Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények jobban szeretik...

Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:

Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.

Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?

tegnap 10:28
 121/150 anonim ***** válasza:
66%
Ha így is lett volna, ez esetben pláne nem a törvény szerint járt el, hisz akkor a törvény szerinti eljárás a tanács elé vitetés lett volna.
tegnap 20:03
 122/150 anonim ***** válasza:

Tgt, majdnem mindenben egyetértek veled, de arra, hogy Jézus betartotta a törvényt nem az a magyarázat, hogy nem volt bíró a helyszínen. Ő maga volt a Bíró. Ő méltó lett volna rá, mert teljesen Igaz és mindenről tud. És éppen Isten kegyelmét mutatta be.

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt vagy a prófétákat. Nem eltörölni, hanem betölteni jöttem." Mondja Jézus a Máté5,17-ben.

Ő betöltötte a törvényt, mert a Szent Isten elé csak igaz ember állhat, és halálával elszenvedte a büntetést, ami bűneinkért járt volna. Maga a Bíró. Helyettünk. Mert azt akarja, hogy Éljünk, annyira szeret!...

tegnap 20:08
 123/150 tgt ***** válasza:
0%
121-es: ez mar megtörtent akkor, a bírói tanacs tagjai is elmentek a helyszínről. Nem volt, aki ítélkezzen.
tegnap 20:10
 124/150 anonim ***** válasza:

Upsz, hamar küldtem el:

És halála és feltámadása által immár mi is Isten elé állhatunk = megismerhetjük Dicsőségében. Halleluja,

122 voltam

tegnap 20:11
 125/150 anonim ***** válasza:
54%
Tgt, ezt én sem értem. Még ha el is tekintünk attól, hogy az egész jelenet lényege az volt, hogy Jézus maga legyen a bíró; a te olvasatodban konkrétan az történt volna, hogy Jézus tett érte, hogy a bűnös ne kerülhessen ítélőszék elé. Ez mégis milyen jogrendszerben és hogyan számíthatna a "törvény nagyon pontos betartásának"?
tegnap 20:12
 126/150 anonim ***** válasza:
125 a törvény... Micsoda? Nagyon pontosan betartotta, hiszen a törvényt Isten adta, Ő maga nem tartotta volna be? Épp ez az! Sokszor az emberi törvény embertelen lesz, mert nem tudunk rá Isten szemén keresztül nézni, aki éppen az Igazságra akar vele tanítani minket. És mivel Jézus átlátott mindenkin, Ő egyedül meg is mondhatta, ami a valóság: hogy az embereknek (ha Isten nélkül élnek) a törvény ami az ember javára és Isten dicsőségêre íródott, mégis emberek ellen irányult, mint minden. Mert Isten nélkül élnek. Rávilágít bűneinkre és az Ő bocsánatára is.
tegnap 20:19
 127/150 anonim ***** válasza:

"ez mar megtörtent akkor, a bírói tanacs tagjai is elmentek a helyszínről. Nem volt, aki ítélkezzen."

1. Tanácsról szó sincs ott.

2. Hogyne lett volna, aki ítélkezzen? Jézus, maga.

A jelenet után is épp erről beszél. Egy szóval nem említi, hogy az lett volna a probléma, hogy ő ne hozhatott volna ítéletet, hanem egyszerűen ő nem a farizeusok "testi" törvényei alapján ítél.

"14. Felele Jézus és monda nékik: Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz; mert tudom honnan jöttem és hová megyek; ti pedig nem tudjátok honnan jövök és hová megyek.

15. Ti test szerint ítéltek, én nem ítélek senkit.

16. De ha ítélek is én, az én ítéletem igaz; mert én nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, a ki küldött engem.

17. A ti törvényetekben is meg van pedig írva, hogy két ember bizonyságtétele igaz.

18. Én vagyok a ki bizonyságot teszek magamról, és bizonyságot tesz rólam az Atya, a ki küldött engem."

tegnap 20:19
 128/150 tgt ***** válasza:
18%
125-ös: tévedés, Jézus nem lehetett bíró, mivel nem volt a bírói tanács tagja, ezért nem is hozhatott ítéletet. A tanács tagjai ott voltak, de nem ítélték el a nőt, hanem a saját lelkiismeretük/bűntudatuk hangjára hsllgatva önként távoztak a helyszínről. Ha nincs vádló, nincs bíróság, akkor nincs ítélet sem.
tegnap 20:27
 129/150 anonim ***** válasza:

És igen, kedves testvérek, talán ha nem fizetünk tizedet, attól még lehet, hogy üdvözülhetünk. De miért ne fizetnénk? Ezzel most magam ellen is beszélek, de tényleg fizetnünk kéne rendesen, ha bízunk Istenben.

Ha valamiről kiviláglik, hogy törvény szerinti, az elől nem menekülni kellene, hanem megvizsgálni - kérni Isten útmutatását és vezetését, hogy hogyan engedelmeskedjem

tegnap 20:28
 130/150 anonim ***** válasza:
37%

"Ha nincs vádló, nincs bíróság, akkor nincs ítélet sem."

Tehát ezek szerint a törvény követése nálad azt jelenti, hogy valaki tesz róla, hogy ne legyen se bíró, se vádló, se ítélet, és a bűnös ne kapjon büntetést?

tegnap 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!