Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?
Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:
Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?
Nem, a keresztények képesek értelmezni Isten szavát:
A linkelt cikk szerint is fizetni kell hiszen azt írja az Ószövetség alapján kötelező és 10% az Újszövetségben pedig Jézus is mondja hogy fizetni kell.
Tehát a keresztények jobban szeretik akkor a pénzt hiszen nem fizetik a tizedet.
"Ahelyett hogy leírnád mi a helyezett szerinted"
Linkeltem egy cikket, ami nem csak leírja, de el is magyarázza részletesen, mi a helyzet!
"Nem igaz, hogy a keresztyének szerint nem kell tizedet fizetni."
De igaz. Megpróbálom megkeresni azt a korábbi kérdést.
Meg is van hol olvastam, tessék:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Minden keresztény válaszoló azt írta nem kell tizedet fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!