Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan térithető meg egy...

Hogyan térithető meg egy Jehova Tanúja? Azonkivül h sokat kell imádkozni értük

Figyelt kérdés
ha konkrétan volt Jehova Tanúi is irnának, annak nagyon örülnék
2009. júl. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
59%

"Már látom ki vagy!"

41"Ha vakok volnátok - felelte Jézus -, nem volna bűnötök. De azt állítjátok: Látunk. Ezért megmarad bűnötök."

Jn 9,41

14Hagyjátok őket! Vakoknak vak vezetői! De ha vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik."

Mt 15, 14

2009. aug. 3. 20:41
 52/77 A kérdező kommentje:

Kedves 18:02,

teljesen egyetértek azzal amit leirtál, a cselekedetekről és az egyes 'keresztényeknek valló' egyházakról is...én is tisztában vagyok vele - és ez igen sajnálatos - h egyes emberek hivőknek vallják magukat, közben pedig cselekedeteikben hallottak..ez igy van ezt senki nem cáfolhatja meg...

ezzel még amit leirtam mindig megegyezik...(gondolom a Biblia versek).

ami a Márk cáfolatodat illeti...gondolom egyetértesz velem abban h a Szent Irás a Szellem által ihletett, igaz?

Tehát ami benne áll azt tudomásul kell vennünk h Isten szava, nem igaz? és minden emberi érv ami ellene szól helytelen, nem igaz?

még azon csodálkozom h hogyan érvelhetsz ojan irásokkal mint a vatikáni meg katolikus stb... hiszen ezek a vallások szerintetek nem sátániak? akkor kérlek többet ne is hozd fel, mert nem helyén való..

ami a Márkban szól, nem megegyezik azzal ammit Jézus mondott h : mindazokat megcselexitek amiket én, sőt nagyobbakat tesztek azoknál...hát akkor a kérdés:Jézus gyógyitott, démonokat űzött, halottakat támasztott...a szavai alapján ezeket meg kell cselekedniük a tanitványoknak is nemde?hiszen még a földön lévő ittlétében elküldte tanitványait h mindezeket megcselekedjék, nem igaz?

amikor a fát elszáritotta, vagy a holdkóros kisfiut meggyogyitotta, mit mondott a tanitványoknak, miért nem tudják ezt megtenni?azért mert kicsinyhitűek...nem volt elég nagy hitük igy cslekedeteikből sem látszódott meg a hitük, érted...mert ha a hitük ojan lenne mint a mustármag-oj pici-akkor azt mondanák a hegynek h essen a tengerbe és az beleesik...ha hisznek...tehát először hinni kell, aztán a cselkedetek önmagukért beszélnek...

ha semmilyen más evangélium nem irna ezt - ahogy mondtad h nem tartalmazza más versek ezeket a szavakat, ugyh ezt nem irhatta Márk - ez egy ojan nagy hülyeség, már komolyan elnézést a kifejezésért...márk azt mondta h a tanitványai-vagyis a hivők(igaz hivők)- démonokat űznek stb...teljesen megegyezik azzal h Jézus kiküldte tanitványait h halottakat támasszanak, gyogyitsanak, stb. még amikor köztünk volt...akkor ezek nem egyeznek...ha olvasod a cslekedeteket akkor abbol rájösz h ezek a jelek követték a hivöket-a pogányokra is vonatkozik, mivel Péter prédikálásánál rájuk szállt a Szent Szellem és nyelveken szóltak-és Pál is pogány gyüliknek irt - már beleértve amikor a Szellem ajándékaira is figyelmeztet...stb...de hisz ez mind ojan nyilvánvalo...ezekre tehát nem csak az apostolok voltak elhivatottak hanem mindenki aki tanitványává vált a Krisztusnak...

ami pedig a mai időket illeti...elhinnéd nekem ha azt mondanám h vannak ma is Krisztusnak követői?elhinnéd nekem ha válaszolnék kérdésedre a halottak feltámadásával kapcsolatban, a démonűzéssel kapcsolatban?

vagy elhinnéd talán ha saját szemeiddel látnád mindezeket?elhinnéd?

2009. aug. 4. 10:33
 53/77 A kérdező kommentje:

kedves válaszoló,

azt irod nekem : „(Cselekedetek 20:28) Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg.”

azt állitod igy helyes...érvelésed: mert ijen az ÚV forditás...akkor most nézzük a te oldaladrol a dolgokat:

azt állitod ugyanis ezzel h : az Ószövetségben amikor még a papok áldoztak az oltáron mert csak vér által lettek megtisztulva, akkor ezzel az eseménnyel Isten vásárolta meg az áldozati vért a papoktol?h az embereket Ő maga megtisztitsa?gondolkozz el rajta mert nagyon egybe esik a két dolog..nem a papok vásárolták meg a bűnre való bocsánatot azzal h áldozatot mutattak be Neki?

mnos ha igazam van, akkor Jézus maga vásárolta meg a szent vére által az Atya bocsánatát minden nemzetre kinézve, h aki hisz majd ezután a Fiúban, megtartassék.

h ha ez viszont igaz, akkor ennek igazoltatva kellene lennie a Biblia által!

Efézus 4:32 Isten is megbocsátott nektek a

Krisztusban.

Ef.5:25-26: ...miképen Krisztus is szerette az egyházat és Önmagát adta azért -tehát ideadta magát vlmiért h vlmit megvegyen...ami a megvátás..de miért???

"Hogy azt megszentelje, megtisztitván a viznek feredőjével az ige által..."

Zsid.9:22 : " És csaknem minden vérrel tisztittatik meg a törvény szerint és vérontás nélkül nincs bűnbocsánat"

folytassa: 24.vers: mert krisztus magába a mennybe ment be h most Isten előtt megjelenjék érettünk.

DE MINEK???? " Nem is h sokszor adja magát áldozatúl, mint ahogy a főpap évenként bemegy a szentélybe idegen vérrel, Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtése óta, igy pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, h áldozatával eltörölje a bűnt"...

ez viszont teljesen ellent mond az Uj forditásotokkal, ami ha elgondolkozol - de most komolyan- azt irja h Isten megvásárolta Jézus vérét, h megbocsáthasson a népnek...nem éppen a Fiúnak kellett volna engesztelő áldozatot nyujtania, vagyis vásárolnia az atyátol, h az bocsánatot nyujtson...gondolkozz...ne hagyd h mások gondolkozzanak helyetted...eroltessük meg magunkat egy picit...

mondok könnyebbet: ha pl. van egy testvéred, és az eltörte az aputok egy fontos vlmijét, apa már nagyon haraxik, de te elhatározod h szeretnéd őt kiengesztelni..elmész utána..é pedig azt mondja h ha ezt meg ezt megcsinálod akkor megbocsájtja a dolgot a tesvérednek...te megcsinálod amire kért téged...

mnos ebben az esetben megvásároltad te az apu kegyelmét ugy h áldozatot tettél vagy apud vásárolta meg a te cselekedetedet h megbocsásson a tesódnak?

érted már?adtál h más kaphasson...a te cselekedeted volt az ami apudat arra ösztönözte h megkegyelmezzen a tesódnak...ha nem tetted volna meg akkor ...na értjük a lényget...nem megyek tovább belebonyolódni..

2009. aug. 4. 11:16
 54/77 A kérdező kommentje:

Jelenések 5:9 megölettél és véreddel vásároltad meg őket

Istennek…

2009. aug. 4. 11:25
 55/77 A kérdező kommentje:

A 18:30asnak szeretném még hozzáfűzni: tartasz attol h háromsghivő lennék?

Akkor visszatérve tanulmányozzunk csak jobban:

Jeremiás 23:6

' Az ő idejében megszabadul Júda, és Izráel bátorságosan lakozik, és ez lesz az ő neve, a melylyel nevezik őt: Az ÚR a mi igazságunk! '

Kérdés:kiről szól a prófécia?

- a Messiásról szól ez a prófécia,nem igy van? és a Messiás kicsoda?

...Jézus Krisztus, nem igaz?

A King James bibliában az ÚR csupa nagy betűvel mit jelent szerintetek?nem azt h Jehova? a nagybetűs szó előtt van egy utalás a lapszélre. Az áll ott h Héb. Jehova-tsidkenu.

Tehát a Messiás -- Jézus Krisztus Jehova nevével van megnevezve ebben az Írásszövegben.

Továbbá: Ézsaiás 40:3, lehet az Új Világ Fordításotokból is; aztán a Máté 3:3

' Egy szó kiált: A pusztában készítsétek az ÚRrnak útát, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek! '"

" Halljátok! Valaki kiált a pusztában: ' Tisztítsátok meg Jehova útját, ti népek! Készítsetek egyengetett utat a mi Istenünknek a pusztában.''

Mt.3:3' Mert ez az, akiről Ézsaiás próféta által a következő szavakkal beszéltek: 'Figyeljetek! Valaki kiált a pusztában: >> Készítsétek elő Jehova útját! Tegyétek egyenessé ösvényeit << (KGI)'

ugye egyetértel azzal, hogy ezek Bemerítő János szavai amikor bejelenti Jézus eljövetelét. És aztán úgy folytatódik, természetesen, hogy az írásszöveg Jézust Jehova Istennek nevezi, hiszen Jehova a 'mi Istenünk', akinek mint mondja János utat készít.

Ézsaiás 6 : ' A mely esztendőben meghalt Uzziás király, láttam Jehovát ülni magas és felemeltetett székben ' és a 3. versben: 'És kiált az egyik [angyal] a másiknak, és mondja: Szent, szent, szent a seregeknek Jehovája, teljes mind a [széles] föld az ő dicsőségével! 5. vers: 'Akkor mondék: Jaj nekem, elvesztem, mivel [...] a királyt, a seregeknek Jehováját látták szemeim! Végül Ézsaiás az alábbi parancsot kapja:' Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon."

"A látomás beteljesedését a János 12. fejezetében jegyezték fel számunkra. A 36-45 versek: ' Ezeket mondta Jézus, és elment .... De noha ennyi jelt tett előttük, nem hittek benne ... Azért nem tudtak hinni, mert Ézsaiás ezt is mondta "Megvakította szemüket, és megkeményítette szívüket, hogy ne lássanak szemükkel és fel ne fogják a gondolatot szívükkel, és meg ne térjenek és meg ne gyógyítsam őket. Ezeket mondta Ézsaiás mert látta az ő dicsőségét, és beszélt őróla. Mégis, az elöljárók közül is sokan hittek benne ... Jézus azonban felkiáltott és ezt mondta: 'Aki hisz bennem, nem csak bennem hisz, hanem abban is, aki küldött engem, és aki engem lát, azt is látja , aki küldött engem;" (KGI)

kérdés: ez az írásszöveg Jánosnál idézi az Ézsaiás szövegét és beteljesíti azt?

Ha igen akkor azt mondja az Írás, hogy Ézsaiás Jehovát látta?

Természetesen igen, de az Írás Jánosnál azt mondja hogy Ézsaiás Jézust látta?

Igen vagy nem?

Nos folytatva; tehát nyilvánvaló, amikor János azt írja, hogy 'Ézsaiás látta az ő dicsőségét', Jézus Krisztusra utal. Ha végigmentek a bekezdésen ahol János ezt írja, megfigyelhetitek, hogy az 'övé', 'őt' vagy 'ő' névmások Jézus Krisztusra utalnak. A bekezdés tárgya a Jézusba vetett hit -- a farizeusok már hittek Jehova Istenben, de nem Jézusban, mivel nem értették meg, hogy ugyanaz van itt , ahogy Jézus próbálja megmutatni nekik: 'Aki engem lát, Jehova Istent látja, aki engem küldött, és aki bennem hisz, az Jehovában is hisz'' Az egyetlen magyarázat erre a különleges jelenségre, ha Jézus valójában Jehova.

Minthogy Ézsaiás azt mondja, hogy látta Jehovát és János azt mondja, hogy Ézsaiás Jézust látta, két lehetőség van: vagy Jézus Jehova, vagy a Biblia ellentmond önmagának. Az pedig lehetetlen h a Biblia önmagának mondjon ellen.

2009. aug. 4. 12:10
 56/77 A kérdező kommentje:

Amikor Jézus azt mondja (a Máté 23:39-ben), hogy ő az 'ÚR nevében jött', tudjuk, hogy ez a név a Jehova. És a Máté 28:19-ben a továbbiak megmutatják, hogy az Atya, a Fiú és a Szentlélek ugyanazon a néven osztoznak: ' Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, ' Megfigyelhetitek, a 'nevében' egyesszámban van, vonatkozik mindháromra. Nem az van, hogy 'neveiben'. Tehát Jézusé és a Szentléleké is a Jehova név miképp az Atyáé is, habár a Biblia gyakran csak a Háromság egy bizonyos személyéről beszél a 'Jehova' vagy 'Isten' névvel a másik kettő kizárásával. Ez nem egy hiba -- ez része a korábban említett állításnak -- úgy kell gondolnod, hogy Jehova az Atya, Jehova a Fiú és Jehova a Szentlélek; mégsincs három Jehova hanem csak egy. Úgyhogy amikor a nevet használjuk, a Háromság egy, két vagy mindhárom tagjára vonatkozhat.

-- Náhum 1:2 elmondja, hogy ' Jehova kizárólagos önátadást követelő Isten' Úgy vélem, mindannyian tudjuk, mit jelent itt a 'kizárólagos' szó: Ésaiás 42:8

' Én vagyok Jehova, ez a nevem! Dicsőségemet nem engedem át másnak, sem tiszteletemet a bálványoknak. '

Mivel így van, ha találunk valakit aki 'dicsőséget' kap ami csak Jehovának jár, és Jehova jóváhagyja ezt a cselekedetet, arra a következtetésre kell jutnunk, hogy az a személy maga Jehova; és az a személy joggal állítja, 'Ez az én nevem'." Elmétekben tartva ezt, olvassátok az írásszöveget a Héberekből ami elmondja, hogy Isten Fia a teljes visszatükröződése Isten dicsőségének és az ő lényének tökéletes megjelenítése. De hogy adhatná Isten a dicsőségét az ő Fiának ily módon, hacsak nem az Ő Fia is Jehova ?"

Hogy lehet, hogy a János 5:23azt mondja: ' Az az Ő akarata, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút is, ahogy az Atyát tiszteli. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát sem, a ki elküldte őt.'

Miért olvassuk a Jelenések 5:12-ben az angyalok szavait, ' Méltó a Bárány, akit megöltek, hogy övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás." És helyénvaló, hogy így tegyenek, valójában maga Isten parancsolta nekik a Zsidók 1:6 szerint: 'És ismét, mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai. ' Nos, ha Jehova Isten kizárólagos imádatot követel meg, olyan dicsőítést, mely mást nem illet, úgy kell legyen, hogy az elsőszülött Fiú, akinek imádását ő parancsolta meg az angyaloknak, valójában nem 'más', hanem felfogásunkat meghaladó módon maga Jehova Isten.

U.I.: köszönet az egyik testvérnek aki hozzájárult az érvelések megirásához ...

2009. aug. 4. 12:12
 57/77 A kérdező kommentje:

A Filippi 2:6 megmutatja nekünk, hogy az akkoriban élt keresztények is úgy tekintették az emberré léte előtti Jézust, mint aki egyenlő Istennel ' A ki, mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy [ő] az Istennel egyenlő, '

A Kolossé 1:19 elmondja számunkra, hogy hálásak az Atyának, mivel Ő Jézusban ' benne lakozzott egész teljességével; '. Ha Jézus valóban birtokolta 'az egész teljességet', ez magába kell foglalja az Istenséget is. És a Kolossé 2:9 ugyanezt erősíti meg, mondván ' benne [Jézusban] lakik testi formában az istenség egész teljessége '

A János 10:30-ban olvassuk Jézus szavait ' Én és az Atya egy vagyunk' Észrevettem, hogy Jehova Tanúi gyakran használják ezt az érvet ellenünk azt állitva, h elég, ha a János 17:11-hez lapozunk és elolvassuk, hogy Jézus úgy imádkozott, hogy tanítványai 'egyek' legyenek aképpen, ahogy ő és az Atya egyek. Mivel a keresztények nem 'egyek' mint Háromság, azt állítják, hogy ezzel megdöntik azt, ahogy ezt az igeverset használjuk. Azonban éppen hogy segít mélyebben megértenünk a dolgokat. Tudjuk, hogy a mód, ahogy a keresztények 'egyek' az, hogy egyenértékű tagjai Krisztus testének. Nem számít, milyen neműek, nemzetiségűek, vagy a tisztség, melyet viselnek - egyenlőek. Ha Jézus és az Atya hasonlóképp egyek, azt jelenti, hogy egyenrangúak, még ha más 'tisztségük' is van.

Az egyenlőség egy másik bizonyítékát találjuk a János 17:10-ben:

"És mindaz , ami az enyém, a tiéd, és mindaz, ami a tiéd, az enyém, és én megdicsőültem közöttük. (KGI)"

--a lényeg itt az, hogy mindent, amit az Atya birtokol - ezt mondja Jézus - ő is birtokolja. Ezt csak egyenrangú partnerekről feltételezhetjük. Ha Jézus valamiben alacsonyabb rangú lenne mint Atyja, az azt jelentené, hogy az Atya birtokol olyasvalamit (pl. dicsőség), amit Jézus nem; de Jézus azt állítja, hogy ez nincs így. Egyértelműen kijelenti, hogy 'minden' ami az Atyáé, az a Fiúé is. Ez magába foglalja a hatalmat, az Istenséget, az imádat elfogadásának jogát, címeket, az emberiséggel való kapcsolatot, stb.

"Az írásszövegek összehasonlítása igazolja ezt.

Zsoltárok 10:16 "Jehova a király örökkön örökké" Lukács 1:31-33 "Jézus ... uralkodni fog Jákob házán örökké, s országának nem lesz vége."

Zsoltárok 83:18 Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges az egész földön. Máté 28:18 Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön.

Kivonulás 3:14 'És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.' János 8:58 'Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, ÉN VAGYOK'.

Zsoltárok 23:1 'Jehova az én pásztorom.'

János 10:11 'Én [Jézus] vagyok a jó pásztor'.

Zsoltárok 27:1 'Jehova az én világosságom.'

János 8:12 'Én [Jézus] vagyok a világ világossága'

Zsoltárok 18:2 'Jehova az én kősziklám' ' Korinthus 10:4 ' a szikla Krisztus volt.'

Ézsaiás 44:6 'Így szól Jehova, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.

Jelenések 1:17 "Én [Jézus] vagyok az első és az utolsó'

Ézsaiás 33:22 'Jehova a mi bíránk'

2 Timótheus 4:1 'Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött,'

Ézsaiás 43:11 'Én, én vagyok Jehova, és rajtam kivül nincsen szabadító!.'

Apcsel 4:12 'Senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, ... amely által megmentést kell nyernünk '

2009. aug. 4. 12:21
 58/77 anonim ***** válasza:
51%

Sziasztok!

A kérdezőnek válaszolnék. (Megtért, újjászületett keresztény vagyok. :-))

Olvastam egy diploma munkát a Jehova Tanúiról, ami nagyon tanulságos volt, ott több megtért J.T-ja is beszámolt, hogy mi volt, ami meggyőzte őket és legtöbbjük azt mondja, hogy a személyes bizonyság, azaz:

-Hogyan tértem meg

-Mi változott azóta az életemben, szívemben

-Milyen lett a kapcsolatom az Úrral

Plusz egy (talán) jótanács:

-Ha közeli ismerősöd az illető, próbálj meg "vele" együtt imádkozni, azaz a jelenlétében, vagy zsoltárokat olvassatok együtt.

Nagyon nagyon sok szerencsét és az Úr áldását kívánom, remélem sikerrel jársz és megtörik a jég!

(Ha érdekelnek még részletek, újra beleolvasok és átküldök pár részletet.)

Várom a válaszod!

NIBO7

2009. aug. 10. 11:29
 59/77 A kérdező kommentje:

Kedves NIBO7,

nagyon sokat segitenél vele és nagyon szépen megköszönném :))

én is gondoltam már amugy rá-az együtt imádkozásra stb.,de eszembe jutott amit a Biblia mond h ne is üljünk együtt azokkal - meg tudi, ovakodj a farizeusok kovászátol, meg ilyesmik jutottak eszembe...de aztán az is eszembe jutott h mit tenne ijenkor az Úr, Ő nem volt válogató, sőt inkább a bűnösökkel volt együtt...hát vegül is csak bátoritásra van szüxségem :D

jo már egy testvérrel komunikálni :)

Az Úr áldjon meg és köszi még1x

2009. aug. 10. 19:16
 60/77 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező!

Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy priviben át tudjak küldeni egy-két hasznos anyagot.

NIBO7

2009. aug. 11. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!