Keresztények jobban szeretik a pénzt mint Istent?
Egy korábbi kérdésnél olvastam hogy keresztény válaszolók szerint nem kell nekik tizedet fizetni. Szerintük rájuk nem vonatkozik, Jézus nem kért ilyet. Ez biztosan nem igaz mert az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy tizedet kell fizetni és az Újszövetség szerint konkrétan Jézus is kijelentette fizetni kell a tizedet:
Máté 23:23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.
Azt mondja itt Jézus hogy "azokat sem elhagyni" amit a tizedre értett. Akkor keresztények miért nem fizetik, miért állítják hogy nekik nem kell fizetni?
"Minden keresztény önként annyival támogatja az egyházat, és a gyülekezetét, amennyivel akarja, azon a kisebb összegen felül, amit fizethet, de szerintem az sem kötelező."
Akkor nem érted. Itt nem az a kérdés hogy mi van szerinted :) Az a kérdés mit mondott Jézus a Biblia szerint. Márpedig az általam idézett vers szerint Jézus azt mondja fizetned kell a tizedet.
"És szerinted a keresztények azok a zsidó farizeusok, vagy miként érted ezt a részt a keresztényekre? Egyébként nem termesztek mentát, kapor szokott lenni a kertben."
Úgy érted rád nem vonatkozik mert nem vagy zsidó?
"Az hogy te leírod a saját elképzelésed tökjó, de én azt kérdeztem, mit ír a Biblia."
Azt megkaptad, mit ír a Biblia, ahogy elérhetőségeket is kaptál, ha ennél több kérdésed is lenne, ahol szakszerű válaszokat kaphatsz minden bibliai kérdésedre. Miért is nem írsz nekik? Nem az a célod, hogy a legpontosabb választ kapd a feltett kérdésre?
"Azt megkaptad, mit ír a Biblia, ahogy elérhetőségeket is kaptál, ha ennél több kérdésed is lenne, ahol szakszerű válaszokat kaphatsz minden bibliai kérdésedre. Miért is nem írsz nekik? Nem az a célod, hogy a legpontosabb választ kapd a feltett kérdésre?"
Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre felesleges hozzászólnod.
"Próbáld meg újra elolvasni, Jézus meg is nevezi, hogy kiknek mondja. Szólj, ha sikerült. Ha nem sikerül, akkor megpróbálok segíteni."
Zsidóknak mondja Jézus. Akkor úgy érted rád nem vonatkozik mert nem vagy zsidó?
"Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre felesleges hozzászólnod."
Nem az a célod, hogy a legpontosabb választ kapd a feltett kérdésre?
"Nem az a célod, hogy a legpontosabb választ kapd a feltett kérdésre?"
Igen, ez a célom de te semmiféle választ nem adtál a kérdésemre.
"Igen, ez a célom de te semmiféle választ nem adtál a kérdésemre."
Adtam egy, a témában kifejtett, Bibliai igékkel alátámasztott választ. Majd, mivel láttam hogy számodra ez kevés, adtam egy adag kontaktlinket, ahol a lehető leghozzáértőbb válaszokat kaphatod akár erre, akár bármely más, a kereszténységgel kapcsolatos kérdésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!