Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények jobban szeretik...

Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:

Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.

Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?

tegnap 10:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/150 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még a saját linked is rádcáfol:

"Mindig is voltak olyanok a történelemben, akik az ószövetségi lévitai törvényeket próbáltak integrálni az újszövetségi egyházba, de ennek semmilyen újszövetségi alapja nincs, ahogy a kötelező egyházadónak sincs"

tegnap 14:32
 62/150 A kérdező kommentje:

"Akkor ezek szerint te pénzimádó vagy, igaz?"

Az én vallásom szerint zekatot kell fizetni. Ezt én elfogadom, nem hazudom azt hogy rám nem vonatkozik és fizetem. Szóval ez nem jött be :)

tegnap 14:39
 63/150 A kérdező kommentje:

"Mindig is voltak olyanok a történelemben, akik az ószövetségi lévitai törvényeket próbáltak integrálni az újszövetségi egyházba, de ennek semmilyen újszövetségi alapja nincs, ahogy a kötelező egyházadónak sincs"

Jézus az Újszövetségben mondja hogy fizetni kell a tizedet :) Nagyon szeretheted a pénzt ha képes vagy ennyit hazudni miatta.

tegnap 14:40
 64/150 anonim ***** válasza:

"Jézus az Újszövetségben mondja hogy fizetni kell a tizedet"

Kinek mondja?

tegnap 14:41
 65/150 anonim ***** válasza:
100%

Az töredéke a tizednek, akkor az egész vallásod pénzimádó veled együtt.

tegnap 14:48
 66/150 A kérdező kommentje:

"Kinek mondja?"

A zsidóknak mondja. Már írtam.

tegnap 14:59
 67/150 anonim ***** válasza:

"A zsidóknak mondja."

És a te kérdésed kiknek szól?

tegnap 15:00
 68/150 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy te imádod a pénzt, mert nem vagy hajlandó tizedet fizetni, még ha el is ismered, hogy kéne. Sőt az egész vallásod pénzimádó, mert Mohamed meghamisította ezt a részt. Pedig láthatod, hogy Jézus is beszélt róla. Ebből is látszik, hogy a Korán, csak egy istentelen hamisítvány.

tegnap 15:05
 69/150 A kérdező kommentje:

"És a te kérdésed kiknek szól?"

A keresztényeknek. Akkor a te logikád alapján ebből az következik hogy rátok keresztényekre semmi nem vonatkozik mivel Jézus mindent a zsidóknak mondott :)

tegnap 15:14
 70/150 A kérdező kommentje:

"Nekem úgy tűnik, hogy te imádod a pénzt, mert nem vagy hajlandó tizedet fizetni, még ha el is ismered, hogy kéne."

Nekem miért kellene tizedet fizetnem mikor muszlim vagyok? :) Úgy meg pláne hogy szerinted keresztényeknek nem is kell fizetniük :)

"Sőt az egész vallásod pénzimádó, mert Mohamed meghamisította ezt a részt. Pedig láthatod, hogy Jézus is beszélt róla. Ebből is látszik, hogy a Korán, csak egy istentelen hamisítvány."

Eddig azt mondtad nem kell fizetni keresztényeknek, most meg a muszlimokat rágalmazod hogy nem fizetik? :) A muszlimok egyébként fizetik és zakat a neve.

tegnap 15:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!