Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hiszel az evolúcióban?

Hiszel az evolúcióban?

Figyelt kérdés
Szerintetek létezik evolúció, vagy minden ilyennek teremtetett?
2009. máj. 4. 09:12
 21/93 anonim ***** válasza:
39%

Az evolúció az emberiség lealacsonyítása.

Erre a mai társadalom erkölcsi hanyatlása szolgál a legtöbb bizonyítékkal. Tanúi vagyunk, amint az az emberiség feladja erkölcsi normáit és elveszíti végcélja iránti érzékenységét. A bűnözés burjánzása, a kábítószer használata, a szexuális perverziók, az öngyilkosságok növekvő aránya és a magzatelhajtás járványa mind annak a tünete, hogy az emberi élet folytonosan leértékelődik, és a hiábavalóság érzése söpör végig a társadalmon. Ezek az irányzatok közvetlenül visszavezethetők az evolúcióelmélet térnyerésére.

Miért is ne? Ha az evolúcióelméletnek igaza van, akkor az emberiség csupán egyike annak a számos fajnak, amelyek a közös ősökből kifejlődtek. Nem vagyunk jobbak az állatoknál, és nem is szabad azt gondolnunk. Ha a puszta anyagból fejlődtünk ki, miért értékelnénk azt, ami lelki eredetű? Sőt, ha minden az anyagból alakult ki, akkor semmilyen "lelki eredetű" jelenség sem valóságos. Végtére is semmivel sem vagyunk jobbak, mint bármely élőlény. Nem vagyunk több, mint a protoplazma, amely trágyává válik.

2009. máj. 4. 15:08
 22/93 anonim ***** válasza:
40%

Az a baj, hogy aki gondolkodás nélkül fogadja el az evolúció elméletét mint alaptézist, alapevidenciát, az sohasem fog olyan kérdéseket feltenni magának, melyek az ő világképébe nem férnek bele.

Egy megdönthetetlennek hitt ítélet (mely csak előítélet) fogja kormányozni életét, a kételkedés legkisebb reménye nélkül.

Tulajdonképpen tragikus, hogy milyen sok igazán lényeges kérdéstől fosztják meg magukat és milyen szegényessé degradálják a világot, akik az evolúció elméletének szemüvegén át szemlélik a világot.

2009. máj. 4. 15:20
 23/93 anonim ***** válasza:
77%
Az az Einstein-es baromság, az a "párbeszéd" kitalált. Sohasem történt meg. Ez csak egy legenda róla. Gyerekorában (nagyon fiatalon) volt hívő, de már ateistaként halt meg.
2009. máj. 4. 15:54
 24/93 anonim ***** válasza:
82%
15:20....ugyanez, amit te elmondtál, visszafordítva is elmondható és "ráhúzható" az teremtés elméletre... aki gondolkodás nélkül elhiszi és nem kételkedik benne, az úgy fogja leélni az életét, hogy a keresztények szegényes szemüvegén át szemléli a világot...
2009. máj. 4. 16:59
 25/93 anonim ***** válasza:
27%
Az biztos, h nem Afrikából származunk, ahogy azt az "okos" tudósok állitják. Én legalábbis biztos, h nem.
2009. máj. 4. 18:46
 26/93 anonim ***** válasza:
36%

A biblia igy kezdődik:

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.

Én ezt tudom elfogadni mert hiszem,hogy biblia Istentől származó könyv amely elejétől a végéig igaz meggyőzödtem róla.

Timótheushoz írt II. levél 3. rész

A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra,a feddésre,a megjobbításra,az igazságban való nevelésre.

Azt hiszem ez a mai modern társadalmunkra ráférne nem ?

Talán nem kérdezgetnénk,miért fordult ki a világ ennyire, miért ez a sok bünözés,miért ilyenek a mai fiatalok?

Azért mert az emberek anyira eltávolodtak Istentől,hogy például azt kérdezik evolució vagy teremtés?

Apostolok Cselekedetei 17. rész:

Az Isten,a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van,mivelhogy ő mennynek és földnek ura,kézzel csinált templomokban nem lakik.

Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik,mintha valami nélkül szűkölködnék,holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent.

El lehet utasítani lehet vitatkozni külömböző vallásokkal,filozófiákkal szembeállítani de el is lehet fogadni és kitartani melette a végsőkig.

Az élőlények fejlödési képességüket Istentől kapták az özönvíz elött és után is megáldotta Isten az állatokat:

És megáldá azokat Isten mondván:

Mózes I.könyve 1.rész: Szaporodjatok,és sokasodjatok,és töltsétek be a tenger vizeit;a madár is sokasodjék a földön.

Mózes I. könyve 8. rész:

Minden vadat, mely veled van, minden testből, madarat, barmot, és minden földön csúszó-mászó állatot vígy ki magaddal,hogy nyüzsögjenek a földön,szaporodjanak és sokasodjanak a földön.

Azoknak akik ateisták és nem fogadják el a véleményem ajánlom figyelmükben a következőket:

János Evangyélioma 1. rész:

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Ez kezdetben az Istennél vala.

Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett,a mi lett.

Ő benne vala az élet,és az élet vala az emberek világossága;

És a világosság a sötétségben fénylik,de a sötétség nem fogadta be azt.

Halotam egy jó megjegyzést amit tovább is adok:

Isten nem hisz az ateistákban!

2009. máj. 4. 19:06
 27/93 anonim ***** válasza:
57%
19:06-os válaszoló! Bár lepontoztak, de valóban ez az igazság. :) Szuper kis cikket írtál! :) A lényeg dióhéjban...
2009. máj. 4. 20:53
 28/93 anonim ***** válasza:
53%
Ebben a 19:06-os cikkben van egy különös mondat: az élőlények a fejlődési képességüket Istentől kapták. Szerintem ez a szuper. Én úgy látom, hogy az evolúció igaz, meg Isten is. Ha Isten adja a fejlődés képességét, akkor úgy-e az evolúció is Istentől szárnmazik. Ennek így kell lennie, akár hogy gondolkodom rajta, nem lehet másképp...
2009. máj. 4. 21:09
 29/93 anonim ***** válasza:
44%

19.06-os válaszadó vagyok anyit még szeretnék hozzátenni,hogy az evoluciót mint fejlödési képességet tudom elfogadni,de hogy majmokból,emberősőkből alakult ki a mai ember azt nem.

Ezért:

Mózes I. könyve 1. rész

Teremté tehát az Isten az embert az ő képére,Isten képére teremté őt:férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

És megáldá Isten őket,és monda nékik Isten:Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá;és uralkodjatok a tenger halain,az ég madarain,és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Mózes I. könyve 2. rész:

És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét.Így lőn az ember élő lélekké.

Mert Isten külön teremtette az embert magához hasonlóvá és ugye nagyon sok embertipus él a földön, valamint az élölények is képesek erősebb genetikai állományt produkálni ha alkalmazkodniuk kell a körülményekhez.

2009. máj. 4. 21:33
 30/93 anonim ***** válasza:
58%
Isteni ez az evolúció!!!!!!
2009. máj. 4. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!