Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?
Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:
Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?
"Minden keresztény válaszoló azt írta nem kell tizedet fizetni."
Ezek szerint az ottani válaszokat sem sikerült értelmezni?
"A kérdésre nem válaszoltál "
Linkeltem egy cikket, ami nem csak leírja, de el is magyarázza részletesen, mi a helyzet!
"Ez utóbbi téves elképzelés"
Bizonyíték?
"Bizonyíték az általam idézett újszövetségi vers amiben Jézus azt mondja meg kell fizetni a tizedet"
Ott sem ezt mondja. Jézus maga is eltérően súlyozza ezeket. És láthattál egy keresztény teológiai magyarázatot is, jó pár igével alátámasztva, miért téves a farieusok értelmezése, illetve a tiéd.
És láthattál egy keresztény teológiai magyarázatot is, jó pár igével alátámasztva, miért téves a farieusok értelmezése, illetve a tiéd.
De ha az is kevés, akkor ajánlom neked az alábbi oldalt:
"Tehát nem vagy hajlandó válaszolni csak mellébeszélsz. "
Adtam egy, a témában kifejtett, Bibliai igékkel alátámasztott választ. Majd, mivel láttam hogy számodra ez kevés, adtam egy adag kontaktlinket, ahol a lehető leghozzáértőbb válaszokat kaphatod akár erre, akár bármely más, a kereszténységgel kapcsolatos kérdésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!