Hogyan térithető meg egy Jehova Tanúja? Azonkivül h sokat kell imádkozni értük
Válasz a 02:01-re.
Kedves Jehova Tanuja!
Én a 23:57-es vagyok, akinek írását "kielemezted". Csak záróban szeretnék egy-két gondolatot hozzáfűzni, és magam részéről ki is szállnék ebből a topikból, mert nem kívánok senkivel vitatkozni, mert ez nem az én harcom. Én elmondtam amit a SZELLEM sugallt és részemről ennyi. Ha rosszul éreztem és értettem az úgy is kiderül. Nem is értem, hogy miért kéne vitatkoznom bárkivel és te miért vitatkozol és folyton valamit bizonyitani akarsz? Vajon miért? Pál apostol megadja a választ a Tim 6:3-tól ami a tévtanítókról szól.
"3. Ha valaki másképen tanít, és nem követi a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédeit és a kegyesség szerint való tudományt,
4. Az felfuvalkodott, a ki semmit sem ért, hanem vitatkozásokban és szóharczokban szenved, a melyekből származik irígység, viszálykodás, káromlások, rosszakaratú gyanúsítások,
5. Megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai a kik az istenfélelmet nyerekedésnek tekintik. Azoktól, akik ilyenek, eltávozzál."
"Ez tényleg vicc! HA-HA! Figyelj, azért a témát tudom úgy irányítani, hogy az az Ő hitének megfeleljen."
Hát ez a mondatod önmagáért beszél. És milyen egyenes beszéd! Teljesen mentes az aroganciától. És mióta kell az igazságot irányítani, pláne úgy hogy bárkinek is megfeleljen? Ez egyiptomi szellemiségre vall, amiről az Ige ezt mondja az Ésa 30:9-14 -ben:
"9. Mert pártütő nép ez, apát megtagadó fiak, fiak, kik nem akarják hallani az Úr törvényét;
10. Kik ezt mondják a látóknak: Ne lássatok; és a prófétáknak: Ne prófétáljatok nékünk igazat, beszéljetek kedvünk szerint valókat, prófétáljatok csalárdságokat!
11. Hagyjátok el az útat, térjetek le már ez ösvényről, vigyétek el előlünk Izráelnek Szentjét!
12. Azért így szól Izráel Szentje: Mivel megútáltátok e beszédet, és bíztok a nyomorgatásban és a hamisságban, és ezekre támaszkodtok:
13. Azért e bűn olyan lesz tinéktek, mint a leesendő falhasadék, a mely már kiáll a magas kőfalon, a melynek aztán nagy hirtelen jő el romlása;
14. És romlása olyan lesz, mint a fazekasok edényének romlása, a mely kimélés nélkül eltöretik, és nem találni töredéki közt oly cserepet, a melyen tűzhelyről tüzet lehetne vinni, avagy vizet meríteni a tócsából."
"(János 3:8) "A szél ott fúj, ahol akar, és hallod a hangját, de nem tudod, honnan jön, és hová megy. Így van mindenki, aki a szellemtől született.”
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy aki követni akarja Jézust, annak újjá kell születnie a Szent Szellem által MINDENKINEK, nem csak 144.000-nek, és a követőiről nem tudni honnan jöttek és hová tartanak.
Hisz pont te írtad, hogy nem tudod megállapítani a beíró hovatartozását, lehet nem véletlen. Meg kellene végre érteni, hogy az EGYHÁZ (KRISZTUS TESTE) nem egy földi, bejegyzett egyház, szövetség, gyülekezet, stb. Tagjai ott ülhetnek bárhol, Isten mindenhonnan ki fogja emelni az övéit.
Ha már a Szent Szellemnél tartunk, látod ez a baj a tanításotokban (többek között). Mindenkit lenéztek és azt hiszitek hogy csak ti tudjátok a tutit, hogy más nem is hallott a Bibliáról, hogy esetleg más nem állhat Istennel kapcsolatban csak az Őrtorony Társulat. Csak mellékesen megjegyzem, hogy a Biblia, az Ige, az egy személyes, mindenkihez egyénileg szóló levél, és mindenkire vonatkozik, rád épp úgy mint rám. Tehát nem egy egyházon,stb. keresztül fogsz üdvözülni, vagy kapcsolatban állni Istennel és Urunkkal Krisztus Jézussal a Szent Szellem által, hanem egyenként, egyénileg kell megállnia az Úr előtt mindenkinek és mindenki egynileg lesz megítélve, nem pedig mondjuk egyházi hovatartozás alapján.
Tehát neked nem az Őrtorony Társulattal kellene kapcsolatod legyen, hanem Istennel (Jehovával) az Urad Krisztus Jézus által, aki a Szent Szellem által van jelen közöttünk minden nap! (lsd pl. Mt 28:20)
Mindössze annyi történt részemről, ha nem vetted volna észre, hogy szó szerint idéztem a Károli fordításból, ott meg Lélek szerepel.
Képzeld tudom, hogy mi a különbség a Szellem és Lélek között. Tisztában vagyok vele, hogy a magyar bibliafordítások legnagyobb és végzetes hibája, hogy nem tesz különbséget e két fogalom között, hisz akkor sok egyház tanítása dőlne össze, ha egyértelmű lenne a Biblia tartalma. Amúgy nem tudom kik értékelik le a Szent Szellem munkáját, SZEMÉLYISÉGÉT, ISTENSÉGÉT és jelentőségét, erre majd Krisztus Jézus mindenkinek megadja a választ, és ítélni fog.
Ha nem haragszol, akkor az írásod végén szereplő kérdéseidre (bocsánat - inkább az Őrtorony badar kérdései) nem írnék semmit, hisz bárki akinek Krisztus Jézus az Ura az látja, hogy mi az igaz válasz ezekre a kérdésekre és az nem összeegyeztethető az Őrtorony társulat válaszával.
Helyette inkább elköszönnék, kívánva neked őszintén, hogy Isten (Jehova) adjon szívednek, elmédnek, szádnak és fülednek bölcsességet, hogy megérezd, megértsd, meglásd és meghalld az Úr Igéjét és annak VALÓDI üzenetét!
"24. Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet.
25. Világosítsa meg az Úr az ő orczáját te rajtad, és könyörüljön te rajtad.
26. Fordítsa az Úr az ő orczáját te reád, és adjon békességet néked.
27. Így tegyék az én nevemet Izráel fiaira, hogy én megáldjam őket."
(IV Móz.6:24-27)
sziasztok,
hát nem győzök álmélkodni ezena sok válaszon, de ami komolyan mélyen a szivemhez ért és meg is fogadom azt az a 23:57es és 01:33as...
köszönöm szépen a váalszokat, mindnyájatoknak, már nem fogok téritgetni, teljesen igazatok van, de szeretném folytatnni a szellemi harcot, ugyanis szivemhez nőttek a Tanúk, úgy érzem harcolni kell a tudatlanság és hazugság, téveszme szelleme ellen, mert addig úgy sem fogunk haladni semerre...
köszönöm h felnyitottátok szemeim h Jézusra irányitsam figyelmemet és élesitsem meg érzékeimet a Szellem vezetésére...bizony...már alig várom az Ő tanitását, h Ő vezessen...ha pedig kell h beszélgessek el egy Tanúval, akkor legyen az az Úr akarata szerint...
Kedves Jehova Tanúi
pár félreértést szeretnék rámutatni amit a "nem az Őrtorony tagjai" iránt éreztek...én keresztény vagyok, vagyis hivő ember, szeretem az igazságot és azokat akik az igazságot megcselexik...nem vagyunk a sátán vezetése alatt, mivel ahogy Jézus mondta: aki velem van, nincs ellenem...bár igaz h lényegesen több embernek kellene odafigyelnie az életére, de ez megint más...én szeretem az Atyát sőt imádom Jehovát és Jézust az Uramnak és Királyomnak vallom...Jehova neve nekünk teljesen világos, tanitásainkban is használjuk azt...tévedtek ha azt hiszitek h nem szeretünk benneteket...mert ez nem igy van...csak félünk tőletek, ugyanúgy ahogy nektek is mondják h ne is egyél vele együtt vagy ne imádkozzatok együtt ahitehagyottakkal", mnos mi pontosan ijen szemmel nézünk a hamis tanitást hirdető emberekre..
mi kapcsolatban állunk az Úrral, és nem egy szervezettel...a Szellem az egyetlen ami tanit minket és ajándékaival megáldja gyülekezeteinket..
tanács: beszálgess Jézussal...imádkozz a Biblia olvasása előtt h segitsen nyiltan látni az igéket...jo ha töb forditásu Bibliád van...nekem is van és ez eléggé szorakoztato néha :)
ahogy az egyik testvés mondta: "meg kell értenünk a helyzetet Jehova előtt: Krisztus nélkül elvesztél. Az 1Jn 5:12 nagyon világos: "a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban." A Rm 8:9 ezt mondja: "A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé." Figyeld meg a 15. versben, hogy ez ugyanaz a Szellem amelyik a mennyei reménységű keresztényekben kiált "Abba! Atya!". Ha neked nincs ez a Szellem, nem vagy Krisztusé. Sőt mi több, Isten Szava szerint (Galata 1:8,9 ) Isten átka van rajtad, mint "más evangélium" hirdetőjén. De ez nem a történet vége. Csodálatos reménység van számodra. Meg lehetsz mentve, és most tudhatod, hogy örök életed van (1Jn 5:13). Az egyetlen feltétel, hogy Jézushoz menj (Jn 5:9,40), az igazi Jézushoz, és egyedül benne higgy a megmentésedért. "
Az Úr áldjon meg titeket mindenkor.
Jaj még azért a 02:01esnek: ha akrod megirom neked a válaszokat az érdekes kérdéseidre...de csak ha tényleg kiváncsi vagy...
sziasztok
Ne ijedjen meg senki, szinte csak egy témát tárgyalok ebben a „hosszú” hozzászólásban, tehát nem is olyan hosszú. Ez pedig a kérdező által is megdicsért 01:33-as kommentre válasz.
"Szintén kinek van joga állítani, hogy bizonyos dolgok vagy események egyértelműen a próféciák beteljesedései, főleg, ha nincs Istentől kapott közvetlen ihletésük, ahogy Te mondod…?!
Ezek szerint van köztünk olyan, aki „ihletettnek”, vagy közvetlenül Isten által vezetettnek gondolja magát? Ezzel kapcsolatban jegyeztem meg, hogy sok szervezet, vagy kis közösség éli így az életét ma már, akik vezetői valami hasonlót állítanak magukról. Sokszor „karizmatikus”-ként beszélnek róluk.
Pedig a szent szellem vezetése, melyet Isten „segítőül” küldött ki a keresztényeknek, nem egyenlő azokkal az ideiglenes „csodaajándékokkal”, melynek segítségével Jézus és az apostolok közül néhányan képesek voltak pl. ihletés alatt a Szentírást leírni „nyelveken szólni”, vagy „prófétálni”, sőt egyesek még halottat is feltámasztani, mivel a Biblia elmondja, hogy ezen dolgok elmúlnak, megszűnnek. Ki az közülünk, aki ma is támaszt fel halottakat?
„“Ez a történet már 100 éves! Szó sincs ilyesmiről már régen”. – ha valaminek az alapja hamis, hogy áll meg rajta egy épület?”
A Tanúknál semmi ilyesmi nem volt alap, akkor sem, de most sem! Voltak tévedéseik, de ha te, vagy ti a szellemi előrehaladásotok során, nem tévedtek, akkor tökéletesek vagytok. Nagyon jó lehet nektek! Bárcsak igaz lenne. A lehetőségetek nektek is megvan arra, hogy elferdített dolgokat terjesszetek Jehova Tanúiról, de a bűnök nem itt kezdődnek, hanem a hamis, Isten ellenes tanoknál, melyek megtévesztik és súlyos károkat okoznak az embereknek, melyek arra késztettek már milliókat, akik mellesleg Krisztus követőknek tudták magukat, hogy élet ellenes dolgokat műveljenek ezen a földön. Nos ezek az igazi bűnök, melyeket úgy látszik ti is elhallgattok, és azon csámcsogtok, hogy azok, akik ilyen dolgokban messze nem vettek részt, milyen hibákat követtek el. Ez aztán az értékítélet!
„Csak az jut most eszembe, hogy a Katolikusokat olyan szépen szokták Jehova Tanui ócsárolni, sőt mások is, hogy keresztesháborút vezettek, meg ezt és ezt csinálták, bezzeg… Nem akarom őket védeni, de valahogy nem tartom ezt így túl jogosnak, hogy a saját egyházunk, meg az Egyetlen és Tökéletes,…”
A Tanúk senkit nem „ócsárolnak”, amit a katolikusokról, vagy a „kereszténységről” írnak, többszörösen ellenőrzött, hiteles anyag. Persze, sokaknak ez nem tetszik, de a múltjukról, jelenükről mi tehetünk? Igen, hiszünk abban, hogy létezik az igaz imádat, és az nem mindenféle egyházban, szerte-széjjel a világban, mert nem ezt tanítja a Biblia. Mellesleg mi ebben a józan ész, és a logika? Vagy ez nem kell Isten szolgájának? Amúgy viszont nem mondta senki, hogy Tökéletes egyházról lehet beszélni tökéletlen emberek esetében, miért is írsz ilyen ferdítéseket. Ja, ez „költői túlzás”? Szerinted lehet, szerintem meg ennek is más célja volt.
„vagy éppen akárhányan lettek öngyilkosok miután a be nem teljesedett világvége jóslatok miatt teljesen tönkrementek”
Tényleg? A Tanúk ezek szerint egy ’öngyilkos szekta’? Hazudozni, gyalázni könnyű, bizonyítani viszont már nem kell?! „Világ vége” jóslatok, ahogy ezt a vádolók, sőt néhány szekta időnként teszi, úgy sohasem hangzott el Jehova Tanúitól. A fentiekben már leírtam, hogy ez sokkal összetettebb dolog volt. Azok, akik „ez miatt” mentek el, már nagyrészt egyébként is a lázadó szellemükről voltak ismertek, tehát ők előbb-utóbb elmentek volna. A hidegháború, a diktatúrák is közrejátszottak abban, hogy voltak, akik olyan dolgokra készültek, ami nem volt valós. Az információ nem tudott mindenhova eljutni, főleg nem időben. Én is ismerek olyan családot, ahol többet értettek bele 1975-be, mint amit jelentett, és akkor mi történt velük? Megértették, hogy hibáztak, kiigazították a hibáikat.
„…az más tészta, hogy az első századi kereszténységnek már jó esetben csak a nyomait lehetett megtalálni, de nem ítélkeznék erről sem.”
És ez a lényeg! És azzal, hogy Jehova Tanúi ezt leírják, nem „ítélkeznek”.
„Szóval AKKOR IS, ÉS MA IS EGY IGAZ EGYHÁZ VOLT/VAN. Sőt, megkockáztatom, hogy ugyanúgy van jelen a világban… majdnem mondanám, hogy láthatatlanul, mégis egyégben, és nem egyháznak, hanem Krisztus Testének hívják. Ez talán azért erős, mert láthatóan is jelen van az összes egyházban, csak nem minden tagjában sajna.”
Na látod, ezek azok a filozófiák, melyre sohasem jött még hiteles, bibliai válasz! Megint a logika hiánya is felmerül. Az igaz tanítások nem is számítanak? Egy hűséges katolikus, vagy protestáns elég ha, csupán őszinte a saját egyháza tanításaihoz, csak „vallja meg Krisztust”? Ennyi? Ha valaki az egyháza nem bibliai tanításai miatt „nem cselekszi a Mennyei Atya akaratát”, ahogy Jézus fogalmazott, akkor is elegendő a fenti állítás? Vagy a Biblia szerint, igenis számítanak a cselekedeteink?! Persze, nem ez tesz minket „igazzá”, de a „cselekedetek nélkül a hit halott”!
És mi határozza meg elsősorban a cselekedeteinket? Az, amit tanulunk, a saját világnézetünk, melyet tagadhatatlanul erősen formál az egyházunk is, ha vallásosak vagyunk, vagy talán nem?
Persze az, hogy valaki Jehova Tanúi szervezetének a tagja, még nem jelent megmentést, ez logikus, bár vannak, akik ezt ilyen módon forgatják ki. De ez nem jelenti azt, és az első sz.-ban sem jelentette, hogy nincs egy létező, látható egységes gyülekezet!
Nem lenne igaz azt állítani, hogy az apostolok azon szorgoskodtak volna, hogy mindenkinek, aki valamivel nem ért egyet, új szektát kell alapítani, hiszen pont ez ellen kardoskodtak, igaz, vagy nem?! A gyülekezet egységéért „harcoltak” egész életükben. Akkor a ma létező, számtalan felekezet vajon Isten akarata, vagy csak általa, ideiglenesen megtűrt zűrzavar?
Ha nem Isten kifejezett szándéka szerinti, hiszen a tanítványok is pont ez ellen intettek (de megjövendölték, persze hogy ezek lesznek), akkor vajon Isten tényleg „mindegyikből válogat”, úgynevezett „hűségeseket” magának?! Kinek az állítása ez, és mivel bizonyítja be?
Tehát mivel bizonyítjátok, hogy ez a felekezetek feletti „üdvösség” szisztéma, Isten eljárását jelenti, nem pedig csak a ti hiedelmeteket?
„Jézus soha nem mondta, hogy intézményt vagy szervezetet alapítsanak, hanem egyházat, vagyis olyan közösséget, ahol egység van Őbenne és ezáltal az Atyában.”
Jézus és első sz.-i követői (de ebben még a későbbi korok is), mit értettek „egyház”, vagy „gyülekezet” alatt? Azt, amit ti? Biztos, hogy nem tévedtek?
„ha nekem egy az Istenem (Jahve vagy Jehova – én is vallom, hogy ez a neve, de ugyanúgy Úr is és Mindenható és Örökkévaló, Seregek Ura, – magát „Vagyok aki Vagyok-ként nyilatkoztatta ki először, ami nagyjából az Örökkévalónak felel meg a héberben), és egy a Királyom, vagy Uram, aki a Krisztus, akkor bizony testvére vagyok mindannak, aki ugyanezt vallja.”
Persze, ha a Biblia szava is csak ennyit várna el egy „testvértől”, akkor igaz is lenne, de sokkal-sokkal többről van szó! És ezek azok, amiket egyáltalán nem vesztek figyelembe, és csak, mint „másodlagos”, vagy sokadik kérdést kezelitek, mely már annyira nem is számít. Nem csak a „szóban megvallás” számít, hanem az ehhez párosuló, pontos ismereten alapuló cselekedetek is. És bár, még egyszer leírom, hogy nem a cselekedeteinkből igazulunk meg, de Jézus elítélte a „törvénytelenség cselekvőit”, ami azt mutatja, hogy nem mindegy, hogy azon túl, hogy „megvalljuk az Atyát és Jézust”, mit cselekszünk!
Mert tagadnátok, hogy ezekben a cselekedetekben mennyi eltérés, egymásnak teljesen ellentmondó, sokszor egymást pusztító viselkedés van a különböző egyházakban? Akkor miféle „egységről”, és „testvériségről” beszélhetünk?
Ennek ellenére Jehova Tanúira nézve rágalmazás csupán, ha azt mondják egyesek, hogy „ellenségesek”, vagy „gyűlölködnek”, „erőszakosak”, „uszítók”! Pont ők azok, akik ezekben a jellemvonásokban általában nem bűnrészesek, mivel semlegesek politikai, katonai ügyekben, és akik ilyen módszerrel gyalázzák őket, a saját „igazságaikat” féltik. Ennek ellenére, elmennek az emberekhez és elviszik nekik Krisztus üzenetét a Királyságról és a Bibliai igazságot. Ezt pedig nem lehet a fenti jellemvonásokkal sikeresen tenni! Próbálja ki bárki, aki nem hiszi! Semmit nem veszítene vele, csak legalább „cselekedné a Mennyei Atya akaratát”, ami nem volt sohasem mellékes dolog.
Nehéz, de Istennek semmi sem lehetetlen.
Mit mond erről a Szentírás?
3Ha valaki mást tanít, s nem követi Urunk, Jézus Krisztus üdvös szavait és az istenes tanítást, 4az felfuvalkodott és semmit sem ért. Betegesen vitázik, üres szóharcot folytat, amiből csak irigykedés, veszekedés, káromlás, rosszindulató gyanúsítás 5és olyan bomlott agyú, igazságot elferdítő embereknek torzsalkodása származik, akik a vallásosságot jövedelmi forrásnak tekintik.
1Tim 6,3-5
. Betegesen vitázik, üres szóharcot folytat,
Ezt csínálják, elég ha megnézed hozzászólásaikat.
Kedves 18:11-es!
Miért is ez az álbölcselkedés? Azért nevezem annak, mert amit én csináltam, az bibliailag igazolható tanításokra épülő válasz volt. Vagy talán az apostolok nem érveltek hasonló módon, nem védték meg az igazságot, a hitüket? Nem válaszoltak az olyan álságos támadásokra, melyek őket is érték? De igen! Én is ezért válaszoltam, ha nem olyan nagy baj. De látom, hogy egyeseknek ez már sérti az önérzetét, pedig a Tanúkról írt, sokszor bizonyítatlan állítások sem voltak helyesek.
Ezek szerint akkor, Jehova Tanúinak nem szabad megvédeni magukat, mert akkor "üres szóharcolóknak", és ostoba "vitatkozóknak" nevezik őket? Ez lenne a korrekt magatartás?
Nem azzal kellene foglalkozni inkább, hogy a feltett, egyértelműen érthető kérdésekre, jó választ adjunk? Vagy ez nem megy? Akkor el kell ismerni!
"Kedves 18:56-os!
Miért is ez az álbölcselkedés? "
5A tanításnak a célja a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és őszinte hitből fakadó szeretet. 6Ettől némelyek eltértek, és üres fecsegésre adták magukat. 7A törvény tanítói szeretnének lenni, de nem értik, amit mondanak, és amit olyan csökönyösen állítanak.
1Tim,1,5-7
Na látod kedves 19:04-es, pontosan te teszed most azt, ami ellen felszólaltál! Te kötözködsz ide nem illő , azaz, most már ide illő :) idézetekkel!
Válaszolni nem tudsz a kérdéseimre? Ez így már tényleg "üres szóharc", neked akkor ezek szerint ez a célod?
"Na látod kedves 19:18-as,
Válaszolni nem tudsz a kérdéseimre? "
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
1A Lélek világosan állítja, hogy a végső időkben némelyek elpártolnak a hittől, megtévesztő szellemekre és sátáni tanításra hallgatnak. 2Ezek képmutató hazudozók, akiknek meg van a lelkiismeretük bélyegezve. 3Tiltják a házasságkötést és bizonyos ételek fogyasztását, jóllehet ezeket azért teremtette az Isten, hogy a hívő és igazságot ismerő ember hálaadással fogyassza. 4Hiszen Istennek minden teremtménye jó, és semmi sem megvetendő, amit hálaadással veszünk magunkhoz, 5mert az Isten tanítása és az imádság megszenteli.
1Tim 4, 1-5
Pl a Szentírás szerint az ószövetségi vértilalom összegyeztethetetlen az Új és Örök Szövetséggel,
Ezt jehova tanúi nem ismerik el.
Már látom ki vagy!
Remélem lesz még itt értelmes ember, ha nem, az sem baj.
Neked nem válaszolok, akármit keversz bele az eddigiekben írtakhoz azzal a céllal, hogy mindig a tiéd legyen az utolsó szó, és hogy ne lehessen átlátható az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!