Tényleg vannak olyan emberek, akik ezzel bizonyítják, hogy a világ véletlenül alakult ki?
Ha egy majom egy számítógépen nyomkodja a billentyűket folyamatosan, akkor lehetséges, hogy egyszer egy könyvet fog létrehozni, ami értelmes.
Na már most, ez azt jelentené, hogy a világok folyamatosan jönnek létre össze-vissza valami ismeretlenben. És ebben az esetben is kellene egy output.
Tehát nem kapnuk választ, hogy ki az a majom, honnan van, miért nyomkodja a billentyűket és azok micsodák, honnan vannak stb...
Nem tudom, hogy miért jutott most eszembe ez.
Nem biztos, hogy a világ kialakulását magyarázzák így, de akkor mit? (ha valaki tudja a választ, annak megköszönöm)
Persze erre lehet azt mondani, hogy semmi sem magyarázza, hogy értelmes teremtőre lenne szükség.
De aki ezt mondja, akkor nyílván ismeri az igazságot és le tudja vezetni pontosan.
Tudom az sincs bebizonyítva, hogy szükséges egy tervező (habár én inkább erre szavazok).
Gondoltam kiírom a kérdést egy kis vita kedvéért:)
Vagy nem.
Viszont mi nem a végtelenben élünk. Volt kezdete, és nem a végtelenben. Viszont ezt a hatost nem egyszer kellett egymilliószor egymás után kidobni, hanem rengetegszer. Ha leturmixolsz egy békát, akkor ott van az élethez szükséges összes alkotóelem, de hiába viszel bele bármekkora energiát végtelenszer, soha nem fog összeállni semmilyen élet belőle. Robbanthatsz atomot, kézigránátot, mikrózhatod végtelenszer, soha nem lesz belőle semmi, csak egy trutyi nulla élettel. Senki nem tud értelmes könyvet írni értelem nélkül. Sem majom, sem analfabéta. Hiába nyomkodom végtelenszer a billentyűzetet, soha nem fog kijönni az ember tragédiája angol nyelven, mert nem tudok angolul, és nem tudom szó szerint az ember tragédiáját.
"Vagy nem."
Ez nem így működik...
Ennek semmi köze nincs a békák felélesztéséhez, ez tiszta statisztika, azaz matek. (Ráadásul elméleti.)
"Hiába nyomkodom végtelenszer a billentyűzetet, soha nem fog kijönni az ember tragédiája angol nyelven, mert nem tudok angolul, és nem tudom szó szerint az ember tragédiáját."
De, ha végtelen sok időd van, akkor kijön a világ összes nyelvén, ráadásul korlátlan számban.
Ezt nem érted meg úgy látszik, de hiába magyarázzuk.
"De, ha végtelen sok időd van, akkor kijön a világ összes nyelvén, ráadásul korlátlan számban."
Soha, ugyanis végtelen idő alatt sem lenne meg, úgy látom, nem nagyon érted...:) A végtelen nem azt jelenti, hogy végtelen idő alatt minden variáció végigfut. Végtelen idő alatt sem húzzák ki egymás után 1000000-szor az ötöslottón az 1,2,3,4,5-öt. Matematikailag lehet, hogy kifejezhető, de a gyakorlat és az elmélet nem mindig ugyan az. Lesz@..m, hogy papíron mi jön ki, ostobaság azt hinni, hogy a világ összes nyelvén kijön az ember tragédiája végtelen idő alatt. Végtelen idő alatt végtelen számú kriksz-kraksz jön ki, nem egyéb. Hiába megy el a tornádó végtelenül sokszor a szeméttelep felett, soha nem rak ki egy működő vadászrepülőt, hanem kirak egy végtelen számú káoszt. Érted? A végtelen idő nem ad lehetőséget egy működő vagy egy képtelen dologra, hanem egy végtelen számú káoszra, és semmire ad lehetőséget. Ez a valóság, amit te mondasz, az hazugság. Hazugság magadnak és hazugság a számokkal.
Tegyük föl hogy előbb-utóbb kijön az ember tragédiája angol nyelven.
De mi lessz az addig legépelt értelmetlen szavakkal?
Na ti baromira nem vagytok tisztában a végtelen fogalmával...
Inkább felejtsétek el, egyszer majd talán megértitek.
Nem, csak halál fölöslegesen magyarázok nektek.
Fel úgysem fogtátok eddig sem.
És itt már jön a jó öreg ti nem értiitek trükk.
Ne adj kitérő válaszokat.
Mi lessz az addig legépelt értelmetlen szavakkal?
Érdekes,hogy pont azok nem ismerik a végtelen fogalmát akik az örök életre vágynak.
Azok akik azt mondják nem lehetséges bizonyítsák. Milyen fizikai, matematikai, kémiai akadálya van annak,hogy véletlen karakterekből kijöjjön egy szó, vagy 10 vagy 1000vagy 50000 hosszú értelmes kar. lánc. Melyik az a szám amire azt mondod,hogy nem jöhet ki. A valószínűség számítás után hány % tekinthető abszolút 0-na?
@Nemvagyok: Köszönöm.
Mi lesz velük?
Ez nem alkotja a feltevés részét.
Például random, néha kiürül az addig leírt szavak listája.
Na ez megfelel?
Fölösleges ezt így csavarni, akkor sem lesz igazad.
De örülök, hogy próbálkozol olyan gondolatokat cáfolni, amit nálad SOKKAL okosabb és több ember alkotott és bizonyított már. De hajrá, lehet mindenki hülye, csak te vagy okos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!