Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lesz egy emberből ateista?

Hogyan lesz egy emberből ateista?

Figyelt kérdés

Mi keríti birtokba a lelkét, amiért képes rá és megtagadja Krisztus megváltását és Isten kegyelmét?

Létezik a folyamatról pontos leírás? Például pszichológus által rögzített napló, ilyesmi.

2024. júl. 9. 11:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
84%

"Mi pedig elmondtuk hogy ez marhaság"

Attól, hogy a neked nem tetsző tényekre rávágod, hogy marhaság, azok nem válnak semmissé.

"Én azt mondom hogy nem racionális következtetésből lettek ateisták."

Azt mondasz amit akarsz, de a valóságban mégis rendszerint azt látjuk, hogy a teistából lett ateisták akkor váltak azzá, amikor megpróbálták a vallások irracionalitásait összevetni a valósággal.

"Egyébként az ateisták még csak le sem tudják írni a világképüket."

Mivel az ateizmus az istenhit hiányát jelenti, semmi többet, le is van írva, tessék!

2024. júl. 11. 12:21
 52/64 anonim ***** válasza:
13%

"Azt mondasz amit akarsz, de a valóságban mégis rendszerint azt látjuk, hogy a teistából lett ateisták akkor váltak azzá, amikor megpróbálták a vallások irracionalitásait összevetni a valósággal."

Ez legtöbb esetben hasonlóan történt ahogy a 42-es leírta:

"Hatéves koromban bigottul vallásos nagyszüleimnél laktam, akik mindent megtettek a lelki üdvösségemért. De a "plébi" a család barátja, minden kérdésemre "istent hinni kell, fiam, nem megérteni", meg hasonló szózattal válaszolt. Nekem ez nem tömte be az elmémben egyre-másra felmerülő kérdések okozta lyukakat. Ősszel visszakerültem a városba, kezdődött az iskola, és a racionalizmus fényes győzelmet aratott a vallás homálya felett."

Magyarul egy mezei keresztény pap nem tudott válaszolni a kérdésére ezért ő levonta azt a következtetést hogy Isten nem létezik :)

"Mivel az ateizmus az istenhit hiányát jelenti, semmi többet, le is van írva, tessék!"

Nem azt mondtam hogy az ateizmus egy világkép hanem hogy az ateisták még csak le sem tudják írni a világképüket.

2024. júl. 11. 12:31
 53/64 anonim ***** válasza:
57%

"Ez legtöbb esetben hasonlóan történt ahogy a 42-es leírta"

Megpróbálhatod magad ilyen hamis állításokkal nyugtatni, de a valóság nem ezt igazolja. Nem véletlen hogy a dogmatikus vallásosak, mint pl az iszlám, messze lemaradottak racionális gondolkodásban, IQ-ban, stb.

"Nem azt mondtam hogy az ateizmus egy világkép hanem hogy az ateisták még csak le sem tudják írni a világképüket."

Most írtam le.

2024. júl. 11. 12:35
 54/64 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként hogy ne csak a levegőbe beszéljek, tessék egy átfogó vizsgálat eredményei:

[link]

A dogmatikus vallások követőinek eredményei bőven elmaradnak mind az átlagos intelligenciaszintet, mind a kimagasló intelligenciájúak arányát nézve mind a liberálisabb vallások követőitől, mind az agnosztikusaktól és az ateistáktól is.

2024. júl. 11. 12:50
 55/64 anonim ***** válasza:
13%

Az iszlám megjelenésével az addig teljesen elmaradott sivatagi nép létrehozta a világ legfejlettebb civilizációját tudományos, kulturális és tudományos területen.

A 42-es pedig leírta általában hogyan lesz valaki ateista. Persze behazudhatod hogy az ateisták előbb tanulmányozzák a kereszténységet, majd a többi vallást, a tudományos tényeket majd racionális alapon lesznek ateisták de mint látod ez nem így van.

"Most írtam le."

Az a világképed hogy nincs isten? :)

2024. júl. 11. 12:54
 56/64 anonim ***** válasza:
76%

Az iszlám kezdeti tudományos sikereinek alapja pont az volt, hogy gondosan begyűjtötték és megőrizték a leigázott népek tudományos eredményeit.

A 42-es pedig a saját esetét írta le. Hogy ebből te hamisan általánosságban beszélsz, nos, ez pont azt mutatja be hogy értelmetlen is veled a további vita, hisz vagy direkt csak kötekedsz, vagy nem vagy azon a szinten hogy megértsd az előbbi kettő közti különbséget. Úgyhogy ennyit rólad!

2024. júl. 11. 13:00
 57/64 anonim ***** válasza:
76%

Bocs, csak kimaradt egy mondat az első bekezdés végéről. Szóval:

Az iszlám kezdeti tudományos sikereinek alapja pont az volt, hogy gondosan begyűjtötték és megőrizték a leigázott népek tudományos eredményeit. De amint nyílt versennyé vált a tudományos fejlődés a keresztény és iszlám világ közt (de akár a távol keletet is ide vehetnénk), az iszlám világ látványos és fokozatos lemaradásba kezdett.

2024. júl. 11. 13:02
 58/64 anonim ***** válasza:
17%

"Az iszlám kezdeti tudományos sikereinek alapja pont az volt, hogy gondosan begyűjtötték és megőrizték a leigázott népek tudományos eredményeit."

Ez egy tipikus hazugság az iszlámellenesek részéről. És ez szintén bizonyítja hogy ateisták mennyire távol vannak tudományos megközelítéstől, racionális alapú döntésektől. Még egy wikipédia oldal is hosszasan leírja hogy muszlim tudósok milyen sok területen értek el úttörő nagy eredményeket. Az iszlám világ pedig vagy ezer évig megelőzte Európát. Csak az utóbbi 3-400 évre mondhatjuk hogy lemaradtak de ennek is az az oka hogy nem tartották be az iszlám előírásait például a kötelező tanulást, a tudás keresését.

2024. júl. 11. 13:09
 59/64 anonim ***** válasza:
76%

Nem azt mondtam, hogy nem voltak tudományos eredményei az iszlámnak, csak hogy fokozatosan lemaradtak ahogy nyílt versenybe kerültek.

Ha már wikipédia, olvasgass akkor ott. Jó pár évszázadra visszamenőleg gyakorlatilag évszázadonként láthatsz annyi eredményt a nyugati tudományokban, mint az arab világban az elmúlt ezer évben.

De mivel ezt sem úgy értelmezted ahogy valójában leírtam, és értelmetlen, kötekedő reakcióra telt csak tőled, ezt akkor tényleg hanyagolhatjuk is.

2024. júl. 11. 13:16
 60/64 anonim ***** válasza:
17%

Ezt írtad:

"Az iszlám kezdeti tudományos sikereinek alapja pont az volt, hogy gondosan begyűjtötték és megőrizték a leigázott népek tudományos eredményeit."

Amivel azt akartad behazudni hogy a muszlim tudósok nem csináltak semmit csak ellopták mástól a tudást.

2024. júl. 11. 13:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!