Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények jobban szeretik...

Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:

Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.

Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?

tegnap 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/150 anonim ***** válasza:
68%

Nem, a keresztények képesek értelmezni Isten szavát:

[link]

tegnap 10:52
 2/150 A kérdező kommentje:

A linkelt cikk szerint is fizetni kell hiszen azt írja az Ószövetség alapján kötelező és 10% az Újszövetségben pedig Jézus is mondja hogy fizetni kell.

Tehát a keresztények jobban szeretik akkor a pénzt hiszen nem fizetik a tizedet.

tegnap 10:59
 3/150 anonim ***** válasza:
74%
Ha csak ennyit fogtál fel a cikkből, ezek szerint te is a farizeusok szintjén tartasz még.
tegnap 11:01
 4/150 A kérdező kommentje:
A cikkben hol ír olyat hogy nem kell fizetni? És főleg hol írja az Újszövetség hogy nem kell tizedet fizetni?
tegnap 11:05
 5/150 anonim ***** válasza:
78%
Ki mondta, hogy nem kell? Ha a cikket ennyire nem tudod értelmezni, kérd Isten segítségét! Ha őszinte vagy, Ő elvezet az igazságra!
tegnap 11:07
 6/150 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, ezek szerint te egy anyagias ember vagy. A keresztények nem azok, hisz Jézus nem ezt tanította. Ugyanabba a hibába esel, mint a farizeusok.
tegnap 11:11
 7/150 anonim ***** válasza:
72%

"Ahelyett hogy leírnád mi a helyezett szerinted"

Linkeltem egy cikket, ami nem csak leírja, de el is magyarázza részletesen, mi a helyzet!

tegnap 11:11
 8/150 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, hogy a keresztyének szerint nem kell tizedet fizetni. Vannak emberek, akik nem értik, hogy ezzel a bizalmunkat fejezhetjük ki Isten felé, és ez megerősít minket, "mellékesen" pedig jó helyre mehet az a tized, oda adjuk, ahova gondoljuk, ami szerintünk Isten országát építi. U.i.: én sem vagyok tökéletes ebben, de szeretnék változtatni, csak nem minden hónapban jut eszembe, nem lett még ez jó szokásommá sajnos... pedig méltó dolog
tegnap 11:13
 9/150 A kérdező kommentje:

"Nem igaz, hogy a keresztyének szerint nem kell tizedet fizetni."

De igaz. Megpróbálom megkeresni azt a korábbi kérdést.

tegnap 11:16
 10/150 A kérdező kommentje:

Meg is van hol olvastam, tessék:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Minden keresztény válaszoló azt írta nem kell tizedet fizetni.

tegnap 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!