Keresztények, Jézus nem december 25-én született. Miért ezen a napon ünneplitek?
Köztudott hogy a december 25 pogány eredetű. A téli napforduló (szaturnália), ami a Római Birodalom állami ünnepe volt december 17-25 között. Később a római császárkorban ekkor ünnepelték Mithrász és Sol Invictus születésnapját. A december 25-i ünnepnapot az első niceai zsinaton fixálták le 325-ben. Addig eltérő napokon ünnepelték a keresztények.
Jézus születésének tényleges időpontja nem ismert, de a Biblia alapján nyáron vagy ősz elején lehetett.
"A mai kereszténységben már rég nem pogány elemekről van szó. Minek kéne bármitől is megtisztítani, csak mert pár ezer évvel ezelőtti emberek más hitet költöttek hozzá ugyanahokhoz?"
Továbbra is pogány ha te átveszed és egyébként nincs Bibliai alapja.
"Továbbra is pogány"
Mégis mitől lenne az, ha semmilyen pogány jelentéssel nem bír számomra?
"Miért is lehet csak akkor? Nézd már meg, hogy most hány fok van Jeruzsálemben. Vagy mennyi volt az átlag 100 éve ott. Kíváncsi vagyok, hogy mit találsz róla."
Azt írja általában 5-10 C fok éjszaka, de 2 ezer éve ennél hidegebb volt és még most is van hogy havazik. Tehát nem születhetett Jézus decemberben.
"Kizárt hogy télen kérték az embereket hogy a hóban, fagyban utazzanak nagy távolságokat."
Meddig fogod szajkózni a sok ökörséged? Miért nem veszed a fáradtságot, hogy megnézd Jeruzsálem téli időjárását? Jah, mert az az érveid döntő többségét nevetségessé tenné? :)
Hol van hó és fagy ilyenkor Izraelben? Gondolkodsz is néha?
"Kizárt hogy télen kérték az embereket hogy a hóban, fagyban utazzanak nagy távolságokat. "
Mégis milyen hóban és fagyban?
"Mert mit számít az, hogy egy nem ismert időpontú eseményről mely napon emlékeznek meg az emberek?"
Ha a legnagyobb pogány ünnep idején emlékeznek meg miközben a Biblia alapján ez a dátum kizárható, az igen is baj.
"Meddig fogod szajkózni a sok ökörséged? Miért nem veszed a fáradtságot, hogy megnézd Jeruzsálem téli időjárását? Jah, mert az az érveid döntő többségét nevetségessé tenné?"
Nem láttad hogy megtettem? Írtam hogy 5-10 fok éjszaka de 2 ezer éve ennél hidegebb volt.
"Hol van hó és fagy ilyenkor Izraelben? Gondolkodsz is néha?"
Most saját magadról állítottál ki bizonyítványt és tetted nevetségessé magad. Jeruzsálemben esik hó, nem is kevés:
"Ha a legnagyobb pogány ünnep idején emlékeznek meg miközben a Biblia alapján ez a dátum kizárható, az igen is baj."
Miért?
"de 2 ezer éve ennél hidegebb volt."
Forrás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!