Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények jobban szeretik...

Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:

Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.

Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?

tegnap 10:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/150 anonim ***** válasza:
24%
Adtam egy, a témában kifejtett, Bibliai igékkel alátámasztott választ. Majd, mivel láttam hogy számodra ez kevés, adtam egy adag kontaktlinket, ahol a lehető leghozzáértőbb válaszokat kaphatod akár erre, akár bármely más, a kereszténységgel kapcsolatos kérdésre.
tegnap 11:56
 22/150 A kérdező kommentje:
Nem érdekel a hazugságod. Idézed az Újszövetségből. Hol mondja Jézus hogy a tized címen annyit fizethetsz amennyit jónak látsz?
tegnap 12:02
 23/150 anonim ***** válasza:
29%

Máté 23:23-ban Jézus a farizeusok és írástudók képmutatását bírálja, akik apró dolgokban precízen követik a törvényt (mint például a tized adása fűszernövényekből), miközben figyelmen kívül hagyják a törvény lényegesebb, fontosabb aspektusait, mint az igazságos ítélet, irgalmasság és hűség.

A tized, tehát a jövedelem egy tizedének adományozása, a zsidó törvény része volt, és a vallási gyakorlat egy jelentős eleme. Jézus szavai nem feltétlenül azt jelzik, hogy a keresztényeknek is követniük kellene a tizedadás kötelezettségét, hanem inkább a szívbeli motivációk és az isteni értékek fontosságát hangsúlyozza.

A keresztény hagyományban a tized adása nem kötelező, de sokan a generózusságot és a támogatást a közösség és a szegények felé fontosnak tartják. A hangsúly Jézus tanításaiban inkább az, hogy a cselekedetek mögött lévő szándék és igazságosság fontosabb, mint csupán a külső formák betartása.

tegnap 12:04
 24/150 anonim ***** válasza:
71%

Az alátámasztást is minden esetben feltüntette a cikk is. Mondjuk amit az előbb is írtál, az csak szalmabáb érvelés, hisz se én, se a többi kommentelő, se a cikk nem ezt írta.

Ha az ott leírtak kevesek, vagy bármiért is nem értesz egyet velük, ott van a későbbi linken jó pár kapcsolatfelvételi lehetőség. Sokkal pontosabb és szakszerűbb válaszokat kaphatsz tőlük az ilyen kérdésekre, mint feltehetően akárkitől ezen az oldalon. Ha már feltetted a kérdést, felteszem ez a cél, nem?

tegnap 12:05
 25/150 anonim ***** válasza:
46%
Aki akar, az fizethet, aki nem akar, annak nem kell. Jézus Krisztus megváltotta a világot a bűneitől. Ez nagyobb örömhír, mint bármilyen pénz, és azzal nem is kell foglalkozni keresztényként, hogy ki fizet, és ki nem fizet. Aki keresztény, az úgyis önként támogatni fogja azt a gyülekezetet, vagy templomot, ahová jár. Még többet is ad, ha kell, mert örömében adakozni fog, nem a pénzt fogja keresni, hanem segíteni akar, és támogatni a gyülekezetét. Ne érdekből tegyétek, az nem ér semmit. Hiszen a támogatás amit ad, az szép dolog, de a lényeg Isten, és az imádata. Aki nem Jézus Krisztus szavait követve adakozik, hanem érdekből, az kihagyja a lényeget, Istent. Aki ezt nem értette meg az Újszövetségből, az eltávolodott Istentől. Aki keresztény, az fizeti azt az adót, amit kell, úgy tud van egy bizonyos összeg, amit szednek időnként. Sokan fizetik, és ez nagyszerű, hiszen nem a pénz a lényeg. Akit a pénz érdekel, az nem értette meg a Istent, és Jézus Krisztus szavait sem. Aki hisz Istenben, és hiszi, hogy Jézus Krisztus megváltotta a világot a bűnöktől, annak ez akkora örömhír, hogy nem érdekli a pénz. Menjetek olyan keresztény közösségbe, ahol hiszik, hogy Jézus Krisztus maga Isten, és ahol követik Jézus Krisztus szavait. A pénzzel meg ne bánjatok önzőn, és olyan gyülekezetbe menjetek, ahol nem köteleznek pénzfizetésre, hiszen az Istenben való hit, és Jézus Krisztus megváltásában való hit a kereszténység lényege. Jézus Krisztus azt mondta, hogy ingyen kaptátok, ingyen is adjátok. Olyan közösséget támogassatok, ahol nem térnek el Jézus Krisztus tanításától, ahol a bosszúállás és vádaskodás helyett Isten imádata, dicsőítése van, és a megváltás hirdetése.
tegnap 12:10
 26/150 anonim ***** válasza:
*úgy tudom van egy bizonyos összeg
tegnap 12:11
 27/150 A kérdező kommentje:

"A tized, tehát a jövedelem egy tizedének adományozása, a zsidó törvény része volt, és a vallási gyakorlat egy jelentős eleme. Jézus szavai nem feltétlenül azt jelzik, hogy a keresztényeknek is követniük kellene a tizedadás kötelezettségét, hanem inkább a szívbeli motivációk és az isteni értékek fontosságát hangsúlyozza."

Azt mondja az általam idézett versben Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Tehát nem igaz az állításod. Fizetni kell a tizedet ahogy addig is.

"A keresztény hagyományban a tized adása nem kötelező,"

Nem érdekel a keresztény hagyomány. Nem ezt kérdeztem hanem hogy mit ír a Biblia, mit mondott Jézus.

tegnap 12:16
 28/150 A kérdező kommentje:

"Ha az ott leírtak kevesek, vagy bármiért is nem értesz egyet velük, ott van a későbbi linken jó pár kapcsolatfelvételi lehetőség. Sokkal pontosabb és szakszerűbb válaszokat kaphatsz tőlük az ilyen kérdésekre, mint feltehetően akárkitől ezen az oldalon. Ha már feltetted a kérdést, felteszem ez a cél, nem?"

Magyarul te nem tudsz válaszolni a kérdésre. Értem. Akkor nem is kell többet hozzászólnod.

tegnap 12:18
 29/150 A kérdező kommentje:

"Aki akar, az fizethet, aki nem akar, annak nem kell."

Jézus pont az ellenkezőjét mondja. Fizetni kell. Az hogy te leírod a saját elképzelésed tökjó, de én azt kérdeztem, mit ír a Biblia.

"Jézus Krisztus megváltotta a világot a bűneitől."

Ez pedig nem érdekel. Nem tartozik a kérdéshez.

"Aki keresztény, az úgyis önként támogatni fogja azt a gyülekezetet, vagy templomot, ahová jár."

Mese habbal :) Ez sem érdekel. A többi írásod is mese kategória.

tegnap 12:21
 30/150 anonim ***** válasza:
80%
Minden keresztény önként annyival támogatja az egyházat, és a gyülekezetét, amennyivel akarja, azon a kisebb összegen felül, amit fizethet, de szerintem az sem kötelező. Az ember bemehet a templomba fizetés nélkül, és megbánhatja bűneit. Otthon is megteheti, de szép dolog, hogy az templom szabad, és szabadon be lehet menni imádkozni. Borzasztó dolog lenne, ha eltávolodnának Istentől, és Jézus Krisztus szavainak követése helyett érdekből csinálnák. Imádkozni kell Istenhez, hogy segítse a keresztényeket, segítse a keresztény egyházakat, és ne engedje, hogy önzőség, és kapzsiság legyen. Higgyetek Istenben, és kövessétek Jézus Krisztus szavait, ne a pénzzel foglalkozzatok. Osszátok be helyesen a pénzt, ne költsétek káros, egészségtelen dolgokra, és segítsetek másoknak. De elsőként Isten imádata miatt menjetek templomba, és ott csak azzal foglalkozzatok. A pénz nem teszi boldogabbá az embert. Higgyetek Istenben, és Istent imádjátok, aki keresztény, azoknak pedig követnie kell Jézus Krisztus szavait, arra kell vágynia, nem érdekből, hanem a Szentlélek erejével.
tegnap 12:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!