Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg vannak olyan emberek,...

Tényleg vannak olyan emberek, akik ezzel bizonyítják, hogy a világ véletlenül alakult ki?

Figyelt kérdés

Ha egy majom egy számítógépen nyomkodja a billentyűket folyamatosan, akkor lehetséges, hogy egyszer egy könyvet fog létrehozni, ami értelmes.

Na már most, ez azt jelentené, hogy a világok folyamatosan jönnek létre össze-vissza valami ismeretlenben. És ebben az esetben is kellene egy output.

Tehát nem kapnuk választ, hogy ki az a majom, honnan van, miért nyomkodja a billentyűket és azok micsodák, honnan vannak stb...

Nem tudom, hogy miért jutott most eszembe ez.

Nem biztos, hogy a világ kialakulását magyarázzák így, de akkor mit? (ha valaki tudja a választ, annak megköszönöm)

Persze erre lehet azt mondani, hogy semmi sem magyarázza, hogy értelmes teremtőre lenne szükség.

De aki ezt mondja, akkor nyílván ismeri az igazságot és le tudja vezetni pontosan.

Tudom az sincs bebizonyítva, hogy szükséges egy tervező (habár én inkább erre szavazok).

Gondoltam kiírom a kérdést egy kis vita kedvéért:)

2012. dec. 24. 23:41
 41/96 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat, az előző kommentemben 10 lenyomást írtam, de négyet akartam. Először 10 betűs szavakat akartam példának hozni, de rájöttem, hogy a 101 a tizediken túl nagy szám lenne, nem tudná kiírni a számológép, ezért váltottam 4 betűre. :)
2012. dec. 29. 22:26
 42/96 anonim ***** válasza:
19%

"Itt nem az a kérdés, hogy kivitelezhető-e a dolog. Sokkal inkább az elmélet a fontos."

Tehát nem az igazság számít, hanem a hitetek? Mondom, lehet, hogy fel lehet írni "okos" és nagy számokkal, de az, hogy össze-vissza leütött billentyűzettel begépelem a világ összes nyelvén az ember tragédiáját végtelenben, nem az jelenti, hogy előfordul minden variáció, hanem az, hogy végtelenszer szerepel a maszlag. Lehet, hogy véletlenül előfordul egy-egy értelmes (lefordítható) szó, de nem fog összejönni SOHA az Ember Tragédiája SEMMILYEN nyelven sem. Ha nem tudod józanul felfogni, kiszakadva a vallásodból, akkor sorry, hogy eddig is feltartottalak.

2012. dec. 30. 09:40
 43/96 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem vallás, ez matematika. Nem tanultál kombinatorikát, valószínűség számítást? 1 millió színes golyót sem fog senki egy zsákból kihúzkodni, még is foglalkozunk a problémával. Nem hit kérdése, hanem matematika. Nyilván nem fog senki egy majmot rávenni, hogy gombokat nyomkodjon, pláne nem végtelen alkalommal. Ez egy elméleti kérdés. De ha ennyire le vagy ragadva a majomnál, akkor legyen egy számítógép, ami képes arra, hogy másodpercenként 1 millió alkalommal véletlenszerűen generáljon 50 ezer karaktert. Ez kivitelezhető. Matematikai tény, hogy bár igen igen kicsi a valószínűsége, még is van egy pici esély, hogy éppen az Ember tragédiáját generálja a számítógép. Tényleg nem érted?
2012. dec. 30. 10:38
 44/96 anonim ***** válasza:
100%

"de nem fog összejönni SOHA az Ember Tragédiája SEMMILYEN nyelven sem."

Ez nem igaz. Ha csak magyarul fogadjuk el az ember tragédiáját, és az mondjuk 50 ezer karakterből áll, és egy 101 gombos magyar billentyűzeten próbálkozunk, akkor a valószínűség 1/101 az 50 ezrediken az esély, hogy éppen az ember tragédiáját gépeljük be. Ez nem 0.

2012. dec. 30. 10:43
 45/96 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy, ha meg nem sértelek, hányadikba jársz?
2012. dec. 30. 10:46
 46/96 anonim ***** válasza:
17%

Ha az iskolánál tartasz, akkor valószínűsítem, hogy kor szerint az apád lehetnék. Nekünk már középiskolában kellett az integrálással és a deriválással foglalkoznunk. Matematikailag lehet, hogy van rá esély, mint mondtam is már, viszont a valóság az, hogy ennek nulla az esélye arra, hogy a számítógép akárcsak 100 egymás utáni értelmes mondatot generáljon. Nulla, és nem az x a millió valahányadikon. Tudod, majd egyszer talán rájössz, hogy az elméletben és a gyakorlatban sokszor nincs átfedés. De hidd el, sok ember rájött már az élet megmutatja, hogy nem vagyunk ám akkor agytrösztök, mint gondolnánk.

A részemről ezt a témát lezártnak tekintem, mivel jó ideje nem beszélünk másról, hogy: de nem, de igen, de nem, de igen, de nem... Ha felmerül más megnyilvánulás, akkor reflektálok ahhoz, de ehhez a "semmihez" már nem.

Az én apostolom azt mondta, hogy a balgatag vitát kerüljük. Ha szerinted nem az, akkor szólj, de szerintem ez az.

Sziasztok

2012. dec. 30. 10:57
 47/96 anonim ***** válasza:
100%

26 vagyok, de lehet, hogy lehetnél az apám. Nem tudom. Ha tanultál határérték számítást, és ezek szerint kombinatorikát, akkor nem értem, hogy mondhatod, hogy 0, mikor nem 0, csak egy nagyon kicsi szám. Te szimplán eltekintesz ettől a számtól, ami egy matematikus beállítottságú embertől elég durva hozzáállás. Így tényleg kár vitatkozni.

Üdv!

2012. dec. 30. 11:03
 48/96 anonim ***** válasza:
80%

Nagyjából bizonyítja az evolúciót, illetve a fejlődés folyamatát..

Az a majom makogott egy szót. Az ősembernek már volt szegényes kifejezése. Az első emberek talán már le is írtak valamit, persze ékírással. Aztán jött Gutemberg és ma a laptop.

Nem egyből könyv íródott, hanem lépésről lépésre bonyolódtak a dolgok, halmozódtak az ismeretek.

Az ember tragédiájához Madách kellett, ahhoz Te sem vagy elég.

Gyakorlatilag mindez áll az élet kialakulására is.

2012. dec. 30. 11:21
 49/96 anonim ***** válasza:
21%

Belevetted a számításba, hogy az Ember Tragédiája (vegyük) 5 millió karakternek, mekkora az esélye, hogy a rendben leírt karakterek közé beékelődjenek oda nem való karakter? És mekkora az esély arra, hogy több oda nem illő karakter ékelődjön be úgy, hogy értelmetlenné tegyenek szavakat, mondatokat? Ez nem matematika, józanság :) És mekkora az esélye, hogy értelmetlen szavak között milyen kombinatorikával lehetnek megbújva értelmes mondatok az Ember Tragédiájából? És mekkora az esélye, hogy a több százezer mondat helyes sorrendben legyen és egyetlen mondatpár se legyen összekeverve? És mekkora az esélye annak, hogy a sok mondat között x mondatpár legyen összekeverve? És mindezt a valószínűség számítási halmazt önmagával osszad természetesen minden variációban.

Ez a végtelenben is nulla, nem kicsi szám. Hanem a legkisebb szám, amit valaha is el tudsz képzelni, úgy hívják, hogy nulla.

Talán tényleg rájöhetsz idővel, hogy amit elképzelsz, nem biztos, hogy párhuzamban van azzal, ami a valóság.

Szia

2012. dec. 30. 11:21
 50/96 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a végtelenben is nulla, nem kicsi szám. Hanem a legkisebb szám, amit valaha is el tudsz képzelni, úgy hívják, hogy nulla."

Felsoroltál még dolgokat amiket bele kell venni, de ez akkor sem nulla...

NAGYON KICSI, de koránt sem nulla, csak egy nullához közeli szám. De a végtelenben ez az eltérés igen is sokat számít. Ha azt mondanánk, hogy van 100 év rá, akkor valóban esélytelen. Még talán 1000 év alatt is.

De a VÉGTELENBEN nem az.

De ha gondolod, gyere be az ELTE-re, van külön matematika tanszék és keresek neked ott pár elismert, világhírű matematika professzort, aki ezt megerősíti.

2012. dec. 30. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!