Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?
Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:
Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?
Nem csak nekik mondja, hanem őket nevezi meg. Az apostoli levelekben egyetlen egy helyen se szerepel a tized fizetése. A keresztényekre nem vonatkozik.
"Adtam egy, a témában kifejtett, Bibliai igékkel alátámasztott választ. Majd, mivel láttam hogy számodra ez kevés, adtam egy adag kontaktlinket, ahol a lehető leghozzáértőbb válaszokat kaphatod akár erre, akár bármely más, a kereszténységgel kapcsolatos kérdésre."
Az általad linkelt cikkekben nincs benne a válasz a kérdésemre. Ennek az oldalnak pedig pont az a célja hogy választ kapjunk, nem pedig az hogy továbbirányítsanak más oldalakra.
"Nem csak nekik mondja, hanem őket nevezi meg."
Nem tudom miről beszélsz. Zsidóknak mondja.
"Az apostoli levelekben egyetlen egy helyen se szerepel a tized fizetése. A keresztényekre nem vonatkozik."
És ez kit érdekel? Az általam idézet versben Jézus mondja hogy fizetni kell a tizedet.
"Az általad linkelt cikkekben nincs benne a válasz a kérdésemre"
A kérdésesre a válasz egy egyszerű nem. A tizedfizetéssel kapcsolatos tévedésed cáfolatát pedig megtalálod a linken, illetve ha az nem elég, ott vannak az elérhetőségek, ahol konkrétan ezzel foglalkozó teológusok tudnak neked minden kérdésedre hiteles és pontos választ adni. Tehát? Nem a legpontosabb válasz a célod a kérdéssel?
"Az általam idézet versben Jézus mondja hogy fizetni kell a tizedet."
Kinek?
Nem hiszem, hogy ez keresztény. Alighanen az a muszlim provokátor, aki állandóan addig gyűlölködik keresztények és zsidók felé, amíg ki nem tiltják, aztán újrakezdi a trollkodást egy másik felhasználónévvel..
Valószínűleg ő lesz az, mert a stílusa is, mint egy agresszív kismalacnak :D
Illetve ő hagy figyelmen kívül minden tényt és ragaszkodik saját megborult elméleteihez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!