Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg vannak olyan emberek,...

Tényleg vannak olyan emberek, akik ezzel bizonyítják, hogy a világ véletlenül alakult ki?

Figyelt kérdés

Ha egy majom egy számítógépen nyomkodja a billentyűket folyamatosan, akkor lehetséges, hogy egyszer egy könyvet fog létrehozni, ami értelmes.

Na már most, ez azt jelentené, hogy a világok folyamatosan jönnek létre össze-vissza valami ismeretlenben. És ebben az esetben is kellene egy output.

Tehát nem kapnuk választ, hogy ki az a majom, honnan van, miért nyomkodja a billentyűket és azok micsodák, honnan vannak stb...

Nem tudom, hogy miért jutott most eszembe ez.

Nem biztos, hogy a világ kialakulását magyarázzák így, de akkor mit? (ha valaki tudja a választ, annak megköszönöm)

Persze erre lehet azt mondani, hogy semmi sem magyarázza, hogy értelmes teremtőre lenne szükség.

De aki ezt mondja, akkor nyílván ismeri az igazságot és le tudja vezetni pontosan.

Tudom az sincs bebizonyítva, hogy szükséges egy tervező (habár én inkább erre szavazok).

Gondoltam kiírom a kérdést egy kis vita kedvéért:)

2012. dec. 24. 23:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 anonim ***** válasza:
53%
Isten?
2013. jan. 4. 14:54
 92/96 anonim ***** válasza:
48%
Jól van Jeromos, meggyőztél minket, egy szakállas öregúr szellentette a világot, mert babot evett előző nap.
2013. jan. 4. 17:11
 93/96 Cs. Jeromos ***** válasza:
20%
érvek fogytán marad az ironizálás... ugye?
2013. jan. 4. 17:43
 94/96 anonim ***** válasza:
100%
Jeromos egy végtelen dolog, ami létezik: univerzum.
2013. jan. 4. 20:49
 95/96 anonim ***** válasza:
Én nem ironizálok, komolyan megvilágosodtam, hogy a világunk egy fing.
2013. jan. 4. 21:50
 96/96 anonim ***** válasza:
92%

Kedves cs jeromos!

Nagyon örülök, hogy ilyen kiválló érveket találsz isten léte ellen.

Valóban, a végtelen, amelyben Isten léte van, pusztán irracionális elképzelés, a bizonyíték jó.

Valóban, semmi nem bizonyítja a tervezést, amely a számtalan variációk egyike , matematikailag szinte esély sincs rá, annyi a más lehetőség mellette.

Nyugodtan elvethetjük, mint valószínűségében nullához tartó esélyt.

Okos vagy, az érv kitűnő

2013. jan. 5. 00:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!