Keresztények, Jézus nem december 25-én született. Miért ezen a napon ünneplitek?
Köztudott hogy a december 25 pogány eredetű. A téli napforduló (szaturnália), ami a Római Birodalom állami ünnepe volt december 17-25 között. Később a római császárkorban ekkor ünnepelték Mithrász és Sol Invictus születésnapját. A december 25-i ünnepnapot az első niceai zsinaton fixálták le 325-ben. Addig eltérő napokon ünnepelték a keresztények.
Jézus születésének tényleges időpontja nem ismert, de a Biblia alapján nyáron vagy ősz elején lehetett.
A karácsonyfa meg az ajándékozás inkább a gyerekek miatt van.
Mégis mit rakjanak akkor ki a keresztények? Egy embernagyságú keresztrefeszített Krisztus szobrot és az alá pakolják az ajándékokat? xD
Az meg hogy a pogányok is fákat pakoltak azért a keresztények fa állítása miért lenne pogány? Imádkozni is imádkoztak sok pogány vallásban, akkor az imádkozás is pogányság? A keresztény karácsonyfa állíts másról szól mint a pogány fa állítás úgy ahogyan a keresztények imádkozása is másról szól mint a pogányoké szólt.
Ha kritizálni akarod a kereszténységet, vallást, Istent akkor megteheted, szólás szabadság van. De az hogy az ünnepekbe belekötni.
Ez provokáción meg kötekedésen kívül mire jó?
" A kérdés arra vonatkozik, hogy vallásos keresztények miért nem ünnepelnek pogány elemek nélkül"
Pedig így teszik. Ezek már rég nem pogány elemek. A mai ember számára már semmi pogány töltet nem kapcsolódik hozzájuk.
A karácsonyfa nem pogány eredetű, hanem középkori. 16.század. Az ókorban borostyánt vittek be a házba, nem fenyőt, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
A dátum maga pedig épp hogy felülírja a régi pogány kultuszokat. Nem tudjuk mikor született pontosan Jézus, de nem is az a lényeg, hogy a pontos születésnapját ünnepeljük, hanem magát azt a tényt, hogy megtestesült és megszületett. A világosság belépett a világba.
Ez a minőségi történelmi magazin leírja miért pogány eredetű a karácsonyfa:
A dátum maga pedig pont hogy megerősíti azt hogy pogány ünnep. Milyen világosságot ünnepelsz pogány szokásokkal, ezt megkérdezhetem?
"Milyen világosságot ünnepelsz pogány szokásokkal, ezt megkérdezhetem?"
Krisztus születését ünnepeljük. Azét aki azt mondta: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." János 8:12
Maga Jézus is új tartalommal töltötte meg egy ünnepet. Húsvétkor már nem a zsidók kivonulását ünnepeljük, hanem a feltámadást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!