Hiszel az evolúcióban?
Szerintem az egész úgy volt, hogy volt az ősrobbanás, ami nagyon hangos volt.
Aztán jöttek a csimpánzok és miután felálltak azt mondták, hogy ők nem csimpámzok, inkább emberek.
Aztán Isten kifejlődött az emberekből az evolúcióval.
Aztán Isten visszament az időgéppel az ősrobbanás előttre mert rájött, hogy az ősrobbanást valaki elfelejtete megteremteni és így nem ér az egész semmit.
De mostmár rendben van minden.
"és nagyon kíváncsian várom,mikor fedezik fel azt az utolsó,hiányzó kis láncszemet,ahol kettévált az ember és a majom"
Azt én is nagyon várom, de szerintem nem érjük meg.
Több dolgok vannak földön és egen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes.
Shakespeare; Hamlet
Ez (talán) még a szakbarbároknak is mond valamit.( Habár a hiú ember vak és süket, csak önmagával van elfoglalva)
Ha beírjátok a gugliba, hogy 'ősrobbanás', máris találhattok néhány alapos kritikát ezzel kapcsolatban! Erősen inog ez az elmélet is, mert valójában sohasem állt biztos lábakon. Csak nézzen utána mindenki bátran, ne sajnálja az időt rá, főleg akkor nem, ha gyakran szeret rá hivatkozni, mint "első" történésre.
Az evolúciós elmélet is igen alapos kritikai támadásoknak a célpontja mostanában. Biztosan nem véletlenül. E - sokszor tudományos - bírálatoknak nem az a mozgatója, hogy az evolúciós teória hiányzó bizonyítékait hangsúlyozza (bár kétségtelen, azok minden konkrét pontban megkérdőjelezhetők, vagy egyszerűen hiányoznak), hanem sokkal inkább a darwini evolúció nagyon elhibázott irányára hívják fel a figyelmet.
Mert bár a földi fajok egy bizonyos változatosságra képesek a fajon belül (ezt nevezik mikroevolúciónak), de arra nem képesek, hogy átalakuljanak valami mássá (ez lenne a makroevolúció). Ez az, amit már valaki említett is, vagyis hogy a megszakítás nélküli folyamatosság semmivel sem bizonyítható. Sőt a tárgyi leletek az ellenkezőjét bizonyítják. A genetikai kutatások sem mutatnak semmi olyant, amivel ez bizonyítható lenne.
Egyszerűen minden hiteles evolúciós 'bizonyíték' értelmezhető másként is. Úgy is, hogy intelliges tervezője van a (nem pusztán) anyagi világnak.
Sőt jelenleg már egyre világosabban látszik, hogy igazán jól csakis egy Tervezővel lehet indokolni a dolgok létét.
Én azt látom, hogy itt az emberek nagy többségének halvány fogalma sincs arról, hogy miről vitatkozik, csak mondja a magáét. Aki az evolúciót keveri az ősrobbanással, az sürgősen menjen vissza az iskolapadba (vagy iratkozzon be, ha még nem tette meg).
Továbbá mielőtt bibliai idézeteket citál elő, győződjön meg róla, hogy tisztában van a "tudomány" és az "evolúcióelmélet" fogalmakkal, és ezt a két fogalmat maximum 3-3 értelmes mondatban meg is tudja magának fogalmazni.
Én azt hiszem tanultam eleget ahhoz, hogy értsem az evolúcióelmélet lényegét és nagyon szívesen vitatkozom a hibáiról vagy erősségeiről. Alapvető tudás hiányában azonban ezt egyszerűen nem tudom megtenni.
Egyébként még az első oldalon található két link ugyanerről a témáról. teljesen ugyanilyen hozzászólások vannak, csak tízszerekkora terjedelemben.
Esetleg mielőtt válaszolnak, olvassák át azt a két kérdést alaposabban, és akkor nem kell a többieknek újra és újra ugyanazt leírniuk.
"Én azt látom, hogy itt az emberek nagy többségének halvány fogalma sincs arról, hogy miről vitatkozik, csak mondja a magáét. Aki az evolúciót keveri az ősrobbanással, az sürgősen menjen vissza az iskolapadba (vagy iratkozzon be, ha még nem tette meg)."
Ez a hangnem sajnos azokra a már korábban is feltett kérdésekre adott válaszokra is jellemző, amiket idéztetek.
Az ősrobbanást azért említettem, mert előtem többen is szóba hozták. Ha figyelmes vagy, akkor észreveszed, hogy teljesen külön választottam az evolúciótól.
Ez a kioktató hangnem sajnos a türelmetlenségről árulkodik, ami valami 'felsőbbrendű igazság' birtokosaira jellemző, pedig az ilyen fajta gőg, sokszor alaptalan, igazi tartalom nélküli!
Olvastam már azokat a válaszokat is, amikre hivatkoztok, de a következtetések nem voltak helytállóak. Egyfajta (materialista) emberi gondolkodás, olyan történésekről, melyeket nem láttunk és mégcsak a nyomait sem véljük felfedezni. A pont a lényeges pontokban hiányoznak a kirakós játék részletei. Nem furcsa? Persze, meg lehet magyarázni, a réseket valamivel be lehet tömni, de pont ez a gyanús.
Most is csak azt tudom mondani, hogy semmi olyan bizonyíték sincs még ma (150 év után sem) az evolúcionisták kezében, ami kizárólagosan bizonyítani tudná ezt a tudományos feltevést, mert el kellene ismerni, hogy ez sem több 'feltevésnél'.
"Ez a kioktató hangnem sajnos a türelmetlenségről árulkodik, ami valami 'felsőbbrendű igazság' birtokosaira jellemző, pedig az ilyen fajta gőg, sokszor alaptalan, igazi tartalom nélküli! "
Egyetértek.
Csak a korlátolt ember magabiztos, az intelligens ember teli van kételyekkel.
Az evolucionizmus propagálói között én sem találkoztam még intelligens emberrel sajnos.
"Az az Einstein-es baromság, az a "párbeszéd" kitalált. Sohasem történt meg. Ez csak egy legenda róla. Gyerekorában (nagyon fiatalon) volt hívő, de már ateistaként halt meg"
Szerintem meg ez baromdság. Ha nálad ez a vitakultúra, akkor magadról állitasz ki szegénységi bizonyítványt.
Ez a stilus téged jellemez.
."Amikor kifogysz az érvekből, akkor egyszerüen "baromság"minösíted azt amit sem bizonyitani sem cáfolni nem tudsz.Nem korrekt eljárás.Vitában, vélemények ütköztetésében nem elfogadható "ex catedra " kijelentések tétele.Akinek az egoja ilyen "kifejlett" - minden bántó szándék nélkül mondom,ha hiszed, ha nem - jól tenné ha felkeresne egy jónevü pszichiátert.
A 01:11 es és a 01:52 es válaszadóknak!
Látszik nagy tudással rendelkeztek mert kissé fölényesek vagytok.
Pedig az értelem és a bölcsesség ott kezdődik hogy az ember ismeri Isten és nem ott,hogy tagadja létezését és azt gondolja bibliáról az csak egy könyv és még ide is bemásolnak belőlle idézeteket!
Tudjátok teljessen mindegy mennyi diplomával rendelkezik az ember.
Az emberek elhagyták Isten,és mentek a maguk értelme, tudománya után mára ott tartunk,hogy a hétköznapokból kiszoritották a Teremtőt:
médiákból,munkahelyekből,iskolákból nincs szükségük rá.
De majd maguk fognak rádőbbeni nagy hiba volt és a sajátt kárukon tanulják meg.
Szerencsére Isten hosszútűrő és ad lehetőséget ezek után is nekik.
Korinthusbeliekhez írt I. levél 1. rész 18-21.
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.
Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcseségét és az értelmeseknek értelmét elvetem.
Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-é Isten e világnak bölcseségét?
Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent,tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket
Példabeszédek 15. rész 31-33.
A mely fül hallgatja az életnek dorgálását,a bölcsek között lakik.
A ki elvonja magát az erkölcsi tanítástól,megútálja az ő lelkét;a ki pedig hallgatja a feddést,értelmet szerez.
Az Úrnak félelme a bölcseségnek tudománya,és a tisztességnek előtte jár az alázatosság.
Nos, akkor azt hiszem, én is hozzászólok. Nem írom le, melyik oldalhoz tartozom, azzal rontanám a közhangulatot esetleg. (Az egyik oldalról biztos.)
De az Einsteines párbeszéd nekem is nagyon sántít. Már első olvasásra is a diák monológja több sebből vérzik. Az agyat pl hogyne lehetne érzékelni? A fej lényegesen nehezebb, mintha nem lenne semmi és mivel a prof életben van, ezért valószínűleg nem kővel van teli.
A tudomány pedig az, amit meg lehet határozni. Ami nem tudja magát leírni, meghatározni, azt nem tekintjük tudománynak.
A diák pedig maga használta először Istenre a jót, a Sátánra pedig a rosszat, szóval innentől kezdve joga volt a tanárnak is élnie a világos-sötét, hideg-meleg ellentétpárral.
Persze más hibák is vannak, de abba nem kötnék bele, mert úgy állást kellene foglalnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!