Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?
Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:
Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?
Tgt, majdnem mindenben egyetértek veled, de arra, hogy Jézus betartotta a törvényt nem az a magyarázat, hogy nem volt bíró a helyszínen. Ő maga volt a Bíró. Ő méltó lett volna rá, mert teljesen Igaz és mindenről tud. És éppen Isten kegyelmét mutatta be.
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt vagy a prófétákat. Nem eltörölni, hanem betölteni jöttem." Mondja Jézus a Máté5,17-ben.
Ő betöltötte a törvényt, mert a Szent Isten elé csak igaz ember állhat, és halálával elszenvedte a büntetést, ami bűneinkért járt volna. Maga a Bíró. Helyettünk. Mert azt akarja, hogy Éljünk, annyira szeret!...
Upsz, hamar küldtem el:
És halála és feltámadása által immár mi is Isten elé állhatunk = megismerhetjük Dicsőségében. Halleluja,
122 voltam
"ez mar megtörtent akkor, a bírói tanacs tagjai is elmentek a helyszínről. Nem volt, aki ítélkezzen."
1. Tanácsról szó sincs ott.
2. Hogyne lett volna, aki ítélkezzen? Jézus, maga.
A jelenet után is épp erről beszél. Egy szóval nem említi, hogy az lett volna a probléma, hogy ő ne hozhatott volna ítéletet, hanem egyszerűen ő nem a farizeusok "testi" törvényei alapján ítél.
"14. Felele Jézus és monda nékik: Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz; mert tudom honnan jöttem és hová megyek; ti pedig nem tudjátok honnan jövök és hová megyek.
15. Ti test szerint ítéltek, én nem ítélek senkit.
16. De ha ítélek is én, az én ítéletem igaz; mert én nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, a ki küldött engem.
17. A ti törvényetekben is meg van pedig írva, hogy két ember bizonyságtétele igaz.
18. Én vagyok a ki bizonyságot teszek magamról, és bizonyságot tesz rólam az Atya, a ki küldött engem."
És igen, kedves testvérek, talán ha nem fizetünk tizedet, attól még lehet, hogy üdvözülhetünk. De miért ne fizetnénk? Ezzel most magam ellen is beszélek, de tényleg fizetnünk kéne rendesen, ha bízunk Istenben.
Ha valamiről kiviláglik, hogy törvény szerinti, az elől nem menekülni kellene, hanem megvizsgálni - kérni Isten útmutatását és vezetését, hogy hogyan engedelmeskedjem
"Ha nincs vádló, nincs bíróság, akkor nincs ítélet sem."
Tehát ezek szerint a törvény követése nálad azt jelenti, hogy valaki tesz róla, hogy ne legyen se bíró, se vádló, se ítélet, és a bűnös ne kapjon büntetést?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!