Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?
Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:
Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?
"Jézus nem a törvény ellen beszélt, hanem azon túl"
Lényegében de. El is mondta, hogy betölteni jött a törvény szerepét. Vagyis már nem az ószövetségi törvények betartása által, hanem Jézus által juthat az ember Istenhez.
Akkor félreértettük egymást. Én egy szóval sem mondtam, hogy Jézus maga megszegte a törvényeket. De nem tartotta követendőnek őket, kimondottan ellene beszélt sokszor, hogy emberek ítélkezzen más emberek felett, hiába írt elő ilyet bármelyik törvény.
Még mielőtt ebből is félreértés lenne, nem, nem anarchizmusra buzdított. Hanem hogy az ítélet istené, nem emberé, akármit is ír akármelyik törvény.
Nem a tizedre értette. Miből gondolod ezt?
de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Itt az irgalmasság cselekedeteire godolt hogy azokat be hagyjuk el, bem a tizedet.
Egy másik evangéli részben ezt mondja: adjátok meg a császárnak ami a császáré és az Istennek ami az Istené. Itt pl az adóról van szó. Tehát Jézus nem mondja hogy tizedet kell fizetni
"Ha komolyan vesszük Jézus szavait a Máte 23.23-ból, akkor bizony kell tizedet adni."
Nocsak, egy keresztény aki nem tagadja meg a saját Bibliáját.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!