Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan térithető meg egy...

Hogyan térithető meg egy Jehova Tanúja? Azonkivül h sokat kell imádkozni értük

Figyelt kérdés
ha konkrétan volt Jehova Tanúi is irnának, annak nagyon örülnék
2009. júl. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:

Sehogy.

-jehovatanúi egy álkeresztény szekta egy bűnöző alapította.

-Teremhet-e a rossz fa jó gyümölcsöt?

-Ők a korporatív Antikrisztus.

-Jézus azt mondta; Nem az egészségesnek kell az orvos, hanem a betegnek, jehovatanúi pedig kiközösítik a "beteget". (bűnöst)

2009. aug. 11. 14:11
 62/77 A kérdező kommentje:

kedves NIBO, nem tudom h hol vehetnénk fel a kapcsolatot,itt ezen az oldalon vagy hol?

az Úr áldja mindannyiotokat

2009. aug. 11. 18:25
 63/77 A kérdező kommentje:
nem elég ha csak privát mailben elkuldod?
2009. aug. 11. 18:26
 64/77 anonim ***** válasza:
7%

(Filippi 2:6) aki, noha Isten formájában létezett, nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen

Kedves kérdező, idézted a fenti verset és olyan szépen el is döntötted, hogy az a háromságot bizonyítja, hogy "öröm" volt olvasni.

Így most én is leírtam a pontos fordítás szerint, ez hogyan hangzik, de azt is hozzáteszem, hogy miért?

Filippi 2:5, 6

A Kár. szerint így hangzik: „az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, a ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.” (A Csia és az ÚRB hasonlóképpen fogalmaz. A Kat.-ban ez olvasható: „az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell.”)

Az ÚV azonban így adja vissza a részlet második felét: „aki, noha Isten formájában létezett, nem foglalkozott az elbitorlás [görögül: har·pag·mon′] gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen.” (Az angol RS és TEV is ugyanezt a gondolatot közvetíti.)

Melyik gondolat illik bele a szövegkörnyezetbe? Az 5. vers azt tanácsolja a keresztényeknek, hogy az ott említett területen utánozzák Krisztust. Vajon felszólíthatók arra, hogy ’ne zsákmánynak’, hanem jogosnak tekintsék ’azt, hogy Istennel egyenlők’? Semmiképpen sem! Viszont utánozni tudnak valakit, aki „nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen” (ÚV). (Vesd össze: 1Mózes 3:5.) Ez a fordítás azzal is összhangban van, amit maga Jézus Krisztus mondott: „az Atya nagyobb nálam” (Ján 14:28).

A The Expositor’s Greek Testament ezt írja: „Nem találunk egyetlen olyan írásszöveget sem, ahol a [har·pa′zó] vagy valamilyen képzett alakja [beleértve a har·pag·mon′ formát is] ’birtokol’, ’visszatart’ értelemben szerepelne. Kivétel nélkül ’bitorolni’, ’erőszakkal elvenni’ jelentéssel fordul elő. Nem megengedhető tehát átsiklani a helyes értelmű ’elragad’ kifejezésről egy olyanra, amely teljesen más jelentésű, azaz ’erősen fog’” ([Grand Rapids, Mich.; 1967] W. Robertson Nicoll szerkesztésében, III. köt., 436—7. o.)

Ez csak egy példa arra a próbálkozásra, mely a Bibliában nem létező háromságot igyekszik belecsempészni az Írásokba. Rengeteg ilyen álérv van, de ettől még nem lesz igaz, az ami hamis.

Egy másik helytelen fordítási hiba a Róma 9:5-ben olvasható, ahol szintén olyan módon ügyeskedett sok fordító (nem mind), hogy Jézust a Mindenhatónak képzeljük.

De egy kicsit tovább kell olvasni és megnézni a Róma 15:5, 6-ot. És láss csodát, egyből világos lesz, hogy a Róma 9:5 nem lehet igaz!

És ez csak két példa, de mutatok egy oldalt, ahol minden általad is felhozott versre logikus választ kapsz, a háromság mítosza nélkül:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2009. aug. 13. 18:24
 65/77 anonim ***** válasza:
27%
Ugyan miért is kéne megtéríteni? Miből gondolod,h az a magyarázat amit neked adnak az a helyes és nem az amit a Jehova Tanúi mondanak? Egyikre sincs gyakorlatilag bizonyíték. Valljuk be ez egy eléggé olyan kérdés ami miatt nem szeretik a keresztényeket. Nem kell mindenkit megtéríteni még akkor sem ha úgy gondolod,h te őt ezzel megmented. Mindenkinek saját magának a hitet felépítenie, nem másokat követni birka módjára.
2009. aug. 13. 18:30
 66/77 anonim ***** válasza:
0%
Neki az az igaz, neked ez, imádkozással meg nem mész semmire, már csak a Biblia tanai szerint sem, ugyanis szabad akarat, isten nem fog beleszólni, hogy mit gondoljon.
2009. aug. 13. 22:44
 67/77 anonim ***** válasza:
8%
Atya ég, nektek nincs jobb dolgotok, mint mindenféle szent írásból másolni? Önálló gondolataitok nincsenek? Hova lett a szabad akarat?
2009. aug. 13. 22:50
 68/77 anonim ***** válasza:
0%

A szabad akarattal nincs semmi baj! Néhány nagyon elvakult, gyakran a világtól is elvonult, valamely karizmatikus ember által vezetett kis csoporton kívül, nem nagyon jellemző az a fajta "teljes alávetettség" egy ember irányában, amitől itt riogatni szokás.

Szerintem gyakran keverik viszont a szabad akaratot, az elvtelenséggel, megalkuvással, túlzott engedékenységgel, melyek nem biztos, hogy erényes tulajdonságok.

A szabad akaratot túl gyakran használják fel a rosszra.

Ettől még persze alapvetően fontos dolog, de a másik végletbe sem érdemes esni, amikor úgymond a "saját kezünkbe" vesszük a sorsunkat, minden erkölcsi irányítás nélkül, mondván hogy pl. a Biblia erkölcse már rég elavult, és "majd én felállítom a saját normáimat".

Csakhogy egyre többen ezt teszik! Ez olyan, mintha a közlekedésben mindenki a saját szabályai szerint akarna autózni, motorozni. Nem vesszük észre, de a világ nagyon sok rákfenéje az egyre több kiskapu miatt van! Ma már semmi sem egyértelmű, minden egyre átláthatatlanabb.

Az emberek kezdik semmibe venni az alapvető erkölcsi szabályokat, mintha nem lennének.

Egy biztos, aki ismeri Jehova Tanúit, az jól tudja, hogy a Bibliai igazságok terén nagyon képzettek. Ők pontosan tudják, hogy mit, miért tesznek, vagy hisznek! Ezért írtam néhány kommentel feljebb a háromság kritikájának szánt válaszomat. A kérdező meggyőződése, hogy a Tanúk ezt (is) rosszúl tudják, és hogy ők a vezetőiktől elvakított, szerencsétlen emberek, akiket csak "kihasználnak".

Persze, ez az infó terjed, de mégis milyen furcsa, hogy gyakorlatilag, ha Bibliai tanításról van szó, akkor mindig meg tudják védeni az igazukat, még akkor is, ha gyakran nem írják ki, hogy ezt és ezt a választ egy Jehova Tanúja adta! Nagyképűen hangzik - sajnálom - de igaz, hogy a Tanúk általában sokkal szélesebb látókörrel rendelkeznek, mint ahogy sokan hiszik.

Jehova Tanúi jó okkal, alaposan kutatják, és figyelik a világot mindenféle szempontból, csak el kell olvasni az Őrtorony folyóiratuk célját a belső borítón, és kiderül miért?!

2009. aug. 14. 00:51
 69/77 anonim ***** válasza:
0%

A KÉRDEZŐ 08-04 12:10-es kommentjéhez.

Ezt pl. az egyik válaszoló bemásolta a fent (18:24) említett kérdéshez, ahol válaszoltam is rá. Érdemes megnézni.

2009. aug. 14. 01:07
 70/77 A kérdező kommentje:

minden váaszolónak nagyon köszönöm h irtatok, de már kezdek nagyon belefáradni az ijen biliai versek ugrálásaiba, nem értem h ha tényleg bizonyitani akartok, akkor miért nem azt cáfoljátok meg amit én már leirtam, mert eddig ez nem történt meg...

imádkozni pedig nem felesleges-főleg a Biblia mondja h az igazságoisak könyörgései nagyon hasznosak...

Kedves Jehova Tanúi: soha nem mondtam azt h Jézus nagyobb lenne az Atyjánál- amit azt elolvastam a kommentben arrol az oldalrol amit megadtal (Az OSZ Istene - Jézus)...ez teljesen fölösleges volt kommentálni mert egyikőnk se hiszi ezt- ha esetleg akad mégis ijen ember akkor az fényévekre van az igazságtol...

Tudom h Jézus feje az Atya, hisz ezt teljesen nyilvánvalóan megmutatja nekünk a Biblia...

amit olvastam , h (idézem): Ha Jézus egyidejűleg emberi és isteni lett volna, akkor nem lehetett volna elmondani róla, hogy „kissé alacsonyabb rendűvé tétetett az angyaloknál” (Zsidók 2:9; Zsoltárok 8:4, 5 [8:5, 6, Károli]).

- mint tudjuk emberi létformában volt...igaz?de viszont ti magatok irjátok a forditásotokban h "isteni létformában volt" ...tehát akkor most ez teljesen ellent mond a következtetésnek h nem lehet rola elmondani h alacsonyabb lett az angyaloktol- természetesen alacsonyabb volt tőlük mig emberi formában volt itt a földön...gondolom ezzel egyet értetek- de akkor mi van a ti forditásotokkal h "isteni létformában volt"?

a másik dolog:" Bár a Zsoltárok 97:7. versét, amely az Isten imádatáról szól Pál a Zsidók 1:6-ban Jézusra alkalmazza, Pál mégis rámutatott, hogy Jézus „az ő [Isten] dicsőségének a visszatükröződése és lényének pontos képmása” (Zsidók 1:1–3). Így az angyalok által az Isten Fiának bemutatott bárminemű „imádat” viszonylagos, és Jézuson keresztül a Teremtőnek szól.

- itt saját magatok állitjátok h Jehova Isten teljes lényének PONTOS KÉPMÁSA Jézus, a Fia...tényleg tovább akartok vitatkozni arrol h egyek voltak e vagy nem, mert én már belefáradtam...és az a következtetésetek h az angyalok imádata Krisztuson keresztül az Atyának megy...ez mi akar lenni..ti ezt h képzelitek el?mert ha Jézus az Atya jobbján ül, akkor az imádat megy először Jézusnak, aztán áthalad rajta az Atyához?

A Fil. 2:6hoz már csak annyit, h a formához a lényeghez tartozó tulajdonságot fejezi ki, ami azt jelenti h mivel Krisztus Isten formájában volt, az Ő tulajdonságaival, vagyis ismertető jegyeivel rendelkezett.Tehát téves az az állitás h Jézus ezt netalán ne akarta volna...hisz ti magatok is állitjátok, h rendelkezett Isten tulajdonságaival.

Az a felfogás, amely szerint az Istennel való egyenlősége olyasmi volt, amelyet először magához kellett ragadnia, nem jön számitásba ama tény által, h Ő már Isten formájában létezett.

áldjon meg titeket az Ur papa

2009. aug. 14. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!