Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten volt előbb, vagy a nagy...

Isten volt előbb, vagy a nagy ősrobbanás?

Figyelt kérdés

istennek meg kellet előbb születnie ahhoz, hogy létre hozza a világot. Tehát már eleve volt világ. Isten pedig nem csak úgy hipp-hopp megtermett valamiből és világot tervezett.

Isten megteremtette Ádámot és Évát. De előtte a kőkorszakban voltak még dinoszauruszok és majomemberek. Ezt mivel lehet magyarázni? Aztán jött a hatalmas meteor, és így kipusztultak a dinoszauruszok. És ez mind Ádám és Éva előtt volt. Én meg nem hiszem, hogy isten teremtette volna a dinoszauruszokat meg a majomembereket.

Mégegy felvetés, hogy mostani (a mi időnkben) érkező meteoritokban is találnak idegen organizmusokat, amik fagyott állapotban vannak a kőzetekben (meteoritok).

És ez az ősrobbanás még a római, görög, egyiptomi istenek előtt volt.

2012. dec. 3. 15:59
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Az pedig képtelenség, hogy isten újrateremtette a világot. És így lett Ádám és Éva a dinoszauruszok és a majomemberek után. Mert nem a világ vagy a földünk pusztult el, hanem csak a rajta élő dinoszauruszok és majomemberek.
2012. dec. 3. 16:04
 2/33 A kérdező kommentje:
Az ősrobbanás elmélet jóval reálisabb, mint a Bibliában leírtak.
2012. dec. 3. 16:05
 3/33 A kérdező kommentje:
Ez egy bizonyíték, ami kimutatja, hogy a bibliában leírtak, valamint isten nem létezik és semmiféle isten: római, görög, egyiptomi sem.
2012. dec. 3. 16:09
 4/33 anonim ***** válasza:
97%
Zseniális vagy. Szerintem jövőre te kapod a Nobel-díjat. És az a rendkívül összefüggő és logikus okfejtés, amit leírtál, az meg egyszerűen káprázatos. Lángeszed fáklyaként világítja be a Valláskritika kategóriát. Gratulálok.
2012. dec. 3. 16:12
 5/33 anonim ***** válasza:

Avagy melyik volt elöbb, a tyuk vagy a tojas? :D

Isten, ösrobbanas - elterö velemenyek, ki ebben hisz, ki abban, ki egyikben sem, ki mindkettöben. Utobbiak csak a velemenyüket irjak, most szubjektiv velemenyeket akarsz hallani?

Szerintem az elet örök, azaz Isten van/volt/lesz. Az idö nem a földi ertelemben vett idö, az ösrobbanas meg csak földi ertelemben ertelmezhetö. Ha jol tudom, az ösrobbanas maga az elet kialakulasa,kezdete, tehat akkor egy idöben.

2012. dec. 3. 16:25
 6/33 A kérdező kommentje:

Ha jol tudom, az ösrobbanas maga az elet kialakulasa,kezdete, tehat akkor egy idöben.

Így van, és isten nem létezik, meg semmiféle isten!

2012. dec. 3. 16:37
 7/33 anonim ***** válasza:

Földi ertelemben vett idö szerint igazad van! Akik az örök eletben hisznek, eszerint a földi idöszamitas illuzio (mult, jelen, jövö egy idöben van), igy akkor az ösrobbanas is illuzio.

7.

2012. dec. 3. 17:14
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan okos volnál, mint képzeled, tudhatnád, hogy nem volt olyan, hogy "ősrobbanás előtt". Tehát a kérdésed is értelmetlen.
2012. dec. 3. 17:16
 9/33 anonim ***** válasza:
4%

Nos Én vagyok akinek privátot is küldtél.

Hát nem mozogsz nagyon otthonosan a fizikában és a matematikában sem.

A robbanás, sohasem egyesít elemeket inkább roncsol, szét választ.

Mint a privátban írtam neked, a teremtő kifogyhatatlan energiával rendelkezik, és végtelen az élete.

Ő a megfelelő anyagokat át alakította és életet hozott létre.

Nem robbantással, hanem a megfelelő mennyiségű anyagok, "egybegyúrásával"

Ha csak a tejút rendszert megnézed, ott olyan rendezettség uralkodik, hogy a véletlen kialakulása 10-a 100milliómodikon vagy is 0. nulla.

Még a hold is szépen ott van ahol kell lennie, ez az égi test, mint hű Tanú az égen némán is beszél a teremtőjéről.

Nem lehet véletlen a föld 23.4 dőlés szögben való forgása sem. mert ha össze vissza forogna akkor a bolygó egyik felén megfagynának az élő lények a másik felén meg elégnének, a Nap több mint 15 billiárd hőfokától, ami megint csak megfelelő távolságra van a földtől.

Ez nem lehet a véletlen műve, és az élet többi szépségéről nem is beszélünk.

De mondjuk a Király lepke. évente 3000 km-ert tesz meg, iránytű nélkül...

Nekünk embereknek meg szükségünk van GPS-re

na erről ennyit...

2012. dec. 3. 18:33
 10/33 anonim ***** válasza:

És azok az anyagok, amiket a teremtő egybegyúrt, hogy jöttek létre?

A világűr tágulását mivel magyarázod?

2012. dec. 3. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!