Hogyan térithető meg egy Jehova Tanúja? Azonkivül h sokat kell imádkozni értük
Ha hajlandók a tényeket megismerni, akkor van remény.
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
Jn 8:32
Szia!
Nagyon , nagyon , nagyon nehezen. Aki egyszer tag, az önszántából nem fog eljönni onnan. Beléjük van "oltva" a Biblia alapismeret.Összeollózzák az általuk fontosnak vélt részeket; és az az etalon. Maximum azzal lehet, ha valaki nagyon jól ismeri a szentírást , és ha elkezd idézgetni, akkor párhuzamosan mellé kell állítani, hogy mit mondd még el azonkívül!!
15A tisztának minden tiszta, a tisztátalannak és a hitetlennek pedig semmi sem tiszta, mert romlott az értelmük és a lelkiismeretük. 16Hangoztatják, hogy ismerik az Istent, de tetteikkel megtagadják, mert utálatra méltók, konokok, semmi jóra nem képesek.
Tit 1,15-16
Ezeken nem segít ima
Gondolkodva ülnek ím a
sötétben
József Attila
Kedves kérdező!
Írtad, hogy sikeresen rávilágítottál egy állítólagos Jehova Tanújának arra, hogy téved, és az a helyes Biblia értelmezés, amit elé tártál. Erre ő ezt "elismerte".
No, mostmár csak arra lennék kíváncsi, hogy mi volt ez a tanítás pontosan? Azt kérném tőled ha szabad, hogy csak egy témát hozz fel ha válaszolsz, hogy ne legyen itt nagy összevisszaság, és lehessen követni a dolgot.
Dondolom emlékszel még rá. :)
kedves 19:46os...én nem szeretek vitatkozni, nem harcolok ellenük, de bizonyos Biblia versek kiragadása és annak felhasználásanem helyes...sőt a Biblia átirásárol már nem is beszélek...a folyoirataikat pedig igen nagyon jol ismerem majdnem mindig a kezembe kerülnek és el i olvasom azokat...pont ezért tettem fel a kérdésemet a netre...
és kedves 00:39es,nagyon jol emléxem rá és nem kételkedem ha még egyszer felhoznám a témát neki akkor se tudná megcáfolni a Bibliában levő verseket...csak már azt unom h "a hű és bölcs rabszolga másként tanit bennünket" ez nem válasz, és engem nem érdekel semmilyen szervezet tanitása, tőlem még anygal is jöhet a mennyből, akkor sem fogom elfogadni ha más evangéliumot hirdet...erről ennyit...a kérdésedre nem válaszolok mert nem akarok vitát csinálni a dologbol...szeretem mindannyiotokat és nem akarok vitatkozni...
de majd az Ur lesz az aki felelősségre vonja azokat akik nem kutattak igazán az igazság után...
a Biblia sokszor fiygelmeztet a hamis prófétákról, és ha egy hamis próféciával találkozom igyexem elkerülni a hamis prófétát aki azt prófétálta...ennyi...igy kellene cselekednie mindenkinek...
de honnan tudjuk h mikor hamis egy proféta?
mózes könyvében megtalálod a választ...5.Móz.21-22:
Ha pedig azt mondod a te szivedben: miképpen ismerhetjük meg az igét, amelyet nem mondott az Úr? HA a próféta az Ór nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, amelyet nem az Úr szólott, elbizakodottságból mondta azt a próféta, ne félj attól!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!