, hanem lépésről-lépésre" igen is miért nem folytatódott az élet alkotása, attól kezdve is, időben belefért volna hogy az élet keletkezése folytatódjon- De nem igy történt megállt azoknál a fajoknál amelyek ma benépesítik a Földet

2013. dec. 1. 22:16
 135/164 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el még párszor amit írtam, értelmezd.
2013. dec. 1. 22:25
 136/164 anonim ***** válasza:
0%

az hogy a addig keletkezett élet szaporodott az egy teljesen más lapra tartozik. A lényeg az hogy befejeződött a teremtő aktus a többit elvégezte a fejlődés és alkalmazkodás. De új faj nem keletkezett a kezdetek óta!

Mind addig amíg se a tudomány se a vallásos spekulációkat nem hagyják abba és nem gondolkodnak el végre hogy minek köszönhetően keletkezett az élet ITT a Földünkön, addig semmit se fognak megérteni a Földünk pusztulásának az Okáról,se pedig az élet keletkezéséről se az élet megmentéséről, ami viszont veszélyben lesz a jövőben.

2013. dec. 1. 22:25
 137/164 anonim ***** válasza:
55%

Vidiripi

"A lényeg az hogy befejeződött a teremtő aktus a többit elvégezte a fejlődés és alkalmazkodás."

Ez alatt azt érted hogy a beleépült információ alapján történő reprodukció?

2013. dec. 1. 22:32
 138/164 anonim ***** válasza:
0%

Igen Vidiripi úgy értem, hogy a második teremtő aktus amikor befejeződött, utána nem lett újabb és újabb faj csak úgy magától. Ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy egy tudatossá lett teremtő aktus hozta létre a 2. életet a Földön.

az az élet pedig, ami teremtve lett, a saját tudatának, alkalmazkodni és változni képes tulajdonságának köszöngetően, fejlődött és tökéletesedett. Valahogy úgy mint az emberi faj tudás, - a kő-szikrától, az atombombáig..c.c..c

2013. dec. 2. 23:24
 139/164 anonim ***** válasza:
Na jó, én egyre kevésbé tudom, miről is beszélsz...
2013. dec. 3. 10:15
 140/164 anonim ***** válasza:
12%

i nem értesz Gyakori2?

Nézzük a vallásokat- azt állítják, hogy Isten teremtette az életet aztán befejezte és visszatért az univerzumba amit szerintük szintén ő teremtett.

A tudomány azt mondja és tanítja is, hogy az élet a tengerben keletkezett majd kijött a partra és ott az evolúciós képességének köszönhetően az emberig keletkezett és aztán több faj nem lett megállt (!) további fajok keletkezése.-- az életnek ma is látható leszármazottai élnek, és szaporodnak azóta is.

A vallások tézise az ott sántít, hogy fogalmuk sincs arról ki volt a teremtő, ki volt az ő Istenük. S hogy ne is kelljen bebizonyítani, ezért kiküldetésbe helyezték jó messzire és a probléma megoldott lett.

Ha viszont elhisszük a tudományos tézist, az viszont ott sántít, hogy ha valami csak úgy magától keletkezik, akkor mi okozta ennek a keltezésnek a leállását?-- hisz az lenne a természetes, hogy a keletkezés, folyamatos lenne és a majomember után további több és még tökéletesebb faj keletkezett volna-- mert ugye bár, az ember nem valami hibátlan végeredmény.... miért állt csak úgy le a további élet faj keletkezése vagy differenciálódása? szóval ez az ami sántít a tudományos feltételezésbe.

Olyan okosok a delfinek miért nem másztak ki a szárazra pl. és növesztettek volna az uszonyok helyett lábat, lett volna épp elég idejük rá nem igaz?

2013. dec. 3. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!