Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan térithető meg egy...

Hogyan térithető meg egy Jehova Tanúja? Azonkivül h sokat kell imádkozni értük

Figyelt kérdés
ha konkrétan volt Jehova Tanúi is irnának, annak nagyon örülnék
2009. júl. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
48%
Nem értem a kérdést. A Jehova Tanuja meg van térve, megvan a maga vallása. Áttérítenéd? Szerintem mindenkinek joga van azt hinni, vagy nem hinni, és úgy hinni ahogy akar. Miért kéne ezt befolyásolni? Gondolod, hogy ha erőszakoskodsz vele és mindíg ezen a témán témán lovagolsz azzal elérsz valamit?
2009. júl. 29. 09:04
 2/77 anonim ***** válasza:
80%

Ha hajlandók a tényeket megismerni, akkor van remény.

És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.

Jn 8:32

[link]

2009. júl. 29. 09:14
 3/77 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Nagyon , nagyon , nagyon nehezen. Aki egyszer tag, az önszántából nem fog eljönni onnan. Beléjük van "oltva" a Biblia alapismeret.Összeollózzák az általuk fontosnak vélt részeket; és az az etalon. Maximum azzal lehet, ha valaki nagyon jól ismeri a szentírást , és ha elkezd idézgetni, akkor párhuzamosan mellé kell állítani, hogy mit mondd még el azonkívül!!

2009. júl. 29. 09:28
 4/77 anonim ***** válasza:
19%
Nem szabad. Olyan, mintha lebontanád a házat valaki fölött, vagy a talajt kihúznád alóla.
2009. júl. 29. 10:36
 5/77 A kérdező kommentje:
a 09:04nek...sajnos ez nem teljesen igy van...mert ha valki hamisan van tanitva akkor nem az igazság Szellemét kapta hanem a hazugság szellemét ami pedig nem a Szent Szellem...kérem ezután csak az irjon aki komolyan veszi a Szent Irást és mindent ami az mond...amugy a biblia azt irja h csak azok fognak megmenekülni akik a Krisztus Szellemét kapták...ezért ijen fontos számomra a válaszotok..
2009. júl. 29. 15:32
 6/77 A kérdező kommentje:
09:28nak - hát igen, tudom, sajnos már átvettem rengeteg bibliai verset amivel bizonyitottam az igazságot és belátta h igazam van...DE...nekik nem ezt meg azt tanitja a hű és bölcs rabszolgaosztály tehát el lett felejtve a Biblia és előhúzva az Őrtorony...hjaj...
2009. júl. 29. 15:35
 7/77 anonim válasza:
55%
Te mit akarsz rajtuk megtéríteni? Ha megfigyeled, mindenki, aki Jehova Tanúja, tartozott valamilyen valláshoz, és abból tértek át a J.T. vallásra. Meggyőződésük szerint az az igaz vallás, te meggyőződésed szerint pedig te követed az igazság útját. Ne megtéríteni akard, hanem ismerd meg az ő álláspontjukat, és vesd össze a sajátoddal. És ha van rá lehetőség, érveljetek egymásnak. Abból majd eldől, melyikőtök jártasabb. Amúgy, egy időben olvasgattam a folyóirataikat (Őrtorony, Ébredjetek és egyéb) és ha kezedbe akad egy ilyen, megfigyeled, nincs egy bekezdés, ami nem Bibliaverseken alapulna. Az egész a Bibliára van építve. Ne úgy fogd fel, hogy téves úton járnak. Szerintük te jársz téves úton. Ez nem harc.
2009. júl. 29. 19:46
 8/77 anonim ***** válasza:
31%

15A tisztának minden tiszta, a tisztátalannak és a hitetlennek pedig semmi sem tiszta, mert romlott az értelmük és a lelkiismeretük. 16Hangoztatják, hogy ismerik az Istent, de tetteikkel megtagadják, mert utálatra méltók, konokok, semmi jóra nem képesek.

Tit 1,15-16

Ezeken nem segít ima

Gondolkodva ülnek ím a

sötétben

József Attila

2009. júl. 29. 21:08
 9/77 anonim ***** válasza:
37%

Kedves kérdező!

Írtad, hogy sikeresen rávilágítottál egy állítólagos Jehova Tanújának arra, hogy téved, és az a helyes Biblia értelmezés, amit elé tártál. Erre ő ezt "elismerte".

No, mostmár csak arra lennék kíváncsi, hogy mi volt ez a tanítás pontosan? Azt kérném tőled ha szabad, hogy csak egy témát hozz fel ha válaszolsz, hogy ne legyen itt nagy összevisszaság, és lehessen követni a dolgot.

Dondolom emlékszel még rá. :)

2009. júl. 30. 00:39
 10/77 A kérdező kommentje:

kedves 19:46os...én nem szeretek vitatkozni, nem harcolok ellenük, de bizonyos Biblia versek kiragadása és annak felhasználásanem helyes...sőt a Biblia átirásárol már nem is beszélek...a folyoirataikat pedig igen nagyon jol ismerem majdnem mindig a kezembe kerülnek és el i olvasom azokat...pont ezért tettem fel a kérdésemet a netre...

és kedves 00:39es,nagyon jol emléxem rá és nem kételkedem ha még egyszer felhoznám a témát neki akkor se tudná megcáfolni a Bibliában levő verseket...csak már azt unom h "a hű és bölcs rabszolga másként tanit bennünket" ez nem válasz, és engem nem érdekel semmilyen szervezet tanitása, tőlem még anygal is jöhet a mennyből, akkor sem fogom elfogadni ha más evangéliumot hirdet...erről ennyit...a kérdésedre nem válaszolok mert nem akarok vitát csinálni a dologbol...szeretem mindannyiotokat és nem akarok vitatkozni...

de majd az Ur lesz az aki felelősségre vonja azokat akik nem kutattak igazán az igazság után...

a Biblia sokszor fiygelmeztet a hamis prófétákról, és ha egy hamis próféciával találkozom igyexem elkerülni a hamis prófétát aki azt prófétálta...ennyi...igy kellene cselekednie mindenkinek...

de honnan tudjuk h mikor hamis egy proféta?

mózes könyvében megtalálod a választ...5.Móz.21-22:

Ha pedig azt mondod a te szivedben: miképpen ismerhetjük meg az igét, amelyet nem mondott az Úr? HA a próféta az Ór nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, amelyet nem az Úr szólott, elbizakodottságból mondta azt a próféta, ne félj attól!!!

2009. júl. 30. 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!